• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    ANNAWA: ony jsou státní MŠ takový svět sám pro sebe. Taky jsem se rozčilovala nad tempem, nad nedostatkem informací, nad informacemi na poslední chvíli, nad spoustou času na všechno apod., na druhou stranu když vidím, co všechno musí ředitelka zajišťovat a o co všechno škemrat, přijde mi jako zázrak, že je to příčetná a milá žena...

Jako příklad - školka má velikou zahradu, navíc do kopce, sekat ji dobrovolně chodí jedna maminka sekačkou bez pojezdu, kterou kdesi vyhrabali a nechali opravit. Dřív ji sekal ředitelčin muž, ten ze zdravotních důvodů už nemůže. To samé s opravami ve školce - na to chodí na střídačku tatínkové, nějaké drobné opravy si svým nářadím opravuje ředitelka sama. Na hrabání zahrady se zas na jaře pořádala jednodenní brigáda rodičů. Školka je v nádherné vile, vila se rozpadá, peníze nejsou. Přijde mi, že město uvolní peníze jen na opravdu havarijní situace, nic víc se neřeší :(
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    EVIANAIVE: tak já jiné školky ani řešit nemůžu, na vsi je jedna a v Praze mi ho beztak nevezmou, ale i tak to chci vědět.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    MEDVED007: právě, přijímačky na sš i vš víš prakticky hned. A tady tohle.

BEBERA: jo, oni taky řekli, že na to mají 30 dní, ale doufala jsem, že to dají dřív.
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    ANNAWA: u nás to taky trvalo měsíc. Ale bylo jasně dané datum, do kdy budou výsledky (za měsíc) a přesně ten den výsledky byly, dřív ani ťuk.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    ANNAWA: co na tom řeší ? to přeci musí mít vyhodnocené za jedno dopoledne....
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    MEDVED007: a já už si zoufam. U nás na vsi byl zápis 29/4 a ještě porad nevím, zda B vzali, výsledky ještě nejsou.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    INDALILITH:
    Je to to všude jinak, zeptej se přímo ve školce.
    INDALILITH
    INDALILITH --- ---
    MEDVED007: super děkuju o to mi šlo, rovnou si to napíšu do diáře
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    INDALILITH: tak to tě čeká zápis v příštím školním roce....nevím, jak je to konkrétně u Vás, ale zápisy obvykle bývají v rozmezí únor-duben....tak si to hlídej, poptej se, jak je to organizované (někde třeba mají na netu přihlášku a hned přijdeš s vyplněnou včetně lékařského potvrzení, jinde ti při zápisu jen dají přihlášku a pak mají nějaký den, kdy jí doneseš vyplněnou s potvrzením)
    INDALILITH
    INDALILITH --- ---
    takovej dotaz, dcera bude mít v červenci 2 roky , kdy mám vyplnit přihlášku do školky aby mi jí vzaly, máme školku na vesnici(dost se jim tu věnujou : výlety na hrady,zámky,muzea,kina,divadla,skanzeny, kurzy keramiky, návštěva školek v okolí,vlastní divadelní školkovej spolek atd. kromě zimy probíhají i turnosově "lesní") a nebude problém , jen nevím s tou administrativou , poradíte.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    NIENNA: huráááááá, moc ti to přeju!!!!
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    ANNAWA: To teda!!!! Omlouvám se za šok...ale já měla TAKOVOU radost... :-)

XMARGE: Díky... Mě se to všechno poslední dobou tak komplikuje...i to, co by nemělo... tak se bojím juchat na 100%.... ale taky věřím, že je prostě přijatá... :-)
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    NIENNA: zadna chyba tisku:-) gratuluju:-)
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    NIENNA: a já si říkala, co to je! Gratuluju, takhle před víkendem to potěší :-)
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    TRISSIE: asi tak.... :-) Lenka spí...a já slavím... :-)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    NIENNA: huhuhurá!!!
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    NIENNA: A teď jen doufám, že to není nějaká chyba tisku nebo tak něco... :-)
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    ANNAWA: Tak už jsem se zcela vzdala naděje, že by to dali na své stránky dřív než toho 12.5. a...před chvilkou tam zveřejnili výsledky...
    MÁME ŠKOLKU PRO LENKU... Ta šílená rána, co jste slyšeli cca před 15 minutama, tak to bylo, jak mi spadnul kámen ze srdce... :-)
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    ZEMINO: tak jsem si začala málem myslet,že obvodu křivdím .. https://ovajih.ostrava.cz/cs/o-jihu/test ,že otevřou 14 nových hřišt..a oni chtějí pomoct vybrat lokalitu,kde ho postaví?to je mazec..z těch 14 míst,máme my blízko 3,což by bylo podle mě dostačující,protože když vezmu kolik děti v těch oblastech bydlí a většinou ty hřiště mají být na místech stávajících hřišt..
    navíc ty 4 hřiště,co mají psané,že postavili za dobu 7let :( není ani jedno v docházkové vzdálenosti od nás

prostě marnost !!!
    TUTIK
    TUTIK --- ---
    Ja teda boty a svrchni odevy podepisuju, casto (obzvlaste mladsi dceri) privazu na poutko (nebo kam to jde) kousek barevne stuzky a podepisu to na to. Ona si to pozna podle te maslicky, kluk si to s maslickou nevezme a jina holcicka by to poznat mela tez a kdyz ne, je to podepsane.
    Zatim se nam vratilo vsechno.

Ted jsem koupila dceri cepici, uplne stejnou ma spoluzak ze stejne tridy, tak jsem ji na vrsek (cepice vypada jako hlava ptaka) nasila par barevnych snurek - dcera nadsena, ze ma jeji ptak 'peri' a kluk by na hlavu cepici s masli urcite nevzal. :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam