• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    SARGO
    SARGO --- ---
    QUAACA: Hlavně je to až za strašně dlouho - to už bude zase nový dítě :-) V tomhle věku jsou to velké skoky :-)
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    ZEMINO: +
    SARGO: +
    EDERA: díky holky, snad to nebude tak zlý. budu jí hlásit ještě do jedný školky, která vypadá sympatičtěji, tak třeba to tam půjde.
    EDERA
    EDERA --- ---
    U nás bylo pravidlo, že v pondělí si děti můžou přinést nějakou vlastní hračku a pochlubit se, ale jiné dny ne. Důvody byly asi podobné jako v medvědovic školce - minimalizovat riziko, že si ty hračky navzájem poničej, zabordelej, že se budou dohadovat, co je čí etc. Nicméně teda předpokládám, že kdyby dítě bylo nadměrně fixivané na nějakou hračku a nebylo schopné bez ní dát ani ránu, tak by výjimka po domluvě byla možná.
    SARGO
    SARGO --- ---
    QUAACA: U nás se může, ale snažím se to právě kvůli ztrátám omezovat, a nakonec u mrňousa docela dobře prošlo, že sice bereme ovečku do školky, ale čeká ve skříňce v šatně. Co jsem tak koukala, nejsme jediní :-) Třeba by to takhle vzala? :-)
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    QUAACA: my máme ve školce smíšené třídy,tak i náš Maty předškolák si nosí plyšáčka "hakuse-šmoulu" .. mohli si nosit i jiné hračky,ale kvůli nějakým problémům to zrušili (což mi nevadilo,protože občas domů přinesl lego figurku a tvrdil,že ji dostal..to sice dostal,ale od kluka,který ji předtím vzal někomu jinému),tak zůstali aspon plyšáčci..mají na ně spešl poličku,kam si je dávají,aby je pak našli
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    MAKU: z toho je mi teda úplně smutno.
    to bude tvrdej přechod z naší vřelý kreativní školky do reality všedních dní.
    MAKU
    MAKU --- ---
    QUAACA: jak píše MEDVED007: , obhajují to tím, že se tak děti připravují na školu. (V mladších třídách svě plyšáky/hračky mít můžou.) Krom toho u nás třeba taky při podepisování obrázků používají zakladní tvar jména (žádné zdrobněliny), prý opět kvůli škole. Naše školka je ovšem zastaralá zkostnatělá instituce bez snahy o nějaký modernější přístup k dětem, než byl za mého dětství...
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    je všude!
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    MEDVED007: nosí ho do školky stále a nikdu mu nikdo neublížil :)
    předškolačka bude za rok.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    QUAACA: no, tak právě takovou věc bych do školky nebrala....až mu někdo utrhne hlavu, křídlo nebo nohu, tak to budete řešit ještě rok.....spíš mi přijde průchozí to, že papouch žije doma, aby se mu nic nestalo :-) a dcera je předškolačka ?
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    MEDVED007: já to částečně chápu, dobrej mi přijde kompromis, každý dítě jednu stálou hračku.

proč se ptám, dcera je od jednoho roka fixovaná na plyšového papouška, nedá bez něj ránu. tak si to nějak neumím představit, jí to zakázat. mno, uvidíme tedy.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    QUAACA: do školy taky obvykle hračky nesmějí....že by příprava ? ale jinak myslím, že spíš obrana učitelek, aby se nemusely krom dětí starat ještě o hračky :-)
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    MAKU: chm, takže je to normální.. proč jsou na ty děti takoví oškliví?
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    QUAACA: co já vím, tak u holek ve školce bylo zakázané nosit si vlastní hračky hlavně proto, že pak to ty děti někam zahrabaly a odmítaly bez toho jít domů a hledat pořád nějaké pro děti hrozně důležité hračky bylo samozřejmě na palici.....čili ano, kdo chtěl, mohl donést, ale musel počítat s tím, že mu to někdo může rozbít/zničit/ztratit.....čili bylo silně nedoporučené mít vlastní oblíbené hračky....ale některé děti to přesto dělaly.....plyšáci co vím byli erární na spaní a vlastní se taky nedoporučovali údajně kvůli hygieně, ale zase sem tam někdo něco měl.....při současné chřipkové epidemii to i chápu....ve školce to přeperou kdy uznají za vhodné, ale co kdo donese z domova, to nikdo neohlídá.....
    MAKU
    MAKU --- ---
    QUAACA: u nás si předškoláci nesměj nosit vůbec žádné hračky. Na spaní si můžou půjčit akorát plyšáky školkové.
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    mám dotaz, je normální, že mají předškoláci do školky zakázáno vzít si jednoho oblíbeného plyšáčka?
    dnes mi to říkala jedna maminka o školce, kam se chceme hlásit.
    (dcera zatím chodí do centra pro předškolní děti při DDM)
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    ANNAWA: tak taky bych se domlouvala pozvolna, abych dítěti neublížila, ale názor mám na to stejný, tyhle typy by s dětmi neměli dělat, možná by se opravdu měl při talentovkách dávat důraz i na to, jaký vztah má dotyčná osoba k dětem...
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    MARKYSHA: podobné hrr názory při snaze domluvit se ve školce nebo ve škole nikdy k ničmu dobrému nevedly. Vždycky se mi vyplatilo jít na to více zvolna.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    RENFRI: já právě na to reaguju, protože Toník je taky ultracitlivý, on to na sobě nedává znát hned, ale projevuje se dlouho, dlouho po té události. Mívá noční můry, bojí se určitých situací apod. Na druhou stranu s nímá bývá občas potíž, všechny učitelky se shodly na tom, že nejhorší na tom je, že on nezlobí v pravém slova smyslu, on je hodný, veselý, pozitivní laskavý, všechny průšvihy jsou vlastně z dobré myšlenky, ale ta neschopnost vyjadřování způsobuje, že když mu nikdo nerozumí, tak se snaží zakročit sám a ještě k tomu je to přetrhdílo. Takže úplně vidím takovouhle ženskou, jak z něj roste. A ty následky pro Tondu, jak mi odmítá chodit do školky apod. Navíc od tebe i od jiných, co vás znají osobně, vím jaké je Majda hodný zlatíčko, když je někdo hnusný na ní, co fakt na nějaké zlobily..
    RENFRI: no to je mi snad nesympatičtější ještě víc.
    RENFRI
    RENFRI --- ---
    ADD: Nejmladsi je ta druha z leva, ona je druha nejmladsi, naopak ty "starsi" ucitelky jsou takovy vyklidneny a v pohode, sice trochu prisnejsi, ale hodny a spravedlivy, tohle je fakt mlady ucho, ktery to ani poradne nebavi, to je na tom to nejhorsi...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam