ADD:
EDERA: Ja si to umim moc dobre predstavit. Luci se takhle chova cas od casu v reakci na ruzne situace a nikdo ji neublizuje.
A minuly tyden mi zarputile tvrdila, ze ji pani ucitelka dala na zadek, protoze zlobila. Predevcirem jsem to nejak zminila pri prebirani ditete (pro pobaveni, co si dite je schopne vymyslet) a ucitelka hned vyskocila 'A ktera pani ucitelka, kdy se to stalo, co rikala...' Uklidnila jsem ji, ze se samozrejme nestalo nic, ze si to vymyslela.
Rozhovor s Luckou probihal tehdy nasledovne: Po vyzvednuti ztropila scenu, ze se nepujde vycurat a schvalne se vycurala do kalhot vedle zachodu. Placla jsem ji pres zadek.
Chvilku se vztekala, pak se uklidnila a jeli jsme na schuzku se sestrenkou. Te pak na otazku, jak se ji libi v nove skolce pysne rekla: 'Ja dneska zlobila!!' a zamraci se u toho a naspuli pusu. 'Ve skolce jsi zlobila?'
Ted jsem se do rozhovoru vlozila i ja: 'Pani ucitelku si zlobila? Nebo se pani ucitelka zlobila na Lucinku?' (Nerozlisuje ja jsem zlobila/nekdo se na me zlobil) 'Jo!! A dala mi na zadek!!' 'Kdo ti dal na zadek?' 'Pani ucitelka!!' 'Proc ti dala na zadek?' (mezitim starsi, ktera je odpoledne ve stejne tride, prohlasuje, ze to neni pravda a rozciluje se, ze si segra vymysli) 'Curala jsem do kalhot a nechtela jsem si sundat kalhoty.' 'Lucinko, pani ucitelka ti dala na zadek nebo maminka ti dala na zadel?' 'Maminka dala na zadek!!! Protoze jsem zlobila!!!' a je u toho snad jeste hrda! :-D
Takze takhle bych si mohla klidne bez vyslechu myslet, kdo vi, co se stalo... :-)
ADD: srozumitelny to je, klidne si ten papir vytiskni a vem s sebou, nekdy je dobre, kdyz ma clovek sanci se kouknout, abys na neco nezapomnela. Ja si vzdycky na spoustu veci vzpomenu az dodatecne...