• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    EVIANAIVE: což je přesně argument proti těm "speciálním programům", kdyby se to praktikovalo způsobem "jeden den skončíš v jedné školce, druhý den jdeš do další", tak dítě ani nenapadne, že by si mohlo vymrčovat nějaké nestandardní chování.
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    TRISSIE: Takhle velké děti to nemají ani tady... Ty velký se zařazují k velkým a normálně jedou...
    Loni se tam prý proti téhle šaškárně zvedla vlna odporu i u malých... ale letos se všichni tváří, že TAK DLOUHO TAM DÍTĚ PŘECI SAMOTNÉ NENECHAJÍ... (jen já tam bručím; po dobu oběda jsem byla v šatně SAMA - ostatní rodiče byli rozmístěni po třídě).

No, věřím, že si to sedne... žádná kaše se nejí tak horká atd.
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    TRISSIE: Ono hlavně, asi mi nikdo nezakáže tam Lenku mít (i když mi to důrazně nedoporučí), ale co tam sama... nebo v jiné třídě, že... a navíc nechci dělat potíže hned na začátku... ;-) Už takhle si mě tam pamatují víc, než by bylo zdrávo (ano, které dítě vyšlo ze třídy po obědě s výkřikem "mám hlad" - MOJE; tak jsem se šla ptát, jestli si můžou přidávat a nebo jí tam mám dovalit nějaké jídlo; protože pardon, ale jedna buchta jí fakt nestačila...ani s polévkou).
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ale teda doufám, že až jednou mi nějaké dítě do státní školky vezmou, tak tyhle opičky fakt dělat nebudeme muset. Ono když nejmladší přijaté má 4r1m, tak většina z nich tam přechází ze soukromých školek, kam chodí celodenně...
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    NIENNA: mno... bych si tak tipla, že všichni rodiče, kteří tam tyhle ciráty předvádějí, jsou prvorodiče, teda prvomatky, bez dalších povinností...
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    ADD: Nevím, jestli příkaz... spíš to podali jako fakt... a nikdo neprotestoval...takže se nic dalšího neřešilo (v červnu říkali, že by se to řešilo indi-vindi).
    Jako asi jsem schopná to v září zajistit za vydatné pomoci našeho dědy (můj táta)...ale jednak je Lenka smutná, že tam nemohla být déle... a už chce, aby jí budíček zvonil zase do školky...a jednak teda je to fakt náročné... :-( Hlavně pro mě - Lenka je tam v pohodě..ale cizí rodiče jí rozhazují (všichni tam jsou, tak proč ne její máma, že; tak jsem tak taky).

No a celá jsem z toho taková otrávená... Ale i z těch rodičů... tam všichni za těmi dětmi běhají a krmí, a na WC a ruce umýt... Já jsem tam Lenku nechala, ať si poradí, jak umí.... dostala instrukci, že má kdykoli za učkama... (a když potřebovala, tak si mě našla).
    Jsem asi fakt Herodes..
    ADD
    ADD --- ---
    NIENNA: Chápala bych, že to velkoryse nabídnou jako možnost, ale dát to jako příkaz je nesmysl, na to by taky někdo mohl potřebovat celou svou dovolenou...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Uááá, teda. U nás dost lidí bude brát děti po obědě, ale můžou tam být i hned do odpoledne (a taky že bude). Mi přijde, že ty děti stejně vnímají čas jako zvířátka, když rodič odejde, tak je jedno, jestli je to na pět minut, nebo na celý den.
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    EDERA: Blbé je, že jsem s tím fakt počítala tenhle týden....s tím, že příští už normální režim....Volno mám jen tenhle týden... :-(
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    EDERA: No příchod mezi 7:30 a 8:15 (to se zamyká školka). Svačina lehce po 9 hod. Podle info z června to tak mělo být dneska.....s tím, že další dny, kdo z dětí by chtěl jít s pí učkama ven, tak půjde....kdo ne, tak za rodiči do šatny....
    Dneska nás vyšoupli na tu svačinu....čtu si nástěnky...otočím se a jsme v šatně 4 !?!? Zbytek stál u třídy / ve třídě....Překvapivě děti pláčou.... chjo...
    Za chvilku jdem zpět do školky na oběd...

Ale ať jsem fér....Lenka tam bude mezi nejstaršími....Tři měla na konci dubna.
    EDERA
    EDERA --- ---
    NIENNA: To se pomátli, ne? Do svačinky? To i když naříděj povinnej příchod před osmou, tak je to na hodinu!:-O
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    GIOMIKY: Taky tak....My teda byli informováni včas....takže tenhle týden mám volno...ALE ukázalo se,že tento týden do svačinky (tj do 9 cca), příští do oběda kdo zvládne a pak po spa v 15 hod... do konce měsíce... Uffff
    EDERA
    EDERA --- ---
    ELIZHANNAH: Ale dá se k němu přistoupit stejně hravě.:-P
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    EDERA: jo, před časem už se to ke mně dostalo, ale díky za osvěžení... "Piškotem se dá resetovat":)))) Ale máme teda úplně jinej dotazník
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    Ty školkové dotazníky jsou vtipné. Prý: "Co na dítě platí, když má problém?"
    Ehm, to jsem dosud nezjistila :)
    EDERA
    EDERA --- ---
    GIOMIKY: Já bych se jim na to vybodla. Pokud by teda šlo jenom o požadavek školky a dítě bylo v pohodě. Moje děti teda vždycky nastupovaly do školky, když jsem ještě nechodila do práce. Záměrně jsem to plánovala tak, aby tam první měsíce mohly být jen na dopoledne. Ale žádné další tanečky jsme už kolem toho nedělali a kdybych do té práce nastupovala hned, tak by tam prostě musely být i na spaní. Když zaměstnavatel umožňuje homo-office, tak je to ještě dobrý, ale brát si kvůli školce dovolenou mi přijde uhozený.
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    Tak s tim zvykanim nas jako prvorodice dost zaskocili. Budu muset domlouvat home-office a brat dovoleny, aby to nejak slo.
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    MEDVED007: no tak moje dcera ještě tak před měsícem usínala tak v devět a vydržela do deseti, jedenácti... to by bylo ideální... teď to bude možná právě horší, protože poslední dobou pokud vůbec spí ve dne, tak usíná po obědě, a to bych měla letět vyzvednout staršího. A v kočárku neusne. No to bude zajímavý ještě :)
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    ELIZHANNAH: tak ono řešit, jak vyzvednout dítě, když by v době vyzvedávání zrovna mělo mladší usínat, to je taky na nic.....
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam