• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    Vážení přátelé, zasloužilé matky (a otcové), tato diskuze vznikla jako reakce na nedávné zkušenosti s přijímáním dítěte do školky. Nás naštěstí vzali, ale soudě podle rozčarování v řadách známých, klientek nebo jen z rozhovorů s matkami tříletých capartů někde na hřišti toto štěstí měl opravdu málokdo. Ráda bych tuto diskuzi věnovala osobním zkušenostem ať už s kontaktem s konkrétními mateřskými školkami či přímo názor na chod školky v případě, že do ní vaše dítě dochází či docházelo, v každé mi totiž bylo řečeno něco jiného a podle všeho má každá školka jiná kritéria pro přijímání dětí. Dále by mě osobně zajímal i záhadný systém jednotlivých obvodů v Praze pro výběr školky pro dítě v případě, že bylo přihlášeno na více školek atp. Tak kdyby o tom někdo něco věděl...
    rozbalit záhlaví
    EDERA
    EDERA --- ---
    ANNAWA: Tak proč se sakra práce, hlásili k vám?:-O To nedává smysl.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    EDERA: !
    Jo, jsou to předškoláci ze 3 obci, které mají školku, plus z jedné, která nemá.
    EDERA
    EDERA --- ---
    ANNAWA: A to jsou fakt předškoláci z obcí, které mají vlastní školku? Dyť ty by přece museli vzít i u nich?
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ANNAWA: vidím místo pro tvé dítě místo toho z P4
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    SARGO: pak to ještě chápu, pokud třeba vyměnily brambor za brambor, ale jinak si připadám jako debil, když na moje dítě nevybudu místo v obecní školce kvůli dětem z míst, která mají svoje školky.

Plus mám pocit, že vlastně není dobré, když je školka se školou jedna instituce - protože když jim před časem chyběli žáci, nabídli spádovost okolním obcím, ovšem teď na to dojíždějí místní předškoláci, protože se to vztahuje i na školku.
    SARGO
    SARGO --- ---
    BEBERA: Nás vzali do nespádové školky díky tomu, že starší sourozenec chodí těsně vedle do školy (mají společný plot :-)) - jinak na body bychom tragicky nevyšli. Domácí logistiku to samozřejmě ulehčilo obrovsky, ale dovedu si to předtavit jako jedno z kritérií, které nebylo zřejmé a pro okolí čitelné.
    Ale tady to chodilo tak, že přihláška se podávala jedna na celý obvod, napsala se do ní i náhradní preferovaná školka, a prostě si to ředitelky mezi sebou přehazovaly jako brambory :-)
    KATIA
    KATIA --- ---
    BEBERA: dokážeš si představit, jakej hit je to v polabské rovině, že jo? :-))
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    ANNAWA: ale chtěj k němu taky vodu...holky ho v jedné školce měly, ale viděly ho v provozu jen při slavnostním otevření...pak už nikdy ani když bylo parno...na dotaz proč jsem se dozvěděla, že je pak velká spotřeba vody....aha :-)
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    KATIA: cha, sáňkařské kopce jsou tady v Liberci všude, místo mlhoviště nám tu jen často leje...
    TUTIK
    TUTIK --- ---
    ANNAWA: Mlhoviste maji u nas. Je to naprosto skvela vec. Zitra beru holkam plavky. :-)
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    EDERA: uff, ale jo, jdu do toho. Na odvolání mám patnáct dnů, tak uvidím, co stihnu do té doby, ale každopádně ho podám.
    EDERA
    EDERA --- ---
    ANNAWA: Řešit s krajem a MŠMT. Chtít vidět smlouvy, na jejich základě to bylo.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    KATIA: Mlhoviště budu chtít v další fázi :-D
    KATIA
    KATIA --- ---
    tak, že jsem na to dneska narazila, tak to sem šoupnu: http://nymbursky.denik.cz/...izkove-maji-sankarsky-kopec-na-zimu-na-leto-pak-mlhoviste-20150602.html

(naše školka to teda není, ale u nás jo ;-) tohle je samozřejmě zas až dost nadstandard, no, ale radši ať je to tak, než opačně že jo.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    KATIA: a že to znamená fakt vozit, protože do těch vesnic není žádný kloudný spojení veřejnou dopravou, krom dvou na vlaku, nenavazujou na sebe.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    Mmch, v těch okolních obcích až na jednu školky jsou (což dává malou naději, že se dítě dostalo i tam, ale spíše ne, protože u nás byl zápis později). Prostřelím si nohu, ale odvoláním podám zcela určitě.
    KATIA
    KATIA --- ---
    ANNAWA: tak to je dobrej hukot. a výpověď o tom, jak je obecně tristní situace, když to tedy tolika rodičům stojí za to vozit děti mimo místo bydliště... já si to nedokážu představit, už teď rešíme logistiku po jednom malým městě...
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    Jasně, ptala. On (místostarosta) se hájí tím, že to minulé vedení a že on je pro to, aby se smlouvy vypověděly - starosta je nicméně furt stejnej, nicméně že teda až od příštího školního roku - mají za to nějaké peníze. A že to je smlouva na spádovost v oblasti školství a že to sice uzavřeli kvůli základní škole (v době, kdy nebyla plná a o žáky stáli), ale že to asi (to "asi" říkal on, ale asi to tak teda je) platí i pro školku.

Nicméně s Prahou 4 teda fakt smlouvu nemají.

Každopádně, ať už B vezmou nebo ne, hodlám se tím zabývat dlouhodobě a půjdu je prudit na příští obecní zastupitelstvo. Koneckonců, za tři čtyři roky to můžu řešit zase.
    EDERA
    EDERA --- ---
    ANNAWA: No, takže je to přesně tak, jak jsem si myslela.:-( Ptala ses, jakto, že obec uzavřela smlouvu, když nedokáže zajistit ani svoje vlastní občany? A co za to od obcí, jejichž děti vzali?
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    Takže resumé z úřadu. Přijali 20 děti. 15 předškoláků plus 5 čtyřletých. Ty čtyřleté jsou všechny od nás ze vsi. Z těch 15 jsou od nás 4, ostatní jsou na základě smlouvy s okolními obcemi a jedno z P4.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    EDERA: taky dobre. Každopádně by mě zajimalo, co u nás hodnotili mesic.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam