• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    ANNAWA: Právě že jo
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    EDERA: no, alespoň to tak vypadá, že se ti nikde nedává sólo před zapisem, jak mi dneska s plamennym zápalem tvrdila moje matka.
    EDERA
    EDERA --- ---
    Když šla k zápisu do školky blondýna, tak i v rámci Prahy 3 někde chtěli rovnou potvrzení od doktora a někde jen na místě vyplnit přihlášku a potvrzení od doktora dodat až v případě přijetí. Nedá se nic dělat, ANNAWA se bude muset zeptat přímo u nich, co praktikují.:-)
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    Každá školka to má jinak, u nás se na zápisu odevzdává vyplněná přihláška, orazítkovaná od doktora, u tchýně se na zápisu přihlášky rozdávají a nosí se vyplněné až pak. Možná to mají aspoň v rámci městské části sjednocené, to nevím, tohle jsou školky na Praze 3 a 10.
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    TORUVIEL: neni za co :-)
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    ORIKA: Díky :-)
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    TORUVIEL: vyzvednout prihlasku, vyplnit a donest k zapisu orazitkovanou od pediatra
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    Aha, já jsem mimoň, takže obvykle je to jak? Skočit si pro přihlášku do školky dřív a donést k zápisu už vyplněné? Nebo ji získat u zápisu a doručit později?
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    Šlo mi o to, jestli se přihláška včetně potvrzeni nosí až k zapisu.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    MARKYSHA:
    MEDVED007: k zapisu?
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    ANNAWA: to je asi v každé školce jiné....v jedné nám jeden týden rozdali přihlášky a za týden je vybírali vyplněné s potvrzením od doktora, v jiné měli přihlášky na netu a chtěli to přinést rovnou vyplněné s potvrzením.....
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    ANNAWA: my to dávali s přihláškou
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    Ad přihlášky a zápis? Přihlášku vyplníme, nechám potvrdit od doktorky a přinesu ji na zapis? Nebo ji tam musím odevzdat driv?
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ZEGA: Což může být klidně tím, že tři roky bylo víc dětí, než teď. Tady u nás byla aféra, že jedna ředitelka (v jiné MČ) nechtěla brát přihlášky dětí, kterým teď ještě nejsou tři, že se určitě nedostanou. No a ejhle, dostávají se děti, kterým budou tři v létě, někde i na podzim.
    ADD
    ADD --- ---
    MAKU: To není klasická škola, je to komunitní škola pro děti na rozmezí školky a školy.
    MAKU
    MAKU --- ---
    ADD: já mám teda za to, že nechat dítě nastoupit do 1. třídy ZŠ a následně ho vracet do školky je pro dítě daleko větší psycho, než když si holt na ten školní režim zvykně, ač třeba obtížně. Pokud si zvyknout pravděpodobně nedokáže, tak mělo dostat odklad a ne do školy nastupovat.
    EDERA
    EDERA --- ---
    MEDVED007: Jo, naše školka to taky nesplňovala.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    EDERA: ano, dneska kdo může, tak jede na vyjímku, ale aby jí mohli dostat, tak musí mít nějaké metry čtvereční na dítě , což třeba školka mladší nesplňovala, takže tam je dětí "jen" 25 a na vyjímku nemají nárok
    EDERA
    EDERA --- ---
    MEDVED007: Předpis je 25 dětí ve třídě, ale MŠ může zřizovatele požádat o výjimku snad až na 28. Jiná věc je, že spousta školek už na tu výjimku jede i v běžném provozu.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    BEBERA: 100% nemůžou přijmou dítě navíc, jsou na to předpisy....
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam