• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    SARGO: nejsi náročná, to by mi taky přišlo děsný. U nás je rozloučení moc pěkné, vždycky je to taková zahradní párty, rodiče společnými silami dodají pohoštění, děti jsou jedno po druhé uváděné slavobránou, dostanou stužky, pak zazpívají, něco předvedou... je to vždycky pěkné. Co popisuješ, mi přijde fakt laciné a odbyté.
    SARGO
    SARGO --- ---
    Ach jo, jsem otrávená až na půdu.
    Dnes bylo rozloučení s předškoláky. Čekala jsem víceměně něco jako ve staré školce, kde se za pomoci dětí vyrobila hojná výzdoba, předškoláci předvedli poměrně sofistikovaný program, mrňousové jim zazpívali, stužkování, žranice a táborák.
    Místo toho tady jakési papundeklové centrum se zástěnami Wings apod., strašně hlasitá hudba Maxim Turbulens, několik najatých animátorů a program omezen na "stužkování a diskotéka", prostě to nejhorší z dětských koutků. Ani nebylo kde sedět, protože dali na plac zhruba pět laviček.
    Asi jsem moc náročná.
    KATIA
    KATIA --- ---
    MEDVED007: já vím, přesto to považuju za hardcore. Spolu tam jsou dvě min půl dne...
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    KATIA: ale to je standard.....jedna učitelka na 25-28 dětí.....u nás se střídaly dvě, ale kryly se denně jen hoďku nebo dvě....jinak tam byla každá sama.....
    KATIA
    KATIA --- ---
    tak máme za sebou první návštěvu ve školce. co mě dost pobavilo - v soukromé školce mají zkušenost, že si dvouleté děti dobře zvykají na kolektiv a adaptace je poměrně rychlá (u nás cca měsíc), mají model postupné adaptace bez rodiče, kdy se ale dítěti intenzivně věnuje jedna učitelka, neberou víc dětí na adaptaci naráz. v obecní školce mají zkušenost, že nejlepší je to s dětmi čtyřletými, adaptace probíhá min. z části s přítomným rodičem a očekávají i několik měsíců... děti v zásadě nastupují naráz, do věkově smíšené třídy, s námi bude letos nastupovat okolo 10ti cca tříletých...
    každý to vidí ze své perspektivy, že jo :-) nicméně jsem na ten přechod sama zvědavá, jak to zvládne. školka je ale moc pěkná, to zas jo :-) ale z představy, že na dvě učitelky (část dne na jednu) je nějakých 24 dětí (zapsáno v jedné třídě 27) mně teda omylo. jako z představy, že bych takový dav měla na starost já.......... to fakt není profese pro mě :-))
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    Zpráva z bojiště (boj o místo v mateřské školce). Dneska posíláme to odvolání, volala jsem také do školky a tak vím, že jedno dítě ze stávajících se stěhuje - čili B je druhý pod čarou.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    EDERA: vidíš a nám ho zaplatí, protože do toho vztáhli celou Evropskou, nejenom dolní :)
    ADD
    ADD --- ---
    BALAENA: Díky. Mně to je takový blbý, i k tý doktorce jsem tehdy nešla i proto, že už se o odškodném mluvilo a já bych se styděla, kdyby to vypadalo, že si tam jdu pro razítko (ale hlavně jsem byla ráda, že ležím, těžko bych někam jezdila).Tím spíš, že není žádný konkrétní viník. Prostě byla zkažená voda a nám z ní bylo zle, to se stane. Kamarádka mě musela dost nutit, abych si došla na obec pro příspěvek pro děti, které nejsou umístěné v místní MŠ - taky mi to přišlo hloupý. Tam ale aspoň nějaká souvislost je, kdyby měli místo pro všechny, ušetříme za dvě děti v soukromé školce. Pán Bůh mě chraň, abych někdy nebyla závislá na dávkách, asi bych bídně umřela hlady. :-)
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    ADD: http://www.pvk.cz/...mace-pro-zadatele-o-odskodneni-v-souvislosti-s-hygienickou-zavadou-v-dejvicich/

to s tím datem bylo někde v novinách.
    hele, s tou účtenkou z netu to můžeš zkusit podat, s tím, že to bylo doma a pak jsi doplňovala místo spotřebovaného, v nejhorším ti to zamítnou... hůř než teď na tom nebudeš
    ADD
    ADD --- ---
    BALAENA: Na stránkách Prahy 6 žádný informace o odškodnění nevidím.
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    ADD: njn... správný datum je součástí požadavků na tu účtenku...
    ADD
    ADD --- ---
    BALAENA: Bohužel, doplatila jsem na svou dobře vybavenou domácí lékárničku. Sice jsem pak zásoby doplňovala, ale přes internet a o týden později.
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    ADD: ani jste nebyli koupit v lékárně třeba paralen a živočišný uhlí? nakonec prý uznávají jako dostatečný podklad pro odškodnění i účtenku z lékárny na protiblicí a protiprůjmový artikly
    ADD
    ADD --- ---
    MEDVED007: Beru to jako kompenzaci za to blití.
    K doktorům nechodíme, takže odškodné nedostaneme, tak alespoň tohle, když teda říkáte, že je to výhra. :-) Rozhodně bych si ani to vlastní blití za 1 800 Kč nezopakovala, natož to klučičí - a že oni měli mnohem lehčí průběh než já.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    BALAENA: naše holky taky mají jako jediné "nadstandardní" očkování žloutenku....kdyby mi někdo zaplatil půlku, tak bych byla ráda a ne abych brblala :-)
    ADD
    ADD --- ---
    Prima, díky.
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    ADD: na žádnou si nevzpomínám. ten den tu stranu trochu šetřil, druhý den už o tom nevěděl, a další reakce asi ani nebyla
    EDERA
    EDERA --- ---
    ADD: U mejch dětí se to obešlo bez jakékoliv reakce. Jr. teda v pravěku dostal kombinovanou vakcínu A+B (on ještě neměl hepB v povinném očkování v miminčím věku, ale měl to dostat až ve 12 letech). Blondýně doočkovali jen to áčko.
    ADD
    ADD --- ---
    A mám teda čekat nějaký nepříjemný reakce? :-) My zatím dávali jen to úplně základní povinné očkování, když byli kluci malí.
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    EDERA: však já taky. nad povinný základ dostal pneumokoka, kterého chtěla imunoložka, aby ho do školky pustila, a HepA, kterou jsem chtěla já
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam