• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    Vážení přátelé, zasloužilé matky (a otcové), tato diskuze vznikla jako reakce na nedávné zkušenosti s přijímáním dítěte do školky. Nás naštěstí vzali, ale soudě podle rozčarování v řadách známých, klientek nebo jen z rozhovorů s matkami tříletých capartů někde na hřišti toto štěstí měl opravdu málokdo. Ráda bych tuto diskuzi věnovala osobním zkušenostem ať už s kontaktem s konkrétními mateřskými školkami či přímo názor na chod školky v případě, že do ní vaše dítě dochází či docházelo, v každé mi totiž bylo řečeno něco jiného a podle všeho má každá školka jiná kritéria pro přijímání dětí. Dále by mě osobně zajímal i záhadný systém jednotlivých obvodů v Praze pro výběr školky pro dítě v případě, že bylo přihlášeno na více školek atp. Tak kdyby o tom někdo něco věděl...
    rozbalit záhlaví
    LADAVAZA
    LADAVAZA --- ---
    ANNAWA: Kamarádka má nedoočkovaná dvojčata, psala k přihlášce čestné prohlášení, že do nástupu doočkuje a že to bylo ze zdravotních důvodů. Přijali je a poslali jí fontem velikosti 100, že je musí do nástupu doočkovat.
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    ANNAWA: Kamarádce kvůli tomu letos nepřijali holčičku (P10) :-( Prý jim přišel pokyn shora, že se to bude kontrolovat, že na to bude chodit spešl inspekce a bude dělat ředitelkám dusno, pokud budou mít ve školce neočkované dítě :-( Ředitelka jí teda volala, že když naběhne k doktorce a nechá holku doočkovat a hned přinese papír, přijmou ji, ale holka je zrovna nemocná, zápisy se uzavíraly, takže smůla :-( Ale podle mě u tohohle závisí hlavně na tom, jestli (a jak) se dá s doktorkou a ve školce domluvit.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    Narazil jste někdo kvůli očkování? Konkrétní mi jde o to, že mému dítěti chybí spalnicky a spol., což doktorka napsala do přihlášky s tím, že to do září doplníme, což i mám v umyslu.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    ILLUZE: u nás to bylo možné u zápisu do školky i do školy...rovnou se psalo, jaká třída (učitelka) je preferovaná a žádné štráchy.....co je komu do toho proč, že.....asi když preferuju učitelku A, tak zřejmě proto, že si myslím, že je z jakéhokoliv důvodu lepší než učitelka B a netřeba to rozpitvávat, že :-)
    KATIA
    KATIA --- ---
    EVIANAIVE: u nás taky ne
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    KRISTY: U nás jde říct na rovinu, že si přejeme, aby dítě chodilo do konkrétní třídy, není nutné říkat důvod.
    My to naopak projeli, když jsme brali za bernou minci, že starší dcerka jde do třídy Sluníček (jak bylo v seznamu) a oni ji na poslední chvíli přeřadili do jiné, protože jsme právě nepožádali o konkrétní třídu - kdosi chtěl dát k sobě sourozence, tak ji přehodili jinam.
    KRISTY
    KRISTY --- ---
    BONEMINA: bohužel právě ne...:o(
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    KRISTY: Nemá náhodou dcera nějakou kamarádku nebo alespoň známou, která chodí do jiné třídy? Prosbou,aby mohly být holky spolu, nehodíš na nikoho špatné světlo.
    KRISTY
    KRISTY --- ---
    Můžu poprosit o radu? Mám takovej problém menší...dceru vzali do školky, kam jsem chtěla, ale je tam háček: v jedný třídě (je tam celkem osm tříd) učí dvě důchodkyně (a bohužel taky ředitelka coby výpomoc), o kterých mám od kamarádky dost špatné reference. Ostatní třídy jsou v pohodě a učí tam mladší učitelky. Můžu nějak tu ředitelku decentně požádat, aby dala dceru do jiné třídy, než v jaké učí ty důchodkyně? Půjdu tam dodat potvrzení o očkování, takže záminku k návštěvě mám.... potřebuju vymyslet nějakou diplomatickou verzi, nerada bych tam hned zkraje působila jako potížistka....
    pozn. školka je státní a věkově smíšená...
    Nenapadá vás prosím něco?
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    EVIANAIVE: indivindi, u nás je nechtějí.
    TUTIK
    TUTIK --- ---
    Prosim vas, vite nekdo nebo mate nejake informace o tom, ze by ve skolce mely byt zakazany krouzky? Tedy zajmova cinnost formou placenych krouzku? Narizeni, ktere (by se snad melo) zvazovat a kontrolovat skolni inspekce...?
    Snazila jsem se i hledat, ale zadnou konkretni informaci jsem nenasla...

Dekuji.
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    NIENNA: Snad to klapne, držíme palce!
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    RYBKA: Mě bylo loni líto odmítnutých.....než jsem zjistila, že to jsou děti, které tři budou mít únor 2015 a dál....

A letos, když jsem šla pro přihlášku, tak ředitelka suveréně, že "Lenka to má jisté s jejím datem narození"...a u odevzdávání přihlášky jsem se dozvěděla, že "by to mělo dopadnout"....Tak se tady bojím...a doufám...
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    NIENNA: Právě, ono je to asi dost nevypočitatelný... U nás jeden rok otvírali ve školce 2 nový třídy, takže brali snad všechny, co se hlásili, včetně prosincových dětí (v prosinci 3), další rok to vypadalo, že nevezmou K2, která je v září. Vzali ji až nějak dodatečně, když se uvolnilo místo po někom, kdo to odřek, a to jsme ještě měli k dobru sourozence ve školce.
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    RYBKA: U nás loni brali právě takhle - tj. i lednové, co jim v září budou 2 roky a 8 měsíců... A letos urputně doufám a MOC potřebuju, aby mi ji vzali... ale tváří se, že zájem je větší než čekali...
    ZABITULKA
    ZABITULKA --- ---
    RYBKA: jo a to ani zatim nemame trvaly pobyt v obci. Takze nadeje umira posledni! Jsem z toho prijemne v soku,bo uz jsem mela rodicak vyhrazeny pro soukromou miniskolku a ted ho usetrim,jupi:-)
    LANTHAL
    LANTHAL --- ---
    aby tu nechyběli nepřijatí, tak u nás na menším městě mi holku nevzali, v červnu jí budou tři ... jsme teda těsně pod čarou, tak ještě pořád trochu doufám, že nakonec nastoupí
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    ZABITULKA: V květnu dvouletou vzali do státní? To mi dává naději, syn je lednový a já bych potřebovala jít do práce v září, kdy mu budou 2 roky a 8 měsíců.
    ADD
    ADD --- ---
    ZABITULKA: U nás taky včera volali, že kluky vzali, ale ti jsou starší, na podzim necelých 6 a 4,5.
    ZABITULKA
    ZABITULKA --- ---
    tak jen hlasim, jaky je stav skolek na mensim meste: zatim se mi deti dostaly do 2 skolek - mam ctyrleteho a ted v kvetnu dvouletou! sen, o kterem se mi jen zdalo,s e stava skutecnosti:-)
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    MADIETTA: taky si pamatuju, že jsme mámě říkali, že má krásně měkoučké bříško a že se na něm krásně tulí. Doufám, že to tehdy nebrala úkorně, tlustá není ani zdaleka, váží pod 60 kilo, ale holt to bříško bylo příjemné...:)
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    MARKYSHA:
    XMARGE: moje děti jsou schizofrenní. Běda, kdybych řekla, že jsem tlustá, nebo nedejbože mi to řekl někdo jiný. "Maminko, ty nejsi tlustá! Ty jsi úplně akorát!" ... a pak mrňous přijde: "Maminko, ty máš takový krásně měkoučký bříško, na tom se tak hezky tulí! To je dobře, že ho máš!" :-DDD
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam