• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    IORETH
    IORETH --- ---
    ANNAWA: Rozumím ti :-D. Podobné věci jsou pod moji rozlišovací schopnost a dá mi hrozně moc práce udržet je v hlavě. Pokaždé něco uteče. Tak ten rychlovazač měl mít dvě díry skrz celou tu pevnou část, což jsem samozřejmě vypustila, takže ten náš to nemá. Podívala jsem se na učitelku pohledem zbaveným civilizačního nánosu a paní učitelka bystře pochopila, že tam ty díry udělá sama, protože má, ehm, někde tady musí být, děrovačku.
    EDERA
    EDERA --- ---
    EVIANAIVE: Moje dcera chodila do školky, která taky neměla kuchařku, jen paní na výdej jídla. Obědy brali z vedlejší školní jídelny (kvalitou mi to přišlo celkem v pohodě). Ale ty svačiny a ovoce jim právě tahle paní chystala. Každé dopoledne byla k dispozici nějaká nakrájená zelenina (mrkev, okurka, paprika), každé odpoledne jablka. Na pití jsme přispívali na pitný režim nad rámec toho, co dětem dávali normálně. 80 Kč/pololetí. A děti pak měly k dispozici ovocný čaj (slazený i neslazený) a šťávu (Yo). Každé dítě si bralo, na co bylo zvyklé. Čistou vodu měli samozřejmě taky.
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    EVIANAIVE: Já jsem to s kuchařkou pochopila :) Ale napadlo mě, že byste mohli zatlačit na úřad, aby do jídla přidal víc zeleniny a ovoce a mohli by vám to už vozit, popř. to pro těch 25 dětí mohla nakrájet vydávající paní. Zdravá strava ve školách je teď velmi populární téma.
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    EVIANAIVE: U tchýně ve školce loni nebo předloni zavedli tácy s nakrájenou zeleninou, jestli jsem jí dobře pochopila, jsou k dispozici celodenně a děti si berou, jak mají chuť. Ohromně se jim to osvědčilo, děti to rády jedí, přijde mi to jako fajn nápad, velká změna a přitom pro kuchařku relativně nenáročné.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    EVIANAIVE: je to bezpracný. Já ho pila na konci střední, kdy jsem se nemohla vykopat z postele a granulát šel zalít vodou akorát k pití. Co je to za hnus, mi došlo až později :)
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    EVIANAIVE: Jestli vám (rodičům) na tom záleží, můžete tlačit na úřad i na školní jídelnu, odkud jídlo berete, aby upravili jídelníček. Pokud se tedy budete schopni shodnout na definici zdravého jídla. A i to "rodiče by si rádi připlatili" je ošemetné, ve chvíli, kdy by skutečně došlo na placení, najednou by to spoustě rodičů vadilo. Granulovaný čaj si zas můžeš pořešit se svojí školkou, určitě budou schopni dát vedle čaje i konev, popř. zásobník s vodou.
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    EVIANAIVE: tak to zase pozor, žádný úřad nenařizuje školce používat granulovaný čaj
    ano, školka má stanovený stravovací budget, ale že za něj koupí ausgerechnet granulky, už je rozhodnutí školky
    TUTIK
    TUTIK --- ---
    EVIANAIVE: Co tam mate? :)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Jirka je ve třech letech schopný mi v neděli tvrdit, že dneska to bylo ve školce dobrý. Absolutně ještě nemá pojem o dnech.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    HABRENKA: to by Tonda ve třech letech taky neřekl, ten si ve školce zásadně "hrál" a k obědu měl "jídlo". My všechny požadavky dostáváme měsíc předem emailem a ještě mi to řeknou nejmíň dvakrát.
    ANNAWA: tak my to máme naopak počítá stále 1,3,5,deset, pozná T a to je tak všechno, ale šikovnej je neskutečně. Každý je holt dobrý v něčem jiným a to je dobře. Ale společenský je až moc.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Jo, tenhle sledovací systém funguje, protože do prvních tříd obvykle dorazí i děti právě z těch vyloučených rodin, které kašlou na všechno, na co se byť jen trošku kašlat dá.
    SARGO
    SARGO --- ---
    Když už jsme u té ochoty k trénování motoriky: kdyby měl někdo doma podobného odpírače nůžek, mohu ke svačině doporučit toto:
    http://www.velkoobchod.maxizdravi.eu/...zek.php?kod=ODU5NDAwMDA5Njc0MA==&altkod=ODU5NDAwMDA5Njc0MA==
    - zabralo to... :-)
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    CHIMERA: oni v tom liebesbriefu rovnou naznačovali něco o zanedbání výchovy a trestných činech, tak jim radši odepsala, že žijí trvale v Rakousku a dítě bude navštěvovat základní školu v tom a tom salzburském okrsku. Pak po ní akorát tuším občas chtějí vysvědčení, aby viděli, že do té rakouské školy chodí.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    U nás se píšou důležité věci na nástěnku. Celkem to i stačí.
    CHIMERA
    CHIMERA --- ---
    BALAENA: pěkný. skoro bych měla chuť zkusit, zda by si toho někdo všiml v našem případě :-D a na druhou stranu, kdyby jim z Rakous neodpověděla, za jak dlouhou dobu by ji hledali či našli... to by taky bylo zajímavé zjistit :-D
    ADD
    ADD --- ---
    O naší paní ředitelce, která si před jméno píše Bc. a Mgr. a na dotaz, proč neposílá důležité urgentní zprávy mailem, odpověděla, že má ve školce šedesát dětí a každé má dva rodiče a že sto dvacet mailů psát pokaždý nebude, jsem tu už asi psala, že?
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    ANNAWA: mno... ja byla fakt v soku, porad jsem cekala, kdy reknou, ze je to sranda... uprimne... udrzi moc, ale tohle bych neudrzela nejspis ani ja... no nic... takovych scenek asi bude uz jen pribyvat, coz... ua...
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    Čím dál tím víc se mi potvrzuje, že máme nadprůměrné učitelky ve školce, a vypadá, že i ve škole :-) Prvňákům učitelka píše na net úkoly a já jsem fakt ráda, protože naše zasněná školačka si nikdy není jistá, jestli úkol byl či ne...
    ADD
    ADD --- ---
    Teď jste mě trochu uklidnily, protože já si tu zoufám, že Nik nemá vlastní zájmy, všechno jen opakuje po bratrovi, sám nemaluje, jen si od něj nechává něco kreslit, barvy uměl, ale už je zase neumí,... Ale úplně s každým vyjde, je velmi společenský a bezproblémový. Jestli je to pravidlo, je mi hned líp. :-)
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    ALDEMIK: tak nějak, můj čtyřletý chlapeček je sociálně velice zdatný, rozhodně nadprůměrně, počítat umí, číst skoro taky, ale ta motorika! To je bída s nouzí, jenže jeho to prostě nebaví, nekreslí si, rukama nic moc nedělá, ve školce by ho k tomu asi vedli, já to moc nedávám, budu asi muset začít.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam