• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    MARKYSHA: s tím nemám problém, ale alespoň bych měla pocit, že jsem v nějakém pořadníku a možná ...
    napíšu ředitelce
    dík
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    ZEGA: já myslím, že na to právo nemá, ale asi byste stejně neuspěli.
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    otázka. bydlím na pha1 ale phu3 mám přes ulici. chtěla jsem zkusit podat přihlášku právě i na trojku ale včera mi úča v ms řekla že mi ani nedá přihlášku protože tam nebydlim. má na to bubec právo?
    ja přece muzu zkusit podat přihlášku kamkoli ne? pokud nemají pravidlo že berou jen bydlící na stejné Praze?
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    DRIZZT: Máme přihlášky na Loosovu, Šrámkovu a Nejedlého, a největší šance zatím na Loosovu.
    DRIZZT
    DRIZZT --- ---
    TAPINA: Můžu se zeptat, kterou školku jsi vybrala?
    SARGO
    SARGO --- ---
    TAPINA: ... tak jsem nepočítala s tím, že nás vezmou, že jsem snad třikrát pročítala seznam nepřijatých, než mě konečně napadlo kouknout do toho přijatého. :-D
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    U nás je právě v plném proudu elektronické přijímací řízení do školek. Rodiče napjatě sedí u PC a sledují, jak se jejich dítě umístěné pod čarou sune směrem nahoru s tím, jak jsou přijaté děti odhlašovány z nadbytečných školek. Dobrá zábava :o)
    A jinak doufám, že to klapne. Ve školce, kterou bych i brala, jsme se v žebříčku posunuli z 21. na 12. místo a prostoru k postupu je ještě dost.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    EDERA: hospodské výdaje a jídlo navíc jde za nimi, M například chodí na nemcinu, T platím kurzy tance navic. Ale jinak je fakt, že těch mimoskolnich kurzu ubylo. Autoškolu chce K teď k 18. narozeninám, dáváme mu na to třetinu.
    EDERA
    EDERA --- ---
    ANNAWA: Vidíš, na telefon jsem zapomněla! Tam stojí malé dítě dvě stovky za půl roku, kdežto velké dvě stovky měsíčně. Jazyky má Jr. ve škole, včetně přípravy na CAE. No, teď chce autoškolu, to je pálka, ale tu mu slíbili k narozeninám zaplatit prarodiče. Malé pivo v hospodě (ano, chodí s přáteli do hospody každou středu!:-) si platí z kapesného.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    EDERA: tak u nás je malé dítě kvůli školce nejdrazsi, ale velké s kapesnym, telefony, jídlem, oblečením, školními pobyty, jazyky atd
    taky právě nejsou za hubičku.
    EDERA
    EDERA --- ---
    ANNAWA: Asi to budu muset spočítat, abych zjistila, jestli mě náhodou velké dítě nevyjde levněji než malé. Školu má zdarma, nepotřebuje družinu, kroužky ani sporty nestíhá kvůli školnímu rozvrhu, neroste, boty mu vydržej i dýl než od podzimu do jara... Tábor má sice o tři tisíce dražší, ale po zbytek prázdnin se o sebe postará sám a ještě půjde na brigádu.:-)
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    TRISSIE: ja to taky neumím odhadnout, předloni odmítli půlku zájemců, loni čtyřleté místní vzali vsechny, čert ví, jak to bude letos. Já vlastně chci, aby do té školky sel i proto, že v soukromé by začal být skoro nejstarší a to mu vlastně nevyhovuje, on si s menšími dětmi nehraje, vždycky se staršími.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ANNAWA: u nás je to půl na půl, jestli budeme těsně nad čarou nebo těsně pod čarou... no neovlivním to, na konci března budeme vědět.
    Jediná výhoda, pokud bude do té soukromé chodit s holkama i Pavel, dostaneme o 5% vyšší slevu na školkovném pro holky (mají nějakou slevu pro dvojčata a ještě bonus, kdyby chodil i P.).
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    TRISSIE: B tedy chodil do soukromé taky od září, byly mu dva pryč, když nastoupil, a říkám si, že ta státní by mohla vyjít, v červnu mu budou čtyři.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    TRISSIE: to tedy uff, uff. Ale asi tě neuklidni, že naše věková smečka 15+ nevyjde navzdory státním školám levneji?
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ANNAWA: my už máme za sebou taky dva (nebo teda budeme mít v září) roky v soukromé školce, a pokud nevyjde ta (jedna jediná) státní, tak mě od září čeká placení trojího soukromého školného najednou.

Můžu si stokrát říkat, že při plánovaných třech dětech bychom to prostě třikrát platili tak jako tak, jen postupně, ale stejně to bude solidní zásek do rozpočtu :-(
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    TRISSIE:
    BONEMINA: naše obecní školka má zápis až 29/4 dubna, což za mi zdá děsně pozdě, takže se panicky dívám na jejich web, zda jsem se nespletla. A vybírat si jinou fakt nemůžeme, je tu jedna, ale po dvou letech v soukromé školce už by si to náš rodinný rozpočet zasloužil :-)
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    SARGO: díky,potěšila jsi me... Už jsem si říkala,co budu dělat...;)
    SARGO
    SARGO --- ---
    BEBERA: V tom jsme taky měli skluz, ale prý je takových docela dost a u nás to nijak neřešili, stačilo jim to čestné slovo :-))
    Se zpožděným očkováním u nás vtipná ironie... po zkušenostech se starším jsem chtěla pozdější a pozvolnější schéma, připravovala se na lítou bitvu, a pak mladší chytil ve čtyřech měsících neštovice a měl automaticky všechno posunuté přesně tak, jak jsem chtěla. Ale všude to stačilo jen oznámit (školky) a nikde problém.
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    TRISSIE: já jsem zas pro změnu byla v takovem klidu a nereseni (děti se staršími sourozenci ve školce jsou přijímány prakticky automaticky),ze teprve dnes v noci jsem si s hrůzou uvedomila,ze syn není ockovany. Doufám,ze jim bude stačit čestné slovo,ze chybějící spalničky/zardenky doockujeme v průběhu jara/léta...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam