• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    EVIANAIVE: přijde mi,že na malém městě jdou některé věci líp.. o víkendu jsme byli ve městě,kde jsem vyrůstala (5.000 obyvatel),a mají tam 4 nádherné nové obrovské hřiště z dotací EU..náš obvod má 100.000 obyvatel a máme houby...navíc obvod je složený asi z 5 městských částí,takže sice máme jednu velkou radnici,ale když přijdeš řešit něco konkrétního (jako třeba tchýně hřiště za jejich barákem),tak jí řekli,že jejich ulice spadá do "jiné" městské části,byť v obvodě a oni tohle neřeší..ale netuším,kde teda ty městské části mají svoje radnice,když ve volbách všichni ze všech městských částí volíme na tu velkou radnici.
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    ZEMINO: a aby toho nebylo málo,už ted strhli všechny staré atrakce v okolí,které nebyly oplocené.. takže jsme už ted přišli o 3 hřiště,byť mizerné
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    ELIZHANNAH: jako je to šílené.. no vyprat bych ještě chápala,mít školku na vesnici..a možná bych to i stíhala,ale uklizet zahradu apod?? jsem ráda,že stihneme zkombinovat občasnou odpolední akci,aby tam aspon jeden z nás byl,natož uklid.. jsem ráda za občasné moje volné dopoledne,abych stihla uklidit doma,natož u "cizích"
    jako taky jsem pekla do školky perníčky na mikuláše a vánoce,ale byla to moje dobrá vůle a navíc jsem měla na to čas
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    ZEMINO: u nás každá maminka dvakrát za školní rok dostane domů vyprat 5 ubrusů, 28 ručníků a nevím kolik povlečení (buď jenom to, v kterým spí její potomek, nebo pro celou třídu, ještě nevím). Taky myslím rodiče uklízejí školní zahradu... no, bude to ještě sranda. Od září očekávám pořád dokola samé "rodič udělá, rodič přinese, rodič zaplatí, rodič se zúčastní".
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    BEBERA: u nás je to taky podobné .. školka dostala od města atrakce na zahradu,ale už ne finance na zabudování do země,tak žádala tatínky,aby pomohli vykopat díry-pak visí poděkování jmenovité na nástěnkách..
    sekat trávník jim jezdí z města,přitom v budově z druhé strany mají sdružení handikepovanych,kteří se nabízejí,že jim to posekají (zadarmo),ještě děckám udělají táborák..a ne,musí město (to že před naším barákem je tráva po kolena,město asi nezajímá:) )
    s děckama sbírají sběr,přihlašují se do různych soutěží,aby jim mohli koupit pastelky,hračky .. protože na to normálně nemají.. školné je 350,- .. tak nízké!!
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    ILLUZE: taky jsem věřila, že je dávno vrácena majitelce a ta ji vesele nosí... :-( Chjo...
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    TRISSIE: Kdyby nebyla zřetelně podepsaná fixou na textil, nepípnu. Novákovi také nejsme.
    Tohle mi jako náhoda nepřijde.
    No nic, asi ji potřebovali víc.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ILLUZE: tak to je fakt k naštvání... já doufala, že to byl opravdu jen něčí omyl, ale po třech týdnech asi sotva :-(
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    TRISSIE: Nijak, snažily se pomoci i paní učitelky - vnutily muži i jinou, tu jsem obratem vrátila, ale naše prostě zmizela.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ILLUZE: jak to nakonec dopadlo s tou bundou?
    INDALILITH
    INDALILITH --- ---
    MARKYSHA: ok a díky za podporu :)
    ZABITULKA
    ZABITULKA --- ---
    BEBERA: u nas je to to same s tou organizaci, nekdy to tam visi mesic dopredu, ale ze se budou fotit, majive skolce od vcera na nastence, ze to bude v utery (syn mel byt u babicky na prazdninach). ze maji deti mit nejake konkretni obleceni na besidku se dozvi rodice den predem, pokud si to nahodou prectou, bo informace aby clovek pohledal po cele skolce. ale deti chodi do skolky rady, ucitelky jsou moc fajn, tak tohle zas tak neresim.
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    MARKYSHA: U nás je to silně nevyrovnané. Jeden měsíc jsou všechny akce známé hned na začátku, další měsíc (třeba teď květen) jsme se akce na květen dozvěděli tuhle středu - 20/5. Ten samý den bylo divadlo a hned den na to výlet na kajaky. V zimě měl od pondělí začínat lyžařský výcvik a informace k organizaci (kdy, kde a jak předáme děti) a k věcem, které děti mají s sebou mít, jsme se dozvěděli teprve v pátek, a to prosím po urgování.

Na druhou stranu syn je ve školce spokojený, učitelky jsou fajn, klidné a milé, organizační nedostatky jsou oproti tomu podružná věc...
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    BEBERA: U nás to funguje tak, že všechny akce visí měsíc předem na webu, pošlou mi to emailem a ještě třikrát řeknou, takže ani takový blb jako já nezapomene. Navíc to ještě stokrát připomene Tonda.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    BEBERA: ano, trochu mě to děsí, jsem z naší soukromé mš lehce zháčkaná. A jelikož moje máma učila ve státní mš, nemám, popravdě řečeno, o učitelkách a jejich tempu zase tak vysoké mínění ;-)
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    ANNAWA: ony jsou státní MŠ takový svět sám pro sebe. Taky jsem se rozčilovala nad tempem, nad nedostatkem informací, nad informacemi na poslední chvíli, nad spoustou času na všechno apod., na druhou stranu když vidím, co všechno musí ředitelka zajišťovat a o co všechno škemrat, přijde mi jako zázrak, že je to příčetná a milá žena...

Jako příklad - školka má velikou zahradu, navíc do kopce, sekat ji dobrovolně chodí jedna maminka sekačkou bez pojezdu, kterou kdesi vyhrabali a nechali opravit. Dřív ji sekal ředitelčin muž, ten ze zdravotních důvodů už nemůže. To samé s opravami ve školce - na to chodí na střídačku tatínkové, nějaké drobné opravy si svým nářadím opravuje ředitelka sama. Na hrabání zahrady se zas na jaře pořádala jednodenní brigáda rodičů. Školka je v nádherné vile, vila se rozpadá, peníze nejsou. Přijde mi, že město uvolní peníze jen na opravdu havarijní situace, nic víc se neřeší :(
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    EVIANAIVE: tak já jiné školky ani řešit nemůžu, na vsi je jedna a v Praze mi ho beztak nevezmou, ale i tak to chci vědět.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    MEDVED007: právě, přijímačky na sš i vš víš prakticky hned. A tady tohle.

BEBERA: jo, oni taky řekli, že na to mají 30 dní, ale doufala jsem, že to dají dřív.
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    ANNAWA: u nás to taky trvalo měsíc. Ale bylo jasně dané datum, do kdy budou výsledky (za měsíc) a přesně ten den výsledky byly, dřív ani ťuk.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    ANNAWA: co na tom řeší ? to přeci musí mít vyhodnocené za jedno dopoledne....
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam