KRISTY: takhle se to dělá u nás v MC, ale to jsou dvouleté děti a celý ten program mi přijde vlastne adaptační, zvykají si na kolektiv, režim bez rodičů a přijde mi to fajn, dělá se to, jak píšeš, na 100% to tedy nefunguje, ale je to běžná praxe a možnost pro všechny... ale ve školce, kde jsou 4leté děti je to už docela masakr, některé děti jsou zvyklé, některé omdlí při představě, že máma není a stejně tak to mají rodiče a je to pak docela bordel. Nastupovat do práce o 14dní později, protože má školka mnohdy úplně debilní adaptační program, který je navíc pro mnohé zbytečný, je docela masakr :-(
Mne nic nepálí, byla jsem na telefonu a řekla jsem, že první týden bude asi chodit po obědě dom a pak uvidíme, třeba bude chodit jen na tři dny nebo prostě dle potřeby... Byla jsem nervózní, ale dopadlo to dobře, představa, jak tam s ní šaškuju, ať dělá, že tam nejsem nebo přijdu za hodinu, kdy si sotva zvykne, že tam jsou i děti a ne jen kupa nových hraček, mi přijde jako oboustranné týrání...