• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    MARKYSHA: ja bych se slušně ohradila.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    Tak jsem teda teď na rozpacích....dneska jsem Toníka vyzvedála ze školky a že prý má zelenou rýmu a že "při jeho hygienických návycích by to rozmazával všude kolem", dneska, včera, ani předvčírem žádnou zelenou rýmu neměl a nemá, má vodovou alergickou, ale budiž v pondělí s ním zajdu k doktorce, nechám udělat výtěry a i ty zkoušku z krve, abych to měla podtvrzený, ale to s těmi návyky mě zarazilo, Toník totiž smrkat umí od dvou let, nosí kapesník v kapse, sám si nos utírá a ještě k tomu neustále otravuje, když má pocit, že to má špatně utřený, abych mu to pomohla utřít, není dítě, které by lítalo s bičem u nosu, protože mu to hrozně vadí, ruce si myje automaticky, o čištění zubů se hlasí a tak jestli se chová diametrálně odlišně ve školce...ale připadala jsem si jako, když naznačuje, že jsem jako nějaká ta cuchta z ubytovny z Výměny manželek, co teď všichni řeší nebo co :-( Nechce si teda utírat zadek, s tím teď bojujeme, že prý tam nedosáhne a kdesi cosi, ale zase vím, že on si to nechává mimo školku, kolikrát vyjdeme ze školky a za rohem, že prý musí na velkou a musím s ním do křoví a vrátit se tam na záchod nechce.
    Vyzvedávala jsem ho po obědě a nechtěla jsem tam rušit, když už naháněli děti na spaní a co vlastně řekla, mi došlo až po odchodu a silně se mě to dotklo. Mám se k tomu ještě vracet a zeptat se co tím myslela a ohradit se nebo se na to vykašlat?
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    TRISSIE: možná tam bude důvod nepřijetí, ale pořadí pod čarou ne, ředitelka mi výslovně řekla, že to nikomu neříkají a nemyslím, že jsem to pochopila špatně. Ale počkám tedy.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ANNAWA: a není ještě šance, že to bude v tom dopise?
    U nás loni veřejné šel jen seznam přijatých (podle jednacích čísel), po telefonu neřekli nic, ale v dopise bylo i pořadí pod čarou a věk nejmladšího přijatého.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    EDERA: to ještě nevím, poštou to teprve přijde, zatím je to seznam na netu a nástěnce u školky.
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    ANNAWA: no to je v háji :(
    rozhodně se odvolávej, stěžuj a tak vůbec
    EDERA
    EDERA --- ---
    ANNAWA: Rozhodně bych napadla netransparentnost přijímání.
    Stanovisko ombudsmana, předpokládám, znáš. Co máte v rozhodnutí? Jak to odůvodnili?
    Veřejný ochránce práv - Kritéria pro přijetí do mateřské školky se mají týkat dětí, nikoli posuzovat jejich rodiče
    http://www.ochrance.cz/...ijeti-do-materske-skolky-se-maji-tykat-deti-nikoli-posuzovat-jejich-rodic/
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    ANNAWA: Tak to bych si stěžovala u zřizovatele. Měli by mít jasná zveřejnitelná kritéria, takhle to vypadá, že kdo dá obálku, toho vezmou :-(
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    TUTIK: díky, to jsem taky zvědavá.
    TUTIK
    TUTIK --- ---
    ANNAWA: Zrovna jsem si s nasi reditelkou neco psala po emailu, tak jsem se ji na to ted zeptala. Jsem zvedava, co mi rekne. :)

ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    TUTIK: no přesně, nevím, co je to za taktiku s nezveřejňováním.
    Tady je školka se základkou dohromady, mají společnou ředitelku, ale bohužel tímto směrem se to neprojevilo, ačkoli jinak třeba škola tady má výbornou pověst - a její kapacitu rozšířili, školku bohužel nezvětšili. Asi je školní docházka je povinná.
    TUTIK
    TUTIK --- ---
    ANNAWA: A nemaji povinnost to poradi zverejnit? Muzu se zeptat nasi reditelky. Nakonec i pro ne prece to neni na zavadu to sdelit - aspon nedostanou 27 odvolani, ale treba jenom deset. Ja byt 27 pod carou se na to asi vybodnu, ale treba treti, pata... klidne.

My mame stesti, ze i kdyz je tu tez velky previs, fakt se snazi hledat reseni - reditelka si vybojovava mista, kde muze - vloni domluvili, ze v nove rekonstruovane zakladni skole v casti pro prvni stupen bude bokem jedna trida pro odkladove deti a nejstarsi predskolaky. A letos oteviraji od zari jednu tridu postavenou v budove nove postavene a otevrene telocvicny. S tim, ze az bude potreba, prostory se vyuziji jinak.
    Starosti navic s tim ma akorat reditelka (dohlizet na tri pracoviste misto jednoho, atd, provozni (zajistovani jidla a pod.) a ucitelky (prevadeni/oblikani deti na nektere aktivity. Deti jsou maximalne spokojene, ty budovy jsou blizko sebe, zahradu vyuzivaji vsichni. Nase Zuza chodi do te tridy v ZS a je nadsena, ze tam chodi jako velke deti do jidelny a tak.

A taky to vypadalo, ze se pred nekolika lety s velkou slavou otevrela skolka pro 100 deti a tim budeme vsichni za vodou... jenze se zavrela budova dosud fungujici pro 50 deti, a previs tu je treba trojnasobny... Tak se to ted snad trochu srovna.

Ja jen doufam, ze nezacnou ty tridy navic zavirat driv, nez pujde do skolky Timmik. Aby pak zas nebyl nedostatek mist. :-)

ANNAWA: Dej vedet, co napise.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    TUTIK: napsala jsem hned i starostovi a až se ozve, což teda nebude dneska, napíšu mu ještě víc, co mě k tomu napadlo mezitím ;-) Jako, tady je tenhle problém roky a oni na to prostě kašlou.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    TUTIK: oni to neudělají, to mi jasně řekli, takže to nepoznám - promptně jsem volala ředitelce, která mi řekla, že to neříkají, že to je jejich taktika. Aha?
    Díky :-) Jsem teda vytočená děsně.
    TUTIK
    TUTIK --- ---
    ANNAWA: Ale prese musi zverejnit poradi, ne? Podle toho minimalne poznas, kolikaty je, i kdyz nebudes vedet, kdo je pred nim/po nem.
    Je mi to lito, drzeli jsme vam palce.

Ja letos poprve po nekolika letech nebyla s zadnym ditetem u zapisu. Ale byl to masakr.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    KATIA: já jsem taky v soukromé školce spokojená, nebo teda B, ale našemu rozpočtu by ta státní už taky prospěla, plus věkovej mix, přesně.
    KATIA
    KATIA --- ---
    ANNAWA: tak to je děs teda :-( jako mně je líto opustit naši soukromou školku, ale myslím, že mu větší vekovej mix prospeje, no a finance jsou další věc...
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    A naše za týden čtyřleté dítě do školky nevzali - brali 20 dětí ze 47 přihlášených a odmítají říct, kolikátý byl pod čarou. He? Takže budu psát odvolání, ale jaksi moc nevím, na čem to stavět.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    KATIA: gratuluju :)
    KATIA
    KATIA --- ---
    Tak máme školku, opravdu se dostaly všechny letos tříleté deti a pár mladších...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam