• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    ILLUZE: mně Tonda nosí vyměněné věci běžně, oni snad ty výměny dělají schválně a já to vždycky vyperu, vyžehlím a pak dám do přihrádky, když je to podepsaný a když ne, tak to vidtelně pověsím v šatně. Ke mně se třeba některé věci vrací za dva měsíce. A specielně kapuce si venku, když jsou odnímatelné, rádi vzájemně trhají a pak, když se převlíkají zpátky, tak se to zamotá, takže časem, když proberu hromádku rezervních věcí, jestli není něco na vyprání, najdu poklady. A zrovna nedávno dvě cizí kapuce :-) Zkus nechat cedulku, jestli by se rodiče nepodívali do rezervních věcí.
    TUTIK
    TUTIK --- ---
    ILLUZE: Ja takhle 'nasla' ztracene rukavice. SIce jenom rukavice, ale trvalo to asi dva mesice. :D Nevim, kde se toulaly..
    Kalhoty se objevily tad do tydne a ja taky obcas doma peru neco ciziho. :)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ILLUZE: na bundu držím palce!
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    TRISSIE: Babička a muž omylem také sbalili kalhoty (vždy parádně špinavé), tak jsem to vždy přes víkend vyprala a vyžehlila a přinesli jsme to zpět. Ale kapuce je záležitost více než měsíce. Uvidíme, co ta bunda...
    LAURA
    LAURA --- ---
    ZEMINO: tahle tvoje story "máme ale nedáme!" mě nepřestává děsit :(
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ILLUZE: třeba se ještě zítra objeví...
    já taky jednou nedopatřením (a samozřejmě před víkendem) odnesla ze školky cizí (a dokonce podepsanou!) bundu - ležela hozená na lavičce kousek od Pavlovy přihrádky, vypadala jako ta naše, tak jsem ji popadla a až doma zjistila, že ta naše visí na věšáku (ráno bylo teplo, tak muž bundu nebral) a tahle je v jiné velikosti a někoho jiného.
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    ILLUZE: my takhle přišli o sněhule, nechali nám o 2 velikosti větší. .nikdo je zpátky nepřinesl. Letos učitelky tvrdili, že kdyby se něco takového stalo, tak to školka proplatí. Tak se zkus zeptat.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Jsem otrávená, jak jetel :-/
    Onehdá dcerka přišla domů v bundě bez kapuce - někdo si musel dát docela práci to odepnout, nešlo mi to - docela na houby u nepromokavé bundy... Ale říkala jsem si - třeba děcka blbla na hřišti, někdo jí to strhl (tedy hodně tím trhl...).
    No a v pátek přijdu do šatny a zaregistrovala jsem, že ty pogumované kalhoty na hřiště by potřebovaly vyprat. Jenže ouha - bunda je fuč... podepsaná :((
    Když by to byla jedna věc, skousnu to. Ale nedobrovolný sponzoring mne tedy extra nebaví :-/
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    EUCHENIE: hm, bezva, a to jsem psala hned ten den
    moc děkuji za Váš zájem.
    Kapacita táborů je naplněna, jste zapsáni v náhradníkách
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    MARKYSHA: už jsem pár věcí s úřadem resila a je to normalne výsměch občanům. Na semafor kašlu, budu ho používat už jen 2 měsíce. Hřiště me mrzelo, když byl maty malý, ted se za bavíme jinak a nikoho tady v obvode neznám, radši jsme se sbalili a jeli za kamoskami do obvodu, kde hřiště mají za kazdym rohem.
    To bylo spíš jen takove povzdechnutí nad byrokracií :-) verim ale, že jednou mi ty nervy rupnou a zajdu na nejake verejne zasedání
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    ZEMINO: Pokud bys oběhla ostatní rodiče a ozvali jste se hromadně, tak by to imho smysl mít mělo.
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    MARKYSHA: po zkušenosti od babky nemá člověk chuť otravovat ,ať neprijdeme o zbytek "atrakci". Ale u nás v obvode je to tak se vším, podchody u MHD se několik let jen natírali, aby to vypadalo, že ale lidem kapalo na hlavu i týden po dešti, to bylo oka, dokud se najednou nestalo, že byla v podchode voda po kotníky a oprava najednou šla a jak se tim chlubili, co pro nás nedělají. .. podobne když jsem volala na správu semaforu, jestli nemůžou upravit cyklus semaforu na přechodu pro chodce, který navíc není křižovatkovy,protoze je tak dlouhy, že lidi běhají přes cestu a ja k aždý den vysvetluju diteti, že interval je na houby a my počkáme i když ostatní prebihaji. Za přechodem jsou 2 MŠ a 2 ZŠ a bydlí tam převážně důchodci. Odpovědi mi bylo, že chodci jsou neukazneni když neumí čekat na interval a že ho změnili proto ,že jedna paní se ozvala, že je hrůza čekat v tramvaji než přejdou chodci. A to opravdu stojíš na přechodu a čekáš na zelenou, nikde zadne auto i minutu a v momente kdy z křižovatky o půl kilometru vys vyjedou auta, tak dojedou k přechodu a nám naskočí zeleny panáček. Navíc tohle je čtvrt dělníků a tem je jedno, kde si hrají jejich deti.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    ZEMINO: otravuj, to tě lituju, hrozný, jsem moc ráda, že u nás je těch hřiští hromada.
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    ZEMINO: Podle mě to chce zastupitelstvo neustále "obtěžovat" a naočkovat k tomu i další matky (potažmo otce). U nás se takhle dosáhlo toho, že každé jaro vymění písek v pískovišti, obrok natírají lavičky, asi jednou za týden přijede "úklidová služba", posbírá rozházené odpadky, uhrabe písek, začaly častěji jezdit měšťáci, aby se na hřišti a v jeho okolí neslejzali feťáci...
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    U nás v obvodě,co mám dítě se neotevřelo žádné nové hřiště..staré už se ani nepřetírali..fakt hnus-staré kolotoče na kterých jsme se točívali my,každý rok je jen přetřeli,ale nepromazali nic,na pískovišti rezavé hřebíky,co trčely ze dřev okolo.Babka napsala na uřad,jestli by s tím něco neudělali (za jejich barákem),tak přijeli a "atrakce" uřízly,že jsou nebezpečné,nové nedodají. :) Letos otevřeli inlinové hřiště a s ním postavili obrovské hřiště,menší problém je,že v oblasti nikoho..a to doslova-býval to komplex garáží,které strhly vedle hřiště a nejbližší obyvatelstvo je to "nepřizpůsobivé".. A to jsme největší obvod,další obvod má na každém rohu hřiště,písek nebo aspon lavičku pod stromem..prostě nechápu,a to jsou hřiště v zástavbě činžovních domů.
    TALENKA
    TALENKA --- ---
    EDERA: jo, jenže nemáš čas sedět v zastupitelstvu ;)
    EDERA
    EDERA --- ---
    MEDVED007: Takže by asi bylo nejlepší, kdyby v zastupitelstvu seděli lidi ze sendvičové generace.:-) Protože když to tak vezmu - mám slušný přehled o problémech s místy v porodnicích, ve školkách, s chybějícími hřišti, se zápisy do základek, s přijímačkama na střední i vysoké školy, s pečovatelskou službou a aktivizačními programy pro seniory, s lůžkovou péčí pro dlouhodobě nemocné, s hospicovou péčí...
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    KATIA: ten věkově omezený obzor je bohužel pravda....zrovna tuhle jsem byla docela překvapená z tchána, který léta v jedné malé obci sedí v zastupitelstvu a rozhoduje o investicích obce....meditoval, že jako vlastně neví, co by měli postavit a když jsem navrhla dětské hřiště, tak byl hrozně překvapený, že jako proč, když děti nejsou.....pak jsme začli dumat, kdo v jeho okolí děti má a najednou to byl mrak dětí....ale on je velký sportovec, tak se staví hlavně sportoviště
    KATIA
    KATIA --- ---
    MONI: blbý, že někdo, kdo má reprezentovat svou obec jako celek, kolikrát není schopen vidět mimo svůj obzor, že jo... ale u nás to třeba aspoň ve školkách neplatí, vedení města je spíš ve věku čerstvých dědečků, ale školky podporují hodně. no, jsem zvědavá, jak dopadneme, ale veskrze to vypadá, že by se měla dostat většina dětí, kterým budou tři letos do konce roku.
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    MEDVED007: jo koukám na to už na stránkách, maj to věkově, ale dají se najít od 3,5 např. tady http://www.mslibocka.cz/aktuality.asp jen to denní cestování bude voser, a taky se to prodraží, ale co nadělám
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam