DELVIT: Jinak ja jsem zpetne rada, ze ta Waldorfska nevysla, vim, ze bych se necitila v tehle komunite (nemam problem s tim pripodobnenim k sekte, nektere znaky opravdu vykazuji a je dobre to videt) uplne dobre sama za sebe. Ale kvuli dceri me to mrzelo, protoze ta tam byla ten rok v materskem centru mic spokojena, cely ten pristup ji opravdu sednul.
Velky kontrast pak byl den otevrenych dveri a podavani prihlasky v Jesenince pod Zidovskyma pecema. Z tech ucitelek a jejich hlasek jsem byla uplne vyrizena a dcera rozlozena. Je stydliva a introvertni a kdyz na ni spustily dve ucitelky, ze jestli neumi rict, jak se jmenuje, jako tadydle Pepicek vedle, tak to do skolky asi chodit nemuze, tak jsme se otocily a odesly. Chodi tam deti kamaradu a ti jsou spokojeni. Maji ale od malinka prubojne deti, kteri si nelamou s dospelymi hlavu.
Na Jeseninku vedle ZS Jeseniova mam reference same spatne, od mnoha rodicu. Pri vyzvedavani ucitelky casto nevedely, kde deti jsou (jakoze uplne v jine casti budovy a tak), vyuKa a vychova temer nulova. Deti, ktere umely pri nastupu jist priborem se to tam zvladly krasne odnaucit apod.
Velka spokojenost je v mem okoli s Prazackou.
Milicuv dum je asi nejoblibenejsi a nejvychvalovanejsi. I kdyz me prekvapila kamaradka, reditelka soukrome MS, ze kdyz tam byla na stazi, tak ji neprisla zvladnuta integrace postizenych deti, ze to byl spis chaos narocny pro vsechny zucastnene. Je to ale jediny negativni nazor, ktery jsem slysela, oproti desitkam nadsenych.
Vsechno to jsou jen lidske zkusenosti a nazory, ktere se jako u vseho muzou zasadne lisit. Je tezke se s klidnym srdcem rozhodnout, kazdy je citlivy ja neco jineho, neco jineho mu prijde dulezite. Drzim palce, at se rozhodnete k vasi spokojenosti.