• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ZEGA: Což může být klidně tím, že tři roky bylo víc dětí, než teď. Tady u nás byla aféra, že jedna ředitelka (v jiné MČ) nechtěla brát přihlášky dětí, kterým teď ještě nejsou tři, že se určitě nedostanou. No a ejhle, dostávají se děti, kterým budou tři v létě, někde i na podzim.
    ADD
    ADD --- ---
    MAKU: To není klasická škola, je to komunitní škola pro děti na rozmezí školky a školy.
    MAKU
    MAKU --- ---
    ADD: já mám teda za to, že nechat dítě nastoupit do 1. třídy ZŠ a následně ho vracet do školky je pro dítě daleko větší psycho, než když si holt na ten školní režim zvykně, ač třeba obtížně. Pokud si zvyknout pravděpodobně nedokáže, tak mělo dostat odklad a ne do školy nastupovat.
    EDERA
    EDERA --- ---
    MEDVED007: Jo, naše školka to taky nesplňovala.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    EDERA: ano, dneska kdo může, tak jede na vyjímku, ale aby jí mohli dostat, tak musí mít nějaké metry čtvereční na dítě , což třeba školka mladší nesplňovala, takže tam je dětí "jen" 25 a na vyjímku nemají nárok
    EDERA
    EDERA --- ---
    MEDVED007: Předpis je 25 dětí ve třídě, ale MŠ může zřizovatele požádat o výjimku snad až na 28. Jiná věc je, že spousta školek už na tu výjimku jede i v běžném provozu.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    BEBERA: 100% nemůžou přijmou dítě navíc, jsou na to předpisy....
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    ADD: Není povinnost navštěvovat jako předškolák školku. Předškoláci mají jen právo k přednostnímu přijetí.

Tipuji, že když v průběhu roku zjistíte, že dítěti se ve škole nedaří a budete ho chtít dát zpátky do státní školky, budete muset hledat školku, kde se zrovna náhodou uvolnilo místo, nevím zda mohou ředitelky přijmout o 1 dítě víc, než kolik mají stav. Přesně by ti odpověděli na úřadě...
    ADD
    ADD --- ---
    Je povinné (nebo alespoň vyžadované) chodit poslední rok před školní docházkou do oficiální školky? Právě jsem zjistila, že máme v dosahu malou soukromou školu, která, pokud by byla finančně dostupná (na netu cenu nemají), by vyřešila náš problém s dítětem, které je chytré jak veverka, ale rozhodně neschopné sedět celé dopoledne v lavici (ono by tam nevydrželo asi ani patnáct minut). Jenže je samozřejmě možné, že se ani tohle neosvědčí a dítko pak bude muset jít do normální ZŠ. Jak se to řeší? A jak se řeší, když se problém ukáže už v průběhu roku - vezmou někam předškoláka do školky, nebo když nenastoupí v září, má pro ten rok už smůlu a musel by zůstat doma? Díky.
    LBW
    LBW --- ---
    MARKYSHA:
    VALENTINA:
    oni dopoledne na prochazku chodi, ale presne - pouze po nejblizsim okoli a ve dvojstupu a nebehat, coz je vzhledem k tomu, ze odpoledne nejdou nikam naprosto nedostacujici
    no nic, v pondeli zacnu byt neprijemny
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    To me teď nastvala školka,kdy minuly týden, měli děti tučňáci den a za "odměnu" dostali nanuka...celou zimu hustim do babky,ze žádná zmrzlina,bo malý hned onemocní (2x se babičce zadarilo) a oni ho dostanou ve školce...nejvíc mě pobavil mail ze školky den následující,kde oznamovali,ze deti začínají byt nemocne,samozřejmě jsme taky týden doma.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    já bývala krutě naštvaná na školku, kde se ven chodilo jen za naprosto ideálního počasí co se týká teploty, tlaku, rosného bodu, což nastalo tak jednou za týden jestli.....velmi se mi líbila jiná školka, kde bych za tři roky na prstech jedné ruky spočítala dny, kdy nebyli venku....kolikrát jsem si říkala, že bylo počasí, že by psa nevyhnal a oni venku fakt byli :-)))
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    BEBERA: tak já nemyslela šlapat v dvojstupu celou vycházku. Spíš někam dojít a tam si hrát-u nás je dostupných několik pěkných hřišť a lesík a děti znají jen zahradu.
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    VALENTINA: syn je vždy naštvaný, když chodí na procházky, chtěl by být jen na zahradě a ne někde šlapat v dvojstupu :)
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    LBW: jsou líný
    mě třeba štvalo, že u nás ve školce chodili pořád jen na zahradu a děti se nepodívaly jinam po okolí, ale jak vidím, jsem asi moc náročná.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    LBW: to víš, že jsou líný, tohle není možné, i ta nejblbější školka u nás v okolí vodí děti ven, taky neměli zkoulaudované hřiště, tak je vodili na hřiště v okolí.
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    LBW: jaké "už", u nás chodí děti každý den ven, celou zimu, to už musí hodně pršet nebo tak, aby nešly.
    LBW
    LBW --- ---
    TORUVIEL: oni je ani nevemou do toho noveho "parku" Maxe van der Stoela, co maj pod skolkou
    poprve si zacinam myslet, jestli ty zensky nejsou proste jen liny...
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    TAPINA: napsala jsem ředitelce. odpověď jasná- přihlásit se můžete ale již tři roky jsme nepřijali nikoho mimo obvod!
    Mají smůlu. zítra si jdu pro přihlášku znovu ;)
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    LBW: Takže venku nebyli...no to je skoro hřích, při tak krásným jarním počasí...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam