• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    Vážení přátelé, zasloužilé matky (a otcové), tato diskuze vznikla jako reakce na nedávné zkušenosti s přijímáním dítěte do školky. Nás naštěstí vzali, ale soudě podle rozčarování v řadách známých, klientek nebo jen z rozhovorů s matkami tříletých capartů někde na hřišti toto štěstí měl opravdu málokdo. Ráda bych tuto diskuzi věnovala osobním zkušenostem ať už s kontaktem s konkrétními mateřskými školkami či přímo názor na chod školky v případě, že do ní vaše dítě dochází či docházelo, v každé mi totiž bylo řečeno něco jiného a podle všeho má každá školka jiná kritéria pro přijímání dětí. Dále by mě osobně zajímal i záhadný systém jednotlivých obvodů v Praze pro výběr školky pro dítě v případě, že bylo přihlášeno na více školek atp. Tak kdyby o tom někdo něco věděl...
    rozbalit záhlaví
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    KAI: i to je možné....každopádně já jsem se x krát setkala s tím, že něco nejde/nedělá se/není možné ne proto, že by to někdo vyloženě zakázal, ale proto, že si učitelky myslely, že by to třeba mohl někdo zakázat, někomu by se to mohlo nelíbit aniž by si kdo ověřil, jak to vlastně je.......tak to pro jistotu utneme hned a bude.....jeden příklad za všechny.....dcera mi chodila do školky v budově školy, druhá dcera do téže školy, obě od sebe byly fyzicky vzdálené asi tak 20 metrů, ale v cestě stály jedny dveře, které učitelky z mě neznámého důvodu zamykaly....nebyla jsem v téhle situaci zdaleka sama.....díky těm debilním dveřím bylo nutné při vyzvedávání malé dítě oblíknout, obejít celý sakra rozlehlý areál, protože vchod do školy byl z druhé strany a zase dítě svlíknout, aby se při čekání na sourozence neupeklo....voser jak prase.....a proč byly dveře zamčené ? protože si učitelky myslely, že by to někomu mohlo vadit....komu ? tak to se vlastně neví.....takže jsem šla za ředitelkou školky, zda jí to vadí, nevadí - neměla o tom potuchy, za ředitelkou školy, jestli jí to vadí - nevadí, neměla o tom potuchy....ani tohle nestačilo, protože na to paní učitelky chtěly písemné potvrzení, které mi nakonec ředitelka školy za velkého řehotu vystavila...a až potom byly dveře pro mě (i ostatní, které to taky štvalo, ale jen blbě frflali a nic neudělali) otevřené......
    KAI
    KAI --- ---
    MEDVED007: tak to moment! na tom prchani do sveta deti pred svetem dospelych neco bude, s detma je rozhodne vetsi legrace, nez v nudnym, ciste dospelackym pracovnim svete ;) ale ze by to muselo byt o neduvere, ze ve svete dospelych clovek obstoji, to si nemyslim. ono nakonec ta prace je o vas dospelych rodicich nemene, jak o tech detech.
    spis bych rekla, ze to pritahuje typy, co dbaji na rad a poslusnost.
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    KATIA: Taky mi to tak přijde...
    LADAVAZA
    LADAVAZA --- ---
    ANNAWA: Kamarádka má nedoočkovaná dvojčata, psala k přihlášce čestné prohlášení, že do nástupu doočkuje a že to bylo ze zdravotních důvodů. Přijali je a poslali jí fontem velikosti 100, že je musí do nástupu doočkovat.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    KATIA: s tímhle se ovšem ve školce člověk setká snad ještě častěji než kde jinde....moje privátní zkušenost je taková, že školky asi předposrané lidi vyloženě přitahují......kdo si nevěří, že obstojí ve světě dospělých, tak prchá do světa děti :-))))
    KATIA
    KATIA --- ---
    RYBKA: ten zákon snad ani ještě neprošel ne? to je taková pardon předposranost, aby jako neměli ty problémy kdvby náhodou atp.
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    KATIA: Bylo by to logický. Otázka je, jak je to v pokynech formulovaný. Možná chybí jen vůle ze strany ředitelky...
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    My jsme se zatím nedostali. A to jsme měli doporučení od psycholožky kvůli problémům s řečí, že by jí to prospělo.
    Kamarádky dcerka o den mladší se nedostala také.

Paní ředitelka nám ale doporučila, abychom se odvolali. Tož uvidíme, tentokrát mne to ale nebere tak, jako u starší dcerky.
    KATIA
    KATIA --- ---
    RYBKA: tohle mi přijde vyloženě na stížnost k zřizovateli. tu podmínku přece logicky stačí splnit ke dni nástupu a ne v den zápisu, to snad nikde nikdo nestanovuje. navíc vyžadování očkování nijak nerozporuje, že dítě má individuální lékařem schválený posun a podle mě teda takové dítě klidně může nastoupit, akorát se to při případné inspekci doloží.... vždyť takových dětí musí být spousta.
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    ANNAWA: Držím palce! Jim řekli, že jestli bude naočkovaná, mohli by ji ještě možná vzít v rámci nějakého dodatečného zápisu, ale kamarádka byla tak vytočená (přišlo mi, že spíš způsobem sdělení než samotným faktem), že už to asi nebude zkoušet. Zřejmě ji nechá v lesní školce, kde s tím zatím neměli nejmenší problém...
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    RYBKA: do prčic, snad tady nebudou tak hrr. B je takjy nemocnej a očkovat tím pádem nejde, až tak v květnu. Doktorka je ok, napsala tam, že to doplníme (jako nemusela to tam psát vůbec, ale budiž, nikdo nechce mít průšvih).
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    ANNAWA: Kamarádce kvůli tomu letos nepřijali holčičku (P10) :-( Prý jim přišel pokyn shora, že se to bude kontrolovat, že na to bude chodit spešl inspekce a bude dělat ředitelkám dusno, pokud budou mít ve školce neočkované dítě :-( Ředitelka jí teda volala, že když naběhne k doktorce a nechá holku doočkovat a hned přinese papír, přijmou ji, ale holka je zrovna nemocná, zápisy se uzavíraly, takže smůla :-( Ale podle mě u tohohle závisí hlavně na tom, jestli (a jak) se dá s doktorkou a ve školce domluvit.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    Narazil jste někdo kvůli očkování? Konkrétní mi jde o to, že mému dítěti chybí spalnicky a spol., což doktorka napsala do přihlášky s tím, že to do září doplníme, což i mám v umyslu.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    ILLUZE: u nás to bylo možné u zápisu do školky i do školy...rovnou se psalo, jaká třída (učitelka) je preferovaná a žádné štráchy.....co je komu do toho proč, že.....asi když preferuju učitelku A, tak zřejmě proto, že si myslím, že je z jakéhokoliv důvodu lepší než učitelka B a netřeba to rozpitvávat, že :-)
    KATIA
    KATIA --- ---
    EVIANAIVE: u nás taky ne
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    KRISTY: U nás jde říct na rovinu, že si přejeme, aby dítě chodilo do konkrétní třídy, není nutné říkat důvod.
    My to naopak projeli, když jsme brali za bernou minci, že starší dcerka jde do třídy Sluníček (jak bylo v seznamu) a oni ji na poslední chvíli přeřadili do jiné, protože jsme právě nepožádali o konkrétní třídu - kdosi chtěl dát k sobě sourozence, tak ji přehodili jinam.
    KRISTY
    KRISTY --- ---
    BONEMINA: bohužel právě ne...:o(
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    KRISTY: Nemá náhodou dcera nějakou kamarádku nebo alespoň známou, která chodí do jiné třídy? Prosbou,aby mohly být holky spolu, nehodíš na nikoho špatné světlo.
    KRISTY
    KRISTY --- ---
    Můžu poprosit o radu? Mám takovej problém menší...dceru vzali do školky, kam jsem chtěla, ale je tam háček: v jedný třídě (je tam celkem osm tříd) učí dvě důchodkyně (a bohužel taky ředitelka coby výpomoc), o kterých mám od kamarádky dost špatné reference. Ostatní třídy jsou v pohodě a učí tam mladší učitelky. Můžu nějak tu ředitelku decentně požádat, aby dala dceru do jiné třídy, než v jaké učí ty důchodkyně? Půjdu tam dodat potvrzení o očkování, takže záminku k návštěvě mám.... potřebuju vymyslet nějakou diplomatickou verzi, nerada bych tam hned zkraje působila jako potížistka....
    pozn. školka je státní a věkově smíšená...
    Nenapadá vás prosím něco?
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    EVIANAIVE: indivindi, u nás je nechtějí.
    TUTIK
    TUTIK --- ---
    Prosim vas, vite nekdo nebo mate nejake informace o tom, ze by ve skolce mely byt zakazany krouzky? Tedy zajmova cinnost formou placenych krouzku? Narizeni, ktere (by se snad melo) zvazovat a kontrolovat skolni inspekce...?
    Snazila jsem se i hledat, ale zadnou konkretni informaci jsem nenasla...

Dekuji.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam