• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    Vážení přátelé, zasloužilé matky (a otcové), tato diskuze vznikla jako reakce na nedávné zkušenosti s přijímáním dítěte do školky. Nás naštěstí vzali, ale soudě podle rozčarování v řadách známých, klientek nebo jen z rozhovorů s matkami tříletých capartů někde na hřišti toto štěstí měl opravdu málokdo. Ráda bych tuto diskuzi věnovala osobním zkušenostem ať už s kontaktem s konkrétními mateřskými školkami či přímo názor na chod školky v případě, že do ní vaše dítě dochází či docházelo, v každé mi totiž bylo řečeno něco jiného a podle všeho má každá školka jiná kritéria pro přijímání dětí. Dále by mě osobně zajímal i záhadný systém jednotlivých obvodů v Praze pro výběr školky pro dítě v případě, že bylo přihlášeno na více školek atp. Tak kdyby o tom někdo něco věděl...
    rozbalit záhlaví
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    ANNAWA: Riziko spočívá v tom, že inspekce se na ředitelku rozhněvá.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    BEBERA: a to riziko spočívá v cem?
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    U nás zrušili zpívánky, že to vede jedna z učitelek a děti se rozdělí do ostatních tříd a jejich tam moc a angličtinu pro mladší, že většina z nich má logopedický problémy a mají se nejdřív naučit mluvit. Máme keramiku, tanečky a nějaké sportovní hry, ale tam Tondu neposílám, protože chodí na sportovky jinam.
    KATIA
    KATIA --- ---
    GRETHA: nemáme stejnou školku? ;-)
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    TAPINA: My chodime do bazenu se skolkama a ucitelky tam celou dobu sedej u bazenu a pripadne susej zmrzly deti.
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    BEBERA: Jsem zvedava, jak to dopadne u nas. Snazi se nejak vyjit vstric tou plnou moci, ale nevim, kolika rodicum se do toho chce jit
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    SINSEMILLA: nojo, zaměřila se. U nás kroužky taky skončily po návštěvě inspekce.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Jestli je to teď letošní novinka, tak to potěš. Ono vůbec, letos nám oznámili, že se po incidentu ve škole ve Žďáru prověřuje zabezpečení škol, takže dostaneme čipy ke dveřím. Nebude možné, aby bylo v čase vodění a vyzvedávání dětí prostě odemčeno, budeme si otvírat čipem. A stejně jako dřív tam budou proudit chaotické skupinky rodičů, co se navzájem neznají (protože jedním vchodem chodí několik tříd), a budou si podávat dveře, ale hlavně že budeme mít na klíčích další bordel.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    SINSEMILLA: dcera je ve druhé třídě, takže to bylo předloni.....
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    MEDVED007: Tak to uz je nejaky rok, ne? Je mozny, ze tohle je proste novinka
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    SINSEMILLA: to je divný....dcera chodila na keramiku a tam je odvedli, děti hodinu matlali s keramikem v dílně a zase je učitelka (ale často i uklízečka) přivedla zpět do školky, protože to bylo jinde....
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    U plavání asi učitelka i zůstává, když musí děti dovést za bazén a zpátky, ne?
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    GRETHA: A neni to tim, ze chodi ucitelka s detmi do bazenu mimo skolku? A tim je zodpovednost porad primarne na ni?
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Hm, tak to asi u nás bude problém s angličtinou, se kterou jsem počítala výhledově některý další rok. Plavání snad fungovat bude, pak je tam keramika, ale tu vede jedna z učitelek.
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    BEBERA: O tomhle narizeni se u nas taky mluvilo a osetruje se to tim, ze das lektorovi plnou moc k diteti po dobu krouzku. A jeste je pry problem s casem, ze v dobe provozu skolky to byt nema, respektive ucitelky nechaji lektora, aby si dite vyzvedl a to uz pro ten den dochazku do skolky skoncilo, takze pak pouze predat rodici/vyzvedavajicimu. A prave reditelka rikala, ze se na to hodla zamerit inspekce
    GRETHA
    GRETHA --- ---
    KATIA: bohuzel v nasi skolce je to letos to same (po navsteve skolni inspekce), ale je zajimave, ze plavani se zachovalo.
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    TAPINA: :(
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    BEBERA: Marja, to by snad žádné kroužky ani být nemohly, ne?
    KATIA
    KATIA --- ---
    BEBERA: s těmi pravidly je fakt nějaký problém, u nás prostě žádné kroužky teď nejsou, že měli loni inspekci a zatrhla angličtinu (měli ji pro starší, nějak se to snad krylo s dobou odpočinku, co stejně už ty starší děti netankuje, ale že prej musí mít klid) ... a ještě snad nějaké důvody, že si zase jako nemůžeš něco připlatit nebo co. úplně jsem to nepochopila, ale výsledek je takový...
    SARGO
    SARGO --- ---
    TRISSIE: Jo a doporučuju plast spíš než dřevo určitě pro začátek... líp se z toho vymývají drobky a rychleji schnou :-))
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    TRISSIE: Na úplný začátek jsem měla takovou, která měla vzadu zarážku na palec, aby se dítě naučilo, kde ho má mít a neujížděl někam. To mi tenkrát doporučili v lidušce. Pak jsem měla hnědobéžovou Aulos, která se prodává pořád. Já bych koupila tu Aulos nebo Yamahu, není to zas tak drahá záležitost a těm barevnejm bych nevěřila.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam