• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    Ty školkové dotazníky jsou vtipné. Prý: "Co na dítě platí, když má problém?"
    Ehm, to jsem dosud nezjistila :)
    EDERA
    EDERA --- ---
    GIOMIKY: Já bych se jim na to vybodla. Pokud by teda šlo jenom o požadavek školky a dítě bylo v pohodě. Moje děti teda vždycky nastupovaly do školky, když jsem ještě nechodila do práce. Záměrně jsem to plánovala tak, aby tam první měsíce mohly být jen na dopoledne. Ale žádné další tanečky jsme už kolem toho nedělali a kdybych do té práce nastupovala hned, tak by tam prostě musely být i na spaní. Když zaměstnavatel umožňuje homo-office, tak je to ještě dobrý, ale brát si kvůli školce dovolenou mi přijde uhozený.
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    Tak s tim zvykanim nas jako prvorodice dost zaskocili. Budu muset domlouvat home-office a brat dovoleny, aby to nejak slo.
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    MEDVED007: no tak moje dcera ještě tak před měsícem usínala tak v devět a vydržela do deseti, jedenácti... to by bylo ideální... teď to bude možná právě horší, protože poslední dobou pokud vůbec spí ve dne, tak usíná po obědě, a to bych měla letět vyzvednout staršího. A v kočárku neusne. No to bude zajímavý ještě :)
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    ELIZHANNAH: tak ono řešit, jak vyzvednout dítě, když by v době vyzvedávání zrovna mělo mladší usínat, to je taky na nic.....
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    TAPINA: já si plánovala, jak to bude skvělý, mladší dítko bude dopoledne chrnět, starší bude ve školce (ze začátku ho chci dávat jen na dopo, až si trochu zvykne, tak i na odpo) a vono mladší dítko má poslední dobou tak rozdrbanej spánek, že jsem ráda, že mě nechá v noci vyspat aspoň těch pět hodin... přes den je to marný, marný, marný... no ale tak lepší než nic, že :)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Tak už zítra, co? :o) Uvědomila jsem si jedno značné pozitivum státní školky. Sice budeme mít dvakrát týdně problém s vyzvedáváním, protože mám odpolední a manžel bude muset buď odskočit z home-officu a nebo dorazit zatraceně brzy z kanceláře, ale taky to znamená, že budu mít dvakrát týdně úplně volné dopoledne bez práce i bez dítěte.
    EDERA
    EDERA --- ---
    AXTHEB: Šmarjá, je to jen jedna z možností, ne direktiva.:-)
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    EDERA: Fixa na textil, sikmej prouzek a minuta siti?
    EDERA
    EDERA --- ---
    BEBERA: Jasně, já jsem taky ráda, že dokážu některou věc podepsat jednou za život.:-) Ale pokud se chce někdo vyhnout tomu, že na bundě bude mít trvale jméno/monogram prvorozeného, zatímco pak ji bude nosit ještě mladší sestra, bratranec, sestřenice etc., tak náplast není nápad úplně mimo.
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    EDERA: já byla ráda, že jsem některé věci podepsala aspoň jednou za rok, abych po každém praní, sušení a skládání ještě na hromádku lepila náplasti....
    EDERA
    EDERA --- ---
    AXTHEB: Což je přesně ta doba, kdy to půjde do pračky a po vyprání nalepíš novou.:-)
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    ELIZHANNAH: Podle mých zkušeností to do týdne odpadne
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    Další možnost, jak podepsat oblečení do školky:

ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    Jak jsem tady řešila, že všechno oblečení do školky se mi zdá pro syna komplikované na samostatné oblékání, tak teď jsem udělala pozitivní zkušenost s tričky značky Jožánek. Materiál je pružný (95% bavlna, 5% elastan); otvor pro hlavu taky pružný a dostatečně velký, ale ne obří; rukávy dostatečně široké. Za mě spokojenost :)
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    ANNAWA: za sebe muzu říct, že dite má řád, i když jsme chodili později. .
    A jsem ráda, že i přes nektere nedostatky
    ,byla v tomhle školka super. .kdyz mi kolegyně v práci říkala, že po 8 se prostě do školky nedostane a musí resit hlídání, tak me omyvali. .a to máme stejného zřizovatele.
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    TAPINA: proto taky píšu, že máme na školku obrovský štěstí ;)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ORIKA: Nó, Brno jak kde. U nás do 8:30 a v instrukcích ze schůzky tučně napsáno, že se na tom bude trvat :o)
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    ANNAWA: to máš pravdu, ale jsou opravdu lidi, kteří to bez pomoci nezvládnou. Třeba můj muž je sice člověk, který chodí všude včas, ale ráno je extrémně nemožnej, když žil sám, chodil do práce na jedenáctou a jinak ho musím budit nekompromisně já a i mu opakovaně ráno volat na služebky, což když byl v Americe, bylo zajímavý. Já sice vstávám celkem lehce, ale zase jsem pozděchodič, takže se ideálně doplňujeme.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    MARKYSHA: já si ale i tak myslím, že není od věci děti i pomocí včasných příchodů do školky učit nějakému řádu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam