• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    Jenom taková perlička, mladší syn šel dneska do první třídy. Jako rodiče jsme je do třídy odvedli, vyfotili si je tam, a pak nám paní učitelka řekla, že odteď už patří třída jenom dětem a že máme jít. Šli jsme a jedna holčička se rozplakala. Maminka k ní okamžitě přiskočila a hodlala tam s ní zůstat. Paní učitelka ji mile, ale zcela nekompromisně odvelela a dotyčná matka se ještě hodnou chvíli na chodbě rozčilovala, což holčička slyšela a plakala ještě více. Já bych tu ženskou (matku, ne učitelku) byla kopla do prdele. :/
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    Na tohle teda taky čumím jak puk. :-o V naší školce nic takového vůbec neexistovalo, aby tam děti týdny chodily jenom na hodinu a rodiče je tam obsluhovali? Co je to za absurditu? U nás se za přiměřenou zvykačku považuje, že dítě třeba prvních pár týdnů chodí domů po obědě, ale nevyžaduje se to a není to povinné. Starší syn chodil po-o skoro celé první pololetí, protože to prostě šlo, ale druhý měl zvykačku s po-o asi 14 dní a pak prostě chodil po spaní. Zvládli to oba.

Tyhle tanečky vůbec nechápu, a po pravdě ani nevím, jestli na to ta školka má vůbec právo. Je-li dítě přijato k celodennímu předškolnímu vzdělávání, jak může školka direktivně nařídit rodičům, že bude dítě chodit jenom na hodinu?
    ZABITULKA
    ZABITULKA --- ---
    NIENNA: tyvado, ja to tady ctu a jsem jak v jirikove videni?! dcera dnes sla poprve do skolky, statni, ma 2r4m a ani me nenapadlo, ze bych tam s ni byla. je pravda, ze tam chodi s brachou, ale pro oba je to skolka nova, prestehovali jsme se do noveho mesta a deti jsou tu teprve 3 dny. ja dnes nastoupila do noveho zamestnani, takze ani by to jinak neslo. a kdyz jsem si pro ne sla po o, tak Natalka byla nalezena v postylce ciziho ditete a domu se ji teda vubec nechtelo. (to asi muzu byt stastna, ale taky uvidime zitra, ze) kazdopadne ani jsem o tom nikdy neslysela, ze by se delaly zvykaci dny. ani kdyz loni syn nastoupil do skolky a vestina deti nemela ani 3 roky a vsechny komplet tam byly nove, bo se otvirala nova budova v prubehu roku.
    NIENNA: a jak ctu pristup tech ostatnich rodicu u vas ve tride, jee, tak to ja bych zas brecela nad nimi. uplne te chapu! matka herodes nejsi!
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    NIENNA: Dvě noci jsem nespala...
    Malá madam se hned v šatně vytočila, protože dostala za značku hvězdičku a ne kočárek, na který byla zvyklá v soukromé školce.
    Ve třídě zahlédla kamarádku Eli a rovnou si za ní nakráčela k dřevěnému domečku pro panenky a o pusu jsem si musela říct.
    Po obědě nás čekala vysmátá a paní učitelka se rozplývala nad samostatnou beruškou. A že netuší, jak je to možné, ale že jí velmi dobře rozumí...
    Kéž by jim to nadšení zůstalo...

Jen jedna reklamace ze strany Káji - nemají tam bazén :-)) už jsme si to vyslechli 3 x :-))
    Celé léto ji do něj nikdo nedostal, až včera. Muže cosi osvítilo, vzali jsme jí z domu kruh i rukávky. Potřebovala se dvojnásobně jistit...
    Tak zase příští léto, no...
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    TORUVIEL: To máme podobné!!!! Určitě budu bulet, až ji tam nechám samotnou...ale zatím to na to moc nevypadá... :-(
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    NIENNA: Bára je frajerka, byla vždycky, já bulela jak želva, když jsem ji poprvé zanechala v tý lesní školce :-))) A ještě notnou dobu jsem hleděla tím směrem. Já si ty separační úzkosti asi vyžírám za nás obě :-))
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    TORUVIEL: A Bára je frajerka....o tom žádná... :-)
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    TORUVIEL: Vypadá to, že od těch "našich" učitelek to byla fakt reakce na rodiče.... Vedlejší třída jede ve stavu "zítra zůstaňte v šatně, od čtvrtka do oběda"... a tam rodiče plánují zdrhnout ze šatny...
    Jen v té naší třídě jsou ti rodiče jak potrefení... A protože se tváří tragicky, tak děti tragicky řvou... Chjo...
    Ale třeba jsem jen zlá a nepřejícná... protože mi to rozhazuje dítě...

Tady učitelky VŠECHNY RODIČE POPROSILY JÍT DO ŠATNY na dobu svačinky a oběda... v podstatě nás tam odvedly... a když jsem se otočila od nástěnek, tak tam se mnou byli tři další rodiče?!? zbytek se coural od umyvadel až do třídy... Na oběd už ani nepředstírali snahu - rovnou si posedali ve třídě... aby mohli být nápomocní...
    Jsem tam jednoznačně menšinová se svým - mírně fatalistickým - přístupem ("udělala jsem, co jsem uměla, aby to ve školce zvládla, teď je to na ní"; že jsem z toho už 14 dní špatná a že bych brečela, protože "moje malé miminko vyrostlo" a "už nebudu moci být ochranou a podporou" je druhá věc.... Strašně se snažím jí svýma bubákama nezatěžovat...)
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    NIENNA: Nejsi matka herodes ... Teda já na to šla zprudka, Bára chodila v srpnu na příměstský tábor, a hned na celý den, od rána do 15h. A to je trochu jiný kafe navíc, outdoor, venkovní záchod, terén, vycházky na celé dopoledne a tak :o) Tam si musela poradit (samozřejmě učitelky pomohly, ale obecně tam dětem moc nestojí za zadkem, nechávají hodně věcí na nich). Tady ve státní školce, kam teď Bára začala chodit, to bude pro ni oproti tomu brnkačka, myslím. Dneska to zvládla naprosto v pohodě. A žádní rodiče tam s dětmi nebyli, učitelka to nedoporučila (doporučila případně přijít pro dítě po obědě (tedy dřív), než tam s dítětem setrvávat moc dlouho ráno. Naprosto souhlasím...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Jinak jak to probíhalo u nás - Jirka se samozřejmě v novém prostředí styděl a furt chtěl být se mnou, ale hračky ho zajímaly, paní učitelka mu šla nějaké ukázat a já se mezitím vytratila. Možná bude ze začátku zaražený, možná bude brečet, ale na tolik ho znám, že vím, že to nebude trvat dlouho.
    Mně hlavně přijde, že pořádně celou dobu nepochopil, že fakt už nepůjde do staré školky, ale vysvětlovat jsme se snažili, co to šlo.
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    TRISSIE: Mě se líbil argument z jiné školky (taky na téhle Praze), že tohle teda nemají, protože "je uplně fuk, jestli děti brečí v září nebo v říjnu". Ale tady se tváří, že s tímhle mají nejlepší zkušenosti a pak to báječně klape... Tak snad ví, co činí... a snad se mi to povede zorganizovat (děda vypadal nadšeně a angažovaně, tak snad ho to nepřejde... a staniční si něčím podobným prošla taky a PAMATUJE SI TO, takže mám tenhle měsíc extra málo služeb a extra dobře rozložených).

Jinak třída nádherná, učitelky mi přijdou super super... usměvavé, příjemné a fakt to mají v merku... (což se všemi těmi dospělými, co se tam motají, nechápu).
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    EVIANAIVE: což je přesně argument proti těm "speciálním programům", kdyby se to praktikovalo způsobem "jeden den skončíš v jedné školce, druhý den jdeš do další", tak dítě ani nenapadne, že by si mohlo vymrčovat nějaké nestandardní chování.
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    TRISSIE: Takhle velké děti to nemají ani tady... Ty velký se zařazují k velkým a normálně jedou...
    Loni se tam prý proti téhle šaškárně zvedla vlna odporu i u malých... ale letos se všichni tváří, že TAK DLOUHO TAM DÍTĚ PŘECI SAMOTNÉ NENECHAJÍ... (jen já tam bručím; po dobu oběda jsem byla v šatně SAMA - ostatní rodiče byli rozmístěni po třídě).

No, věřím, že si to sedne... žádná kaše se nejí tak horká atd.
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    TRISSIE: Ono hlavně, asi mi nikdo nezakáže tam Lenku mít (i když mi to důrazně nedoporučí), ale co tam sama... nebo v jiné třídě, že... a navíc nechci dělat potíže hned na začátku... ;-) Už takhle si mě tam pamatují víc, než by bylo zdrávo (ano, které dítě vyšlo ze třídy po obědě s výkřikem "mám hlad" - MOJE; tak jsem se šla ptát, jestli si můžou přidávat a nebo jí tam mám dovalit nějaké jídlo; protože pardon, ale jedna buchta jí fakt nestačila...ani s polévkou).
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ale teda doufám, že až jednou mi nějaké dítě do státní školky vezmou, tak tyhle opičky fakt dělat nebudeme muset. Ono když nejmladší přijaté má 4r1m, tak většina z nich tam přechází ze soukromých školek, kam chodí celodenně...
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    NIENNA: mno... bych si tak tipla, že všichni rodiče, kteří tam tyhle ciráty předvádějí, jsou prvorodiče, teda prvomatky, bez dalších povinností...
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    ADD: Nevím, jestli příkaz... spíš to podali jako fakt... a nikdo neprotestoval...takže se nic dalšího neřešilo (v červnu říkali, že by se to řešilo indi-vindi).
    Jako asi jsem schopná to v září zajistit za vydatné pomoci našeho dědy (můj táta)...ale jednak je Lenka smutná, že tam nemohla být déle... a už chce, aby jí budíček zvonil zase do školky...a jednak teda je to fakt náročné... :-( Hlavně pro mě - Lenka je tam v pohodě..ale cizí rodiče jí rozhazují (všichni tam jsou, tak proč ne její máma, že; tak jsem tak taky).

No a celá jsem z toho taková otrávená... Ale i z těch rodičů... tam všichni za těmi dětmi běhají a krmí, a na WC a ruce umýt... Já jsem tam Lenku nechala, ať si poradí, jak umí.... dostala instrukci, že má kdykoli za učkama... (a když potřebovala, tak si mě našla).
    Jsem asi fakt Herodes..
    ADD
    ADD --- ---
    NIENNA: Chápala bych, že to velkoryse nabídnou jako možnost, ale dát to jako příkaz je nesmysl, na to by taky někdo mohl potřebovat celou svou dovolenou...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Uááá, teda. U nás dost lidí bude brát děti po obědě, ale můžou tam být i hned do odpoledne (a taky že bude). Mi přijde, že ty děti stejně vnímají čas jako zvířátka, když rodič odejde, tak je jedno, jestli je to na pět minut, nebo na celý den.
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    EDERA: Blbé je, že jsem s tím fakt počítala tenhle týden....s tím, že příští už normální režim....Volno mám jen tenhle týden... :-(
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam