• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    Vážení přátelé, zasloužilé matky (a otcové), tato diskuze vznikla jako reakce na nedávné zkušenosti s přijímáním dítěte do školky. Nás naštěstí vzali, ale soudě podle rozčarování v řadách známých, klientek nebo jen z rozhovorů s matkami tříletých capartů někde na hřišti toto štěstí měl opravdu málokdo. Ráda bych tuto diskuzi věnovala osobním zkušenostem ať už s kontaktem s konkrétními mateřskými školkami či přímo názor na chod školky v případě, že do ní vaše dítě dochází či docházelo, v každé mi totiž bylo řečeno něco jiného a podle všeho má každá školka jiná kritéria pro přijímání dětí. Dále by mě osobně zajímal i záhadný systém jednotlivých obvodů v Praze pro výběr školky pro dítě v případě, že bylo přihlášeno na více školek atp. Tak kdyby o tom někdo něco věděl...
    rozbalit záhlaví
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    TRISSIE: asi tak.... :-) Lenka spí...a já slavím... :-)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    NIENNA: huhuhurá!!!
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    NIENNA: A teď jen doufám, že to není nějaká chyba tisku nebo tak něco... :-)
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    ANNAWA: Tak už jsem se zcela vzdala naděje, že by to dali na své stránky dřív než toho 12.5. a...před chvilkou tam zveřejnili výsledky...
    MÁME ŠKOLKU PRO LENKU... Ta šílená rána, co jste slyšeli cca před 15 minutama, tak to bylo, jak mi spadnul kámen ze srdce... :-)
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    ZEMINO: tak jsem si začala málem myslet,že obvodu křivdím .. https://ovajih.ostrava.cz/cs/o-jihu/test ,že otevřou 14 nových hřišt..a oni chtějí pomoct vybrat lokalitu,kde ho postaví?to je mazec..z těch 14 míst,máme my blízko 3,což by bylo podle mě dostačující,protože když vezmu kolik děti v těch oblastech bydlí a většinou ty hřiště mají být na místech stávajících hřišt..
    navíc ty 4 hřiště,co mají psané,že postavili za dobu 7let :( není ani jedno v docházkové vzdálenosti od nás

prostě marnost !!!
    TUTIK
    TUTIK --- ---
    Ja teda boty a svrchni odevy podepisuju, casto (obzvlaste mladsi dceri) privazu na poutko (nebo kam to jde) kousek barevne stuzky a podepisu to na to. Ona si to pozna podle te maslicky, kluk si to s maslickou nevezme a jina holcicka by to poznat mela tez a kdyz ne, je to podepsane.
    Zatim se nam vratilo vsechno.

Ted jsem koupila dceri cepici, uplne stejnou ma spoluzak ze stejne tridy, tak jsem ji na vrsek (cepice vypada jako hlava ptaka) nasila par barevnych snurek - dcera nadsena, ze ma jeji ptak 'peri' a kluk by na hlavu cepici s masli urcite nevzal. :-)
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    LORAIN: no právě tohle mě vedlo k tomu, že jsem v Lidlu a Tchibu děti přestala oblíkat....u oblečení mi to bylo celkem šumák, ale když měly 4 děti stejné zimní boty a ve školce se pravidelně sušila u topení hromada bot a já pokaždé hledala ty dvě správné asi půl hodiny, tak jsem byla rychle vyléčená :-) jak to dělali naši rodiče, když mělo 80% dětí všechno stejné, tak to nechápu.....
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    ILLUZE: pověs někam viditelně ceduli, že vám někdo omylem odnesl bundu a ať ji vrátí. Taky jsme takhle odnesli nějaké holčičce softshellku - sice o 2 čísla menší, ale stejná barva, visela na synově háčku, odpoledne bylo teplo, vzala jsem ji jen do ruky, ráno jsme jeli autem, taky jsem ji nesla v ruce, až když jsem si přečetla ceduli na vchodě do školky, že někomu chybí modrá bunda, čistě pro jistotu jsem se podívala a zjistila, že mám v ruce cizí, menší, čistou a podepsanou...

IBERIA
    IBERIA --- ---
    LORAIN: vetsinou:) dceru celkem pravidelne vodi do skolky muz a snazil se ji vysvetlit, ze ty backory, ktere si odmita obout, jsou vazne jeji. Dcera trvala na svem, ze jeji nejsou, takze hledali po sousednich prihradkach, pak privolali ucitelku, ta hledala tez a nakonec ji napadlo, ze v uplne jine tride na druhem konci patra je holcicka, ktera si rada v prihradkach ostatnich posmejdi a neco i obcas vezme. A dceriny backory v jeji prihradce skutecne byly. Ty "nase" jsou uplne stejne, stejna velikost, mnohem zachovalejsi a podepsane (tim mohl muz zacit, ze:)
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    Problém je, myslím, hlavně v tom, že všechny děti mají stejné věci. U nás ve školce jsou určitě alespoň čtyři pogumované soupravy z Tchiba a čtyři z Lidlu. V holčičím i klučičím vydání. A děti, když už vůbec kódují, jak ten kus má vypadat, rozhodně už nerozlišují velikost nebo stav obnošenosti. Stejně tak, jsou si schopné obout boty o dvě čísla menší a měsíc v nich bez povšimnutí chodit. A když je navíc ještě někdy vyzvedává někdo jiný, než je do školky přivede, vede to ke všeobecnému bordelu naprosto ve všem. Někdy mám pocit, že nás rodiče tenhle společný "sport" dost sbližuje.
    Minule mi ovšem jeden ze synů dal v bazénu do skříňky čepici holčičky z cizí školky a ta teda pochopení neměla ani náhodou. I když jsme jí čepici prakticky okamžitě po zjištění zavezli až do té školky :-(
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    v rezervních věcech taky furt nacházím poklady, cizí tepláky, ponožky, trička... jenže já je probírám skoro denně, protože ta naše straka si tam schovává školkové hračky, aby si s nimi nikdo nehrál, když tam nebude (přes šatnu se chodí na záchod, takže tam děti běhají celý den). Tak je vždycky nenápadně vytáhnu a předám učitelce :-)

a jinak teda, v naší první školce měli krabici na ztráty a nálezy... odtud jsem brala asi dvakrát tričko a doma zjistila, že máme v šuplíku nemlich to samé, tak jsem ho čerstvě vyprané zase do té krabice nesla zpátky.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    ILLUZE: mně Tonda nosí vyměněné věci běžně, oni snad ty výměny dělají schválně a já to vždycky vyperu, vyžehlím a pak dám do přihrádky, když je to podepsaný a když ne, tak to vidtelně pověsím v šatně. Ke mně se třeba některé věci vrací za dva měsíce. A specielně kapuce si venku, když jsou odnímatelné, rádi vzájemně trhají a pak, když se převlíkají zpátky, tak se to zamotá, takže časem, když proberu hromádku rezervních věcí, jestli není něco na vyprání, najdu poklady. A zrovna nedávno dvě cizí kapuce :-) Zkus nechat cedulku, jestli by se rodiče nepodívali do rezervních věcí.
    TUTIK
    TUTIK --- ---
    ILLUZE: Ja takhle 'nasla' ztracene rukavice. SIce jenom rukavice, ale trvalo to asi dva mesice. :D Nevim, kde se toulaly..
    Kalhoty se objevily tad do tydne a ja taky obcas doma peru neco ciziho. :)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ILLUZE: na bundu držím palce!
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    TRISSIE: Babička a muž omylem také sbalili kalhoty (vždy parádně špinavé), tak jsem to vždy přes víkend vyprala a vyžehlila a přinesli jsme to zpět. Ale kapuce je záležitost více než měsíce. Uvidíme, co ta bunda...
    LAURA
    LAURA --- ---
    ZEMINO: tahle tvoje story "máme ale nedáme!" mě nepřestává děsit :(
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ILLUZE: třeba se ještě zítra objeví...
    já taky jednou nedopatřením (a samozřejmě před víkendem) odnesla ze školky cizí (a dokonce podepsanou!) bundu - ležela hozená na lavičce kousek od Pavlovy přihrádky, vypadala jako ta naše, tak jsem ji popadla a až doma zjistila, že ta naše visí na věšáku (ráno bylo teplo, tak muž bundu nebral) a tahle je v jiné velikosti a někoho jiného.
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    ILLUZE: my takhle přišli o sněhule, nechali nám o 2 velikosti větší. .nikdo je zpátky nepřinesl. Letos učitelky tvrdili, že kdyby se něco takového stalo, tak to školka proplatí. Tak se zkus zeptat.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Jsem otrávená, jak jetel :-/
    Onehdá dcerka přišla domů v bundě bez kapuce - někdo si musel dát docela práci to odepnout, nešlo mi to - docela na houby u nepromokavé bundy... Ale říkala jsem si - třeba děcka blbla na hřišti, někdo jí to strhl (tedy hodně tím trhl...).
    No a v pátek přijdu do šatny a zaregistrovala jsem, že ty pogumované kalhoty na hřiště by potřebovaly vyprat. Jenže ouha - bunda je fuč... podepsaná :((
    Když by to byla jedna věc, skousnu to. Ale nedobrovolný sponzoring mne tedy extra nebaví :-/
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    EUCHENIE: hm, bezva, a to jsem psala hned ten den
    moc děkuji za Váš zájem.
    Kapacita táborů je naplněna, jste zapsáni v náhradníkách
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    MARKYSHA: už jsem pár věcí s úřadem resila a je to normalne výsměch občanům. Na semafor kašlu, budu ho používat už jen 2 měsíce. Hřiště me mrzelo, když byl maty malý, ted se za bavíme jinak a nikoho tady v obvode neznám, radši jsme se sbalili a jeli za kamoskami do obvodu, kde hřiště mají za kazdym rohem.
    To bylo spíš jen takove povzdechnutí nad byrokracií :-) verim ale, že jednou mi ty nervy rupnou a zajdu na nejake verejne zasedání
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam