• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    MEDVED007: souhlasim.
    U nas pristi rok nastane kombo starsi poprve do skoly, mladsi do skolky, ja po sesti letech do prace, takze logistiku resim velmi. Idealni by bylo mit obe v jedne instituci v Perunce, ale nejsem si jista skolou, dalsi dobra moznost je starsi v Lupacovce, mladsi v Milicove dome, tam bude zase problem se skolkou (dostat se tam, navic mladsi "ocekava" stejnou instituci). Varianta jedna tam, druha tam, je vlastne dobra, akorat je to oboji jinym smerem, i kdyz oboji blizko...
    A Edero, tvuj syn asi chodil do Lupacovky, ze (tehdy jine nez dnes)?
    EDERA
    EDERA --- ---
    IBERIA: Dvakrát se mi tam dítě dostalo. Pravda, jednou jsme si museli rok počkat a mezitím vozit blondýnu do církevní školky přes půl Prahy.
    Vnitroblok nepodceňuju, ale MD má kromě zahrady ještě tu výhodu Parukářky hned za plotem. Můžou na velkou procházku, aniž by museli přes jakoukoliv ulici.
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    DELVIT:
    EDERA:
    Do MD se podle me normalni smrtelnik nedostane, idealni je mit tam sourozence, byt predskolak, ci mit zdravotni handicap. Ale taky pro ni hlasuju jako nejlepsi, o tom zadna. Dcera je stejne jako Rybkovic v Perunce a nepodcenovala bych tam jejich soukromy vnitroblok, ktery neni videt, ale kam chodi kazdy den (nekdy i dvakrat) za kazdeho pocasi, narozdil od jinych skolek s vysperkovanou zahradkou a hristem, kde deti nevidet (coz samozrejme neni pripad MD).
    Waldorfskou mate kousek, neprijde mi to tak silene alternativni a navic tam dobre vari, coz jinde na Praze 3 spise ne. Znam dite jednoho zdejsiho ID, ktere se tam dostalo, aniz by rodice predtim navstevovali nejake jejich akce, hernu...
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    DELVIT: logistiku bych nepodceňovala....já bych za sebe radši obětovala něco skvělého ve prospěch "dobrého", kdyby to dobré bylo logisticky výrazně lepší.....člověk se tam totiž x let tahá 2x denně a ve finále je to jedna z nejpodstatnějších věcí....když stojíš každé ráno v zácpě nebo řešíš, že nemáš kde zaparkovat x let den co den, tak je to fakt slušná pruda.....
    DELVIT
    DELVIT --- ---
    RYBKA: Aha, tak to je důležitá informace. Ten Milíčův dům už je trochu z ruky, ale kdyby to opravdu stálo za to, klidně obětuji nějaký ten čas denně, hlavně když se tam dcerka bude mít skvěle .) (samozřejmě za podmínky, že se tam dostane).
    EDERA
    EDERA --- ---
    RYBKA: Aha, je to možný. Ono ostatně dlouholetá ředitelka Milíčova domu šla do důchodu a je tam někdo nový. Ale tam je ten dobrý duch zazděný snad i v základech ještě z Pitterových časů.:-)
    MD má oproti Perunce i tu výhodu úžasného místa a zahrady. Ale dostat se tam byl problém i před patnácti lety, kdy se školky o děti spíš přetahovaly, než že by byl nátřesk.
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    EDERA: Já ti mám pocit, že jsme loni došly k tomu, že už je tam jiná, nicméně ten duch je asi i tak dost podobný :-)
    EDERA
    EDERA --- ---
    RYBKA: V Perunce řediteluje bývalá učitelka z Milíčova domu. Ten duch je jednotný.:-)
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    DELVIT: Tak tady se nemusíte bát víc přihlášek, dokonce se i hodí označit preferovanou školku. Pokud byste se nedostali do ní, nejspíš vás umístí do jiné, kam se taky hlásíte. Nám dokonce i volali z úřadu, že mají informaci, že nám dceru nevzali, a nabízeli místo v jiné školce (kam jsme ani nedávali přihlášku, my tehdy dávali jen jednu). Milíčův dům je vyhlášený, ale je tam dost nátřesk. My jsme moc spokojení v Perunce, ale ta už je pro vás asi dost z ruky.
    DELVIT
    DELVIT --- ---
    EDERA: Ano na Waldorfskou člověk musí mít náturu a asi i panenku voodoo, aby mu tam dítě vzali, protože převis poptávky nad nabídkou je značný. Byl jsem už se podívat vevnitř a líbí se mě, že mají prakticky všechno ze dřeva, co se mě nelíbí je motání náboženské tématiky do hlaviček dětí.

Na tu Jeseniovu máme zatím takové smíšené informace, určitě se tam půjdeme podívat.
    EDERA
    EDERA --- ---
    DELVIT: Jeseniova má taky velmi dobrou pověst. Na Waldorfskou školku musíš mít tu správnou náturu - na mě je moc alternativní.
    DELVIT
    DELVIT --- ---
    EDERA: Aha, tak to vůbec neznám. Na ten Milíčův dům se půjdeme tedy taky podívat.

Uvažovali jsme zatím u Jeseniově, jak jsou židovké pece, pak je nová na Chmelnici a taky o Waldorfské školce, ale tam bývá beznadějně plno.
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    dá se říct, kdy ty dny otevřených dveří bývají?
    EDERA
    EDERA --- ---
    DELVIT: Tak v tom případě za sebe doporučuju Milíčův dům. Nejlepší školka v obvodu.
    DELVIT
    DELVIT --- ---
    EDERA: RYBKA: Jsme z Prahy 3 - Jarov. Na dny otevřených dveří určitě zajdeme. Máme nějaké referene už od jiných rodičů, ale samozřejmě každý preferuje něco jiného.

MEDVED007: No tací se určitě najdou, ale člověk by rád viděl do čeho jde. Samozřejmě když mu nic jiného nezbyde holt to bude i školka co není tak "skvělá" v jeho očích.
    EDERA
    EDERA --- ---
    MADIETTA: Tak hádám, že kdyby školky dodržovaly fakt úplně všechno, bude tam houby zábava. Ale vzpomeň si pak na ten průšvih, když třeba vzplane nějaký dort/dýně/čarodějnická výzdoba.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    MADIETTA: máš pravdu, naše holky taky na vánoce pekly ve školce perníčky , zdobily to a pak to bylo součástí vánoční slavnosti
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    EDERA: Nejde? Naše školka má vždycky na Den matek takovou zahradní slavnost pro maminky a děti nám přes den pekly s kuchařem a učitelkama koláče. Mám z toho krásné fotky. Na Vánoce zase dělaly cukroví a perníčky. Že by si "státní" školka lajsla, kdyby to bylo porušování předpisů?
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    MEDVED007: No dobře, ale i tak mi přijde lepší přijít a podívat se, když ta možnost je. Naše školka je v zásadě super, a už při první návštěvě jsem vnímala takovou příjemnou atmosféru, učitelky většinou milé, usměvavé, s dětma si normálně povídaly (a ne, jak mnohdy vídám, že jim už z principu odsekávají, protože je děti obtěžují)... Řekla bych, že i zařízení tříd může o něčem vypovídat - u nás třeba nemají televizi, u kamarádky ve školce měli velkou obrazovku - a taky se pak ukázalo, že pouštějí pohádky minimálně 2x denně. Prostě pokud mám tu možnost, zjistím si co nejvíc informací a ty pak nějak vyhodnotím. Samozřejmě si můžu vybrat špatně a až během roku zjistit, že realita je jiná než původní představy, ale aspoň bych se utěšovala tím, že jsem udělala, co jsem mohla, ne že jsem se na to vy*** a kvůli tomu musí moje dítě trávit dny ve společnosti šílených krav ;-)
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    RYBKA: naše dcery vymetly 3 školy a ta poslední byla díky výborné učitelce zcela bezkonkurenčně nejlepší....a stejně ve finále to bylo tak, že můj první dojem ze seznamovacího dne (kdy už tam byla holka nahlášená), byl naprosto děsný......učitelka je typický případ člověka, který to umí s dětmi, ale ne s dospělými (navíc cizími)...časem jsem k ní dokázala proniknout a troufám si říct, že dneska už jsme min známé, které se rády vidí a na ulici se při setkání vždy zastaví a (občas na nehorázně dlouhou dobu) pokecají....ale první dojem, ufff, jsem orosená ještě teď....a nebyla jsem zdaleka sama, jak jsem později zjistila....

čili já bych spíš dala na ty reference....byť samozřejmě 10 rodičů bude mít 15 názorů :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam