• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    TRISSIE: TORUVIEL: Já bych to určitě nezvládla, musí to být strašné... Vyprávěla mi, že jí píchli injekci na uklidnění a že z ní byla natolik utlumená, že si ani nemohla vzpomenout na jméno vlastního dítěte...
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    BEBERA: Tak to je teda strašidelný...jednou mi dcera zmizela na hřišti asi na 5 minut, takovej strach jsem v životě nezažila...
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    BEBERA: ježiši kriste... tak to nevím, jestli bych po takovým zážitku skončila v Bohnicích (po nervovém zhroucení), nebo na Pankráci (po zabití zodpovědné/ých osob/y)
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    EVIANAIVE: Ta školka je jinak skvělá, učitelky jsou fajn, přístup k dětem je fajn, místo je fajn, prostory i zahrada jsou moc pěkné. Jen jejich přístup k bezpečnosti není zrovna ukázkový. Když jsou děti odpoledne na zahradě, může kterékoliv dítě odejít na záchod do vily a stačí jen pokračovat po chodníčku rovně a odejít otevřenou brankou ze školky pryč... Já bych na to nervy neměla...
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    Byla jsem to dnes probrat s ředitelkou a prý nekontrolují a ani nebudou kontrolovat, kdo děti vyzvedává. Že kontrolují jen aby dítě nevyzvedával někdo, u koho si to rodič nepřeje... Takže stačí, aby někdo přišel, že chce tamhle Aničku nebo Pepíka a může si je odvést...

TRISSIE: syna chytla kuchařka na odchodu asi měsíc poté, co začal chodit... Prý chtěl za námi... Jednou se to tu už probíralo, myslím, že už jsem tu jednou psala o dítěti naší hlídačky, přišla pro něj do školky a zjistila, že dítě nikde. Učitelky strašně překvapené. Přijela kriminálka, prý jestli je to únos. Rozjelo se pátrání, pak přišli s tím, že se u přehrady našly dětské slipy, tak že se asi utopil (školka je hned vedle přehrady). Ona se zhroutila. Snad dvě hodiny po zjištění, že je dítě fuč se objevil nějaký svědek, který viděl jít dva samotné malé kluky a až poté ve školce zjistili, že jim chybí ještě jedno dítě!!! Ze záznamů z kamer pak kluky našli, jak si spolu capou po centru...
    SARGO
    SARGO --- ---
    TRISSIE: Máme pod okny školku - ano, chodila bych v bačkorách - ale když jsem opakovaně, což mi fakt hlava nebere, viděla courat děti po parkovišti mezi auty, zatímco si paní učitelky povídaly a většina dětí jezdila po nějakém pidi svážku na kraji parku na bobech, zatímco stačilo popojít o cca dvacet metrů k jinému, kde by byl terén i courání dětí okolo přehlednější... na ránu. Do školky chodíme o kus dál, kde na ně naštěstí nevidím :-D
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    BONEMINA: bohužel jméno té staré školky neznám, protože jinak si piš, že bych jim tu negativní reklamu udělala!
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    TRISSIE: Náhodou a o týden později?! Tohle je fakt na negativní reklamu.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    BONEMINA: prý byli v té době na zahradě, a někdo nezajistil branku.
    Ona sama ani moc neví, co se stalo, protože se to dozvěděla až náhodou o týden později (což bylo samozřejmě naposledy, co v té školce dítě měla, okamžitě ho dala do jiné).
    A to šlo o soukromou, docela drahou školku!
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    TRISSIE: To nechápu ani technicky. Když jsem teď obcházela školky na dny otevřených dveří, všechny měly nějak řešené zamykání,, zástrčky a podobné systémy, že s tím měl občas problém i dospělý. Tam to zabezpešené neměli vůbec, nebo za sebou někdo špatně zavřel?
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    BEBERA: no... kamarádce se stalo, že její dvouleté dítě ze školky prostě odešlo. Ne s někým, jen tak. A zjistilo se to, až když ho přivedla nějaká paní, co ho našla ťapajícího po ulici... což bylo asi hodinu po jeho odchodu.
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    Domluvily jsme se před časem se sousedkou, že ji pro jistotu ve školce zapíšu do seznamu lidí, kteří mohou syna vyzvedávat. Včera pro něj poprvé šla, úplně cizí ženská, předali jí ho jen tak, ani se nezeptali, občanku vidět nechtěli, ani její jméno v seznamu nekontrolovali. Jen řekla, že jde pro Jáchyma a bylo. No je to možné??? Úplně mě děsí, že takhle kašlou na bezpečnost dětí a svoje vlastní pravidla...
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    TAPINA: kdyby jedna kočka... u nás manžel ráno vypravuje a já vyzvedávám, takže dostanu každý den maila se seznamem toho, co mám přivézt domů.
    No a manžel zase dostane seznam toho, co jsme museli ze školky odnést, a co je potřeba tam ráno dodat (což jsou teda většinou bačkůrky, neb Sheldon trvá na tom, že je bude mít i doma, ač je doma nenosí, a občas láhev na pití, protože ta se prý nejlíp umyje u nás doma).

Ne že by mě to nějak extra bavilo, ale tohle stěhování národů aspoň zajišťuje rána a odpoledne bez hodinových hysterických záchvatů rozespalého/unaveného zaseknutého dítěte, takže co už. A minimálně bez plyšového zajíce není s to usnout, tak toho mít musí.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    QUAACA: Jirka si teď nějakou dobu chce nosit všude (včetně školky - soukromé, takže může) nejoblíbenější kočičku a já z toho sama nejsem dvakrát nadšená. Jednou už ji tam zapomněl přes noc a večer bylo neštěstí, pořád musím hlídat, jestli má kočku, je to na palici a doufám, že to brzy nějak nenápadně vyšumí :o) Myslela jsem, že tohle období nepřijde, protože dosud se hračky ven z domu nenosily. A ono přišlo.
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    LILY: logomedical v revolucni
    LILY
    LILY --- ---
    Neb se to většinou řeší ve školkovém věku, tak jsem se chtěla zeptat, nemáte-li někdo doporučení na logopedku v Praze (ideáně centrum, Vinohrady, Nusle, ale není podmínkou). Díky!
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    TIBBYHC: jako vedoucí na táboře musím říct, že nejvíc děti dycky milovaly chvostíky....taková blbost, ale hrozně je to bavilo...akorát je třeba, aby každé dítě mělo vlastní šátek...šátek se zastrčí dozadu do gatí jako chvost a děti se honí...cílem je ukrást cizí chvost a nenechat si ukrást vlastní....vítěz je ten, komu poslednímu ocas zůstane....hráli jsme to sice se školníma dětma, ale tohle pochopí v klidu i školkové.....
    TIBBYHC
    TIBBYHC --- ---
    Ahoj :) Jsem vychovatelka v lesní mateřský školce, nejsem si teda úplně jistá, jestli sem můžu směřovat i takové dotazy, ale - bylo by fajn od vás získat nějaký tipy na hry v přírodě, v lese, na louce :) Sice je toho hromada na netu ale osobní zkušenost je vždycky lepší, obzvlášť když si člověk není úplně jistej, jestli tím zaujme :) naopak sem ráda nasdílím naše osvědčený hry :)
    FOXOVA
    FOXOVA --- ---
    TUTIK:
    SARGO: já tedy dětem taky říkám, když mají vše hotovo ať si jsou na koberec číst, případně těm, kteří již plynule čtou jsem řekla že si mají nosit do školy knížku...
    Je to rozhodně užitečnější než je nechat se nudit v lavici a otravovat ty kteří si musí dodělávat... Takhle nikoho neruší a nerozptylují, protože jsou v jiné části třídy :))
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    QUAACA: Uvidíš, třeba to nebude tak horký... U nás jsou vlastní hračky dovolené, jen učitelky prosily, aby si děti braly aspoň velké hračky, co se dobře hledají :-) A musí se samozřejmě počítat s tím, že se hračka poničí/ztratí. Po tom, co tam dcera ztratila poměrně velkou plyšovou opici (měla tak 40 cm určitě), už nošení hraček do školky zakazuju já doma. K. z toho tehdy byla dost špatná pár týdnů. Zapomněla ji na hřišti, když jsme se tam šly po obědě podívat, už tam opice nebyla, a ani učitelky ji už nenašly.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam