• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    TARSIS
    TARSIS --- ---
    ZEMINO: Můžu se zeptat v jakém SPC jste byli?
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    ZEMINO: po tom všem, co tu píšeš, bych mu já odklad dala, navíc je červencový, třeba po tom roce odkladu šel do normální ZŠ, pokud by udělal pokroky i v té řeči.
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    Tak jsem se včera rozčilila..konečně přišel dopis z SPC,ale co tam ta baba napsala.. no chvili jsem přemýšlela,jeslti jsem tam opravdu byla s našim dítětem nebo s někým cizím..
    přemýšlím,jeslti napsat nějakou reakci nebo se na to vys.at!! doufam,že s touhle paní se už nebudeme potkávat a bude nám přidělena jiná,když bude spadat do logopedické zš..
    když jsem se o tom bavila dneska s učitelkou ve školce,tak taky jen koukala.. kde vzala,že Maty má dysfazii,ADHD .. jako vím,že není oka,ale i s psychologem jsme to řešili a i on tvrdí,že je to tím,že není vyzrálý.. že dysfazii určitě nemá..a ADHD?přesně vím,proč to tam napsala.. Maty jí tam celou tu půl hodinku "pohyboval" každou věcí,co se objevila na stole,ale taky vím proč to je.. přišli jsme na to,že když sedí na klasické židly,tak prostě tohle dělá (vrtí se,nohy dává pod zadek,prostě neposedí)-stačí mu dát ale židly typu Jitro,a pokud má kde zapřit nohy,tak sedí naprosto v klidu - proč takové věci nemají v takových poradnách..
    a to,že paní měla zprávu sepsanou 16.2. a ráčila se jí poslat 24.3. po mém urgování,to je bonbonek nakonec
    je to tak všude stejné?
    WERKA
    WERKA --- ---
    TRISSIE: To mi znovu připomnělo dávný zážitek z doby, kdy chodil mladej do školy - viz tady [ WERKA @ mateřské školy ]
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    Jako nám by nevadilo,ze by chodil jeste do skolky...do klasické zš by jsme ho opravdu nedali,ale když už se nám podařilo sehnat místo v logopedicke,tak mi to přijde škoda.
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    MEDVED007: tak je jasné,ze v tomhle nenechám rozhodovat dite,ALE....
    Učitelka ve skolce říká,ať dáme odklad,že je cita..dneska tam bulel,že mu kamarád rozebral stavebnici,ze chtěl dát dílo na výstavku (je pravda,že tohle snad bylo poprve,co brecel),tvrdi mi učitelka,logopedka že v té logopedicke škole nejsou deti jen s vadou řeči,ze tam bude "nadprůměr",a ze zvlci! Na druhou stranu pri zapisu jsem s ucitelkami resila,co se o nich říká..tvrdily,ze to neni pravda,ze mentalne zaostalé deti tam nejsou,muze se stat,ze je dite pomalejsi a v normalni zš by třeba propadlo,ale v jejich skole na to dite maji cas. Na den otevrenych dveri jsme bohužel nebyli. Navíc Maty než se s nekym seznam,tim že jich bude jen 10,no prostě dilemata.. ;-)
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    ZEMINO: podle mě je jistě názor dítěte důležitý, ale dítko se smíří s tím, že zůstane ve školce i s tím, že půjde do školy...zvlášť , když mění přání jak ponožky....osobně bych si spíš vyjasnila JÁ co a jak považuju za nejlepší a tak to udělala a dítku patřičně zdůvodnila....nemyslím, že o tak důležité věci jako je nástup do školy, by mělo rozhodovat dítě samotné....
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    TAPINA: u nas to šlo vyklepat.

Řeším ted ale problém,poraďte! Maty celou dobu vykladal,jak nechce byt ve školce. Že chce jit do skoly,tak se nám podařilo sehnat misto v logopedicke škole(bude jicj 10 ve tride),protože jeho mluva je příšerná..kdyby chtěl na normální zakladku,psycholog by mu dal odklad,je cervenc ovy. Řešili jsmei s nim,ze není problem,když bude jeste rok ve skolce,ne chce jít do školy..tak jsme začali obíhat spc,psychologa. Dneska když konečně došel poslední papír,co musím do konce března odevzdat,přišel Maty s tim že do školy nechce,že by zůstal ve školce,protože jeho kamarád má odklad. Jako nutit ho nechci,je mi jasné,že je to jen kvůli toho kamaráda,takže to chci nějak hrát,že není problém se s kamarádem domluvit na odpoledne a tak...
    Ale jinak nevím,co dál
    SARGO
    SARGO --- ---
    BEBERA: Jj, tam má nasměrováno, ale jde mu hlavně o to se někde zavřít - a dveře od ložnice jdou snadněji a nemusí se zdržovat světlem :-D Hlavně že když jde na malou, je ochoten kolem toho udělat show pro celou ulici. [ SARGO @ Dětské perly ] :-) Ono už se mu jednou zadařilo, pustit to kam má. Jenže to bral, že tím už má navždy odbyto, a byl strašně zklamaný, že to chceme opakovat :-D
    EDERA
    EDERA --- ---
    BEBERA: To mi přijde jako dobrý nápad. Ať si kadí do plíny, ale ať do dělá na záchodě (aspoň v té místnosti).
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    SARGO: Jak to tu čtu, jsou záchodové rituály vcelku běžné. Tak mě napadlo, co mu nejdřív doprovodit a později nahradit jeho rituál kakání do plíny nějakým neškodnějším rituálem, který bude moct provádět kdykoliv, kdekoliv? Nebo ho nechat v klidu chodit kakat do plíny, ale požádat ho, aby u toho seděl doma na záchodě? Nebo aby ze začátku aspoň stál na záchodě a třeba za pár týdnů zkusit, aby si i sedl?
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    TRISSIE: Co jsem tak sledovala u nás, tak někdy to šlo vyklepnout, někdy prostě nešlo, no :D
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    TAPINA: Jak píše Trissie,aspoň to nejhorší hodit do záchodu a ne to významně zabalit komplet.
    ADD
    ADD --- ---
    SARGO: Vzpomínám si, že ve skautu bylo chození na latrinu společenskou událostí, sedělo nás na kládě vedle sebe třeba pět a povídaly jsme si přitom. Dneska už si to moc neumím představit, většinou využívám toho, že jsem vedoucí, počkám, až se začne hrát nějaká děsně zábavná hra, ze které se nikomu nebude chtít odejít, a odhopkám na uprázdněnou latrinu. :-)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    TAPINA: no ale ne s tím exkrementem, ne? jsem pochopila, že problém byl s tím, že v tom pytlíku to bylo prostě komplet.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MARKYSHA: Tak ze školky jsme si taky "dárečky" nosili v pytlíku, co je na tom? Prát jim to tam asi nebudou. A že bylo období, kdy se šlo s pytlíkem i denně.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    SARGO: Jirka momentálně chodí na velkou tak, že ho tam ráno vyšlu, strčím mu do ruky tablet s hrama, aby tam pár minut vydržel, a obvykle se vykadí. Počítám, že bez tabletu by stále ještě kadil do slipů. Umí to udržet a počkat na vhodnou příležitost - ve školce mu tablet nepůjčí, takže si to nechává na doma. Ale vzpomenout si včas, že se mu chce, a dojít si na záchod, když potřebuje? To nééé.
    SARGO
    SARGO --- ---
    ZEMINO: Ech, tak to je něco... ty naše nám je dávají i vyprané. Ale taky se pěkně podepsaly. Z jejich hlediska úspěch... :-/

BEBERA: Jsou mu čtyři a kousek, s cigárem ještě počkáme :-D Kde se může vzít takový zvyk? :-)

ADD: Jo, ve školce jsem si díky absenci soukromí naučila, že tam ne, ani na malou. Znovu přes den pít jsem se naučila až v dospělém věku :-D Budiž jim ke cti řečeno, že už tam mají pro tyhle týpky jednu uzavřenou kabinku. Jestlipak mají podobný problémy i někde v Číně, kde se jde na věc hromadně? :-D
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    TRISSIE: Tonda kadí zásadně jenom doma, jenom když byly prázdniny a pak byl ještě týden doma, tak si rozhodil cyklus a přišla jsem zrovna pro něj, zkoušel to na záchodě ve školce a nešlo mu to a pak musel akutně po cestě - na chodníku, ještě že mám pytlíky pro psy pořád po kapsách :-) Já tohle chápu, jsem na to úplný expert, musím být doma a mít klid, jinak to nejde, což s počátkem mateřský jaksi skončilo, zejména ten klid, takže se s tím potýkám.
    ZEMINO: zabalila do tašky? To se stalo jedný Toníkově spolužačce, že se pokakala a oni jim to strčili do pytlíku a sušili tam celý den a já tomu nemohla uvěřit...
    ADD: taky si potřebuju číst, i třeba popisky na obalu od toaletáku :-)
    ADD
    ADD --- ---
    A pokud byste potřebovali dodat vlákninu, tak Multifibra není v pití (ideálně džusu, který je mírně projímavý sám o sobě) vůbec cítit a funguje v řádu hodin.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam