• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    ADD
    ADD --- ---
    Uááá... BONBON, BONBON, BONBON... Mám chuť sníst bonboniéru, když vidím to vaše stále se opakující M. :-)
    LEPEK
    LEPEK --- ---
    k tem sladkostem..

první den ve školce, synek mi ukazuje při vyzvedávání bombon, který dostal a schoval si ho. Druhý den ve školce - synek zas bombon - paní učitelka ze třídy mne přiběhla vysvětlit, že dvě holčičky měli po sobě svátek a že se nemám bát, že jim školka sama o sobě žádné bombony nedává. To mě dost potěšilo, nejen jejich přístup ke sladkostem, ale i přístup k rodičům :))

Osobně nejsem zastáncem toho, aby děti dostávali ve školce sladkosti ve formě bombonů či časté dávání sladkých tyčinek k svačině. Upřednostnuji koláče atd a vážím si kuchyní, kde tak činí.
    My doma také bombony nejíme každý den, tak nevím, proč by to školka měla mé dítě učit. Chápu, že je těžké vyhovět rodičům a nedat zrovna jejich dítěti bombon a ostatním ano. Asi bych se poptala ostatních rodičů, co si o tom myslí a případně bychom společně poprosili učitelky, zda-li bombony nezrušit, či nějak minimalizovat.

A bombony-odměna - naprosto špatně.
    NEBULA
    NEBULA --- ---
    ADD: Ok, pardon.
    ADD
    ADD --- ---
    NEBULA: Já myslela "bombón". :-)
    NEBULA
    NEBULA --- ---
    ADD: ?? Jako diakritiku? Můžu. Jestli je to tady zapotřebí, tak bez problému. Sorry.
    ADD
    ADD --- ---
    NEBULA: Když už na to nadáváš, můžeš to alespoň psát správně? ;-)
    NEBULA
    NEBULA --- ---
    :)
    SARGO
    SARGO --- ---
    NEBULA: Když mi mrňous ve školce přinesl lízátko (někdo měl narozeniny a tak se rozdávala) a ptal se co to je a jak se to jí, koukali divně úplně, úplně všichni. Od učitelky po přítomné matky a dětičky se mu smály. Zkrátka všechny uvědomělé matky jsou jenom na nyxu :-D
    NEBULA
    NEBULA --- ---
    k tomu sladkýmu...malý příklad...máma mi říká: dej jí ten bombón (kterej zrovna od někoho dostala) ať ví co to je, a já: mami ona to prostě nechce a já jí to nutit nebudu (né že bych bombóny před ní urputně skrývala, ale vezme to do pusy, vteřinu,dvě pocumlá a vyplivne, stejně jako lízátko- párkrát olízne a nechá..) a máma: pak jí to někdo dá a ona nebude vědět co s tím a může se s tím zadusit...no tak tohle mi příjde (mámo promiň ;) jako absolutně zcestný argument, posílený logikou za nás to bylo NĚCO -sladkost- kterou ty starší generace mají neustále v podvědomí-a už jsem ta matka co tomu dítěti nedopřeje a bububu, mno já to vidím tak, že třeba jednou dcera nadváhou trpět nebude, ke sladkému bude mít střízlivý přístup...a navíc JÁ jí její organismus zbytečně zaplácávát nebudu, na to bude mít v životě dost času sama,a snažím se jí aspoň v začátku vytvořit náskok...a ne handicap
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    TORUVIEL: Chce to najít zlatou střední cestu. Nemyslím si, že by se v některé školce rozdala denně tuna cukroví. Ty sladké nápoje už jsou horší. Přístup "my tohle doma nejíme" mi ale přijde taky zrádný. Čím víc se tají před dítětem existence nezdravého jídla, tím nezřízeněji se na to vrhne, jakmile bude poprvé bez dozoru. Ty věci na světě existujou a je potřeba s tím od mala děti učit pracovat. Jako že to je pochoutka, ale nesmí se toho jíst příliš.
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    Přijde mi děsné, že rodina, která nechce, aby její dítě denně dostávalo v instituci sladkosti, je "divná". Denně do děcek sypat tolik cukru, to je děs. V čajích, cukrátkách...normálka. A pak cukrovky a obezity, bác, jakto, že to máme? To ty hrozné geny...
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    RENFRI: Tak to já bych sladkosti klidně démonizovala. Samozřejmě že se to občas i u nás doma vyskytne, ale považuju to za velmi nevhodnou pochutinu, zvlášť mi to vadí jako "odměna". A nemá (nemělo by) to podle mě mít místo v každodenní stravě dítěte. Ale tak já chápu, že jsem asi postižená tím, že jsem výživovář a studuju výchovu ke zdraví na peďáku, tak prostě mám o výživě a výchově dětí jiné představy...A opravdu nejsem žádný posahaný odpůrce cukru, sama ho sice skoro nepoužívám, ale dceři občas něco koupím, nicméně ne denně a ne za odměnu. Nechci, aby to brala jako nějakou "výhru", ale něco, co si občas dáme, ale není to nic extra.
    TAPINA: Tak o obezitě v čechách bych pomlčela...a zvlášť o tom, jak sjou na tom tady děti. Vést je k tomu už odmala a ještě takto v institucích mi přijde...no, špatné.
    TAPINA: Většina populace konzumuje, ok, tak proč třeba na pěďáku se učí x, a ve školkách praktikuje y? Jsou iniciativy, snažící se prosadit zdravější stravování v jídelnách, snaží se o odstranění automatů s colou ze škol...nebo je tam maj nechat, když to vlastně většina populace pije?
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    QUANTI: reaguji na TAPINA, kde dochází k naprostému zjednodušení
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    ZEGA: já myslím, že většina z nás se tu shodne, že sladké nad míru občasnou by se ve školce podávat nemělo a nemělo by být za odměnu. Přístup, o kterém mluvíš, nemám pocit, že by tu někdo zastával.
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    Jo. konzumuje sladký, pije od rána do večera šťávu a sladký čaj, dává úplatky a jí jídlo nevábného složení.

NEBULA: chápu.
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    dobrá, tak tedy všechno necháme tak jak je, protože naši rodiče přece taky prošli stejným systémem a taky žijou
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    pardon...
    ... to děláte jinak, a že možná státní školka nebude pro tak náročnou rodinu to pravé ořechové. Holt prostě většina populace nějaké sladké konzumuje.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ZEGA: K tématu školkovému: Myslím, že v průběhu školky bude ještě hodně věcí, ze kterých ti budou vstávat vlasy hrůzou na hlavě, protože VY DOMA
    NEBULA
    NEBULA --- ---
    LEPEK: taky jsem zvažovala nějakej dar, a to tam malá jen pije, jídlo nosím, je alergická, ale ta jejich strava dost ubohá, sice pestrá, ale to složení...školka vaří i pro seniory...to bude tím, je to poprvé co jsem paradoxně za tu alergii ráda, jestli se to tak vůbec dá říct- chápete...
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    TAPINA: a opravdu tuhle debatu budeme vést?
    Jaký je důvod jíst kromě ovoce, zeleniny, oříšků apod. ještě bonbony?

jednoduše protože jediný co jíme kde jsou cukry jsou lízátka z lékárny z hroznového cukru a 90% čokoládu.
    Nevidím jeiný důvod proč do sebe a dětí cpát bonbony a jiný sladký.
    A nevidím důvod, aby tak dělala učitelka ve školce.
    Takže se můžeme pomalu a jistě vrátit k tématu školkovému a ne osobnímu ,)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam