BONEMINA: upřímně řečeno já mám z návratu do státní školky taky stres (Tonda ne, ten se pořád ptá, kdy zas půjde do "velké" školky), teď v srpnu chodí do studia Jáji k paní Irence, jezdí na výlety do zoo, do bazénu a pod., ona mi lidsky sedí a pak zase budu chodit pro Tondu se sevřeným žaludkem, co mi zas řekne ta Martina. Už si to ale neberu osobně, protože jednak jsem jí poznala "civilně" na brigádě a jednak sousedky sestra tam dělá školnici a ta říká, že Martina má prostě tendenci s dospělými jednat jako s předškoláky, ale stejně...mám strach, abych třeba neměla nějakou tu svoji nepředloženou reakci a nestigmatizovala Tondu jako syna tý cvoklý matky. Zatím je pouze syn té praštěné matky, to asi jde. Už víš, jestli bude v Ježečcích nebo Žabičkách?
Já se rozhodla Alenku do státní školky první rok nedávat, když je listopadová, bude v Jáje, aby to pokud možno proběhlo stejně pohodobě jako s Toníkem a ne že jí hodím do přísného režimu hned na celý den, když jdu do práce. Od září budeme chodit s Alenkou na cvičení pro batolata, kdy tam bude se mnou, postupně na to cvičení bude chodit sama, pak dám třeba dvě odpoledne samostatné školky, v září už jí začnu zvykat na odpoledne, aby to pro ní v prosinci nebyl takový šok. S Tondou jsem takm původně chodila na cvičení s batolaty, protože tam je i ta výtvarná složka a jeho ta tvorba hrozně bavila a pak když jsem byla těhotná, tak jsem ho tam chtěla nechávat, abych ho pak netahala po doktorech a poradnách a sám si tehdy vymínil, že tam chce být do odpoledne a pak jsem byla dva měsíce na rizikáči, takže se to pak hodilo a nebyl hozený do vody a přechod do "velké" školky vzal hrdě, že už není malý.