• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    LORAIN: erární čepice....uf....po anabázích se všima....nebo jak se to vlastně skloňuje....to by si učitelka zkusila jednou a vyslechla by si něco velmi nepěkného...případně bych jí dcerku dovedla, aby s ní ty hodiny a hodiny vybírání vší a hnid trávila ona.....
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    MEDVED007: Není to žádné oficální vyjádření. Je to vzkaz, který hlásí děti. A někdy paní učitelka podotkne, že neměly čepici a musela jim zapůjčit erární. A o to zas tak moc nestojím, když tam mají imrvére vši :-)

MADIETTA: Může to být i tím, kluci chodí dost nakrátko, i když i tak si myslím, že je starší syn na tu hlavu nějak příliš citlivý :-)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Já vytahuju pro sebe čepici, když jdou teploty k - 10, ale Jirka ji nosí od podzima, přece jen do dvou let měl hlavu jako koleno a teď má pět chlupů ve dvou řadách. Ovšem krásnou lehkou podzimní čepici ve školce ztratil během prvního měsíce a takovou dobrou už jsme nesehnali.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    TORUVIEL: já myslím, že tohle je zcela typické....jak se lidi jednou oblečou do zimního, tak v něm až do jara zůstanou....a děti tuplem :-) my teda vyrazili včera ráno do lesa a musím říct, že nám zrána byla všem v mikině a vestě dost kosa, protože v tom stínu zas takové vedro nebylo....ale s postupem doby se oteplovalo a kolem jedné už byly vesty v batohu a všichni jsme mašírovali i ve stínu v rozepnuté mikině...za sebe, jsem hodně ráda, že děti už jsou natolik velké, že svůj tepelný komfort řeší po vlastní ose a já se s tím nemusím obtěžovat...vydávám pouze návody, jsem-li o to žádána....
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    LORAIN: to mě docela udivuje, že jsou ve školce nějaké pokyny....to jako fakt oficiálně ? já ani v jedné ze tří školek nic takového nezažila...jako jasně, člověk zmerčil ráno v šatně, že je jeho dítě oblečené jinak než okolí, ale nebyl k tomu nikdy žádný komentář ani požadavek od učitelek...tedy aspoň ne směrem ke mně....
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    LORAIN: není to třeba rozdílem ve vlasovém porostu? ;-) Já čepici nepotřebuju v podstatě nikdy, s polodlouhými superhustými vlasy mám pokrývku stále. Ovšem mladší syn s 12 mm kartáčkem, ten je na tom trochu jinak. :)
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    TAPINA: tak nějak. A to si včera B vzal kalhoty, které jsou mu krátké a na odrazedle se mu vyhrnuly a vypadalo to, že má kraťasy :-D
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    Ve školce už dávno dali pokyn, že děti MUSÍ mít čepice a můžou mít i rukavice. Pro mě asi dobře, že takové pokyny vydávají, protože já na čepice zas tak nemyslím, jak je sama moc nenosím. Naštěstí starší syn občas brblá, že mu je zima na hlavu. A to i v situacích, kdy já bych mu čepici nikdy necpala. nechápu :-)
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    TAPINA: Dneska na hřišti jsem koukala, jak byly děti nabalené...Dcera měla jen tepláky, tričko, mikinu a vestu,... ostatní děti regulérní zimní bundy, na nohou nějaké softshellové kalhoty, kulichy, zimní boty...a to tam v tu chvíli ještě svítilo slunce...nechápala jsem (kdyby jedno dítě, tak si řeknu, že je třeba nachlazené, tak proto...ale takto tam byly nabalené všechny děti).
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    TAPINA: A my dneska chytali vítr a chtěli pouštět draky a nedočkali jsme se :-)

Taky od září dávám Imunoglukan. A kupodivu mrňousově jsou zatím OK, i když do školky chodí první rok. Možná jsou už trochu promoření z předchozích let z toho, co jim přinesl starší brácha. Je mi ale jasné, že nemáme zdaleka vyhráno, protože vloni jsme sezónu začali 7. listopadu zápalem plic a skončili začátkem dubna zánětem středního ucha. Dny mezitím, kdy byli všichni tři zdraví, bych rozhodně spočítala na prstech jedné ruky. Takže už se pomalu začínám připravovat :-(
    BLLUE
    BLLUE --- ---
    XMARGE: To by tedy promorena byt mohla, drzim palce! :)
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    BLLUE: já tě naprosto chápu, loni jsem tu bila hlavou do zdi, tříměsíční miminko od něj chytalo kde co a já nevěděla, jestli ho z tý školky stáhnout, enbo co... tak jsem ho vracela až zcela uzdraveného, aby za týden přitáhl novou rýmu. od září do prosince měl rýmu 7x! POkaždé zeleno-žlutou (dcera asi 4x). Tonoucí se stébla chytá, a tak doufám, že až půjde Iv do školky za dva roky, tak bude od Přemka promořená a nebude vůbec, ale vůbec nemocná..
    BLLUE
    BLLUE --- ---
    XMARGE: Ja se holt chytam kazde nadeje, ze by se bez toho promorovani mohl obejit a raduju se z kazdeho dne, kdy je zdravy a do te skolky muze. S hlidanim v pripade nemoci to mam trochu slozite...
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    TAPINA: Jo taky si kolikrát připadám jako blázen a to mi jedna známá div nevynadala, že Tonda ještě nemá zimní bundu a zimní boty...nechápu, já v 10 stupních nosím flísku...zimní věci táhám, když je kolem nuly. Oteplovačky a spol. když je sníh.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Já jsem taky první rok dávala Imunoglukan, ale kdo ví. Nejdřív jsem ho nedávala, nemoci byly, protože pochopitelně. Pak když jsem viděla, že několik měsíců nemoci jsou furt, tak jsem ho začala dávat a zlepšílo se to, ale těžko říct, jestli to nebylo už prostě správnou dobou. Možná jsem mohla ušetřit :o)
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    BLLUE: Já dávala imunoglukan, ale stejně byl Přemek loni od září do prosince skoro furt unudlenej.. vždycky týden ve školce, dva týdny doma. O Vánocích na nás prsknul cosi kašlacího (já a půlroční dcera jsme skončily na ATB), v únoru dotáhl chřipku, která porazila opět celou rodinu a pak už to bylo lepší:o)Letos už nedávám nic a je to o dost lepší, je promořenej..
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    A to chození ven především. Já si dneska připadala jako exot, že jsme šli na hřiště, byli jsme tam jediní. Sluníčko, 10 stupňů ale docela vítr. Nic, co by bylo nějak nepříjemné ve svetříku a podzimní bundě.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    NEBULA: je to normální, já ze stejného důvodu Toníka hnala na alergolické a imulogické vyšetření a vyšlo mu, že nemá žádnou alergii a lepší imunitu už ani mít nemůže, což bude asi fakt, když si jeho tělo samo poradilo se streptokokovým nosičstvím. Ber to tak, že zatímco jiné děti jsou měsí co měsíc na antibiotikách, nosí spálu, neštovice, ruce-pusa-noha apod. láhůdky, tak tvoje dítě bude jenom soplit;-)
    BLLUE: já dávám Imungoglukan, využívám toho, že Toník rád zeleninu a nešetřím paprikou apod., plus jsem teda s nimi začala chodit do solné jeskyně, ale abych to zhodnotila, tak to až za víc návštěv. Taky je výborná věc otužovat, nepřetápět, chodit ven za každého počasí, nepřehánět to s oblečením. Ono to zní jako trivialita, ale já třeba byla teď s Alenkou na návštěvě u kamarádky, která měla přetopíno a hups...je nemocná a to samý mívám, když spí Toník u prarodičů.
    BLLUE
    BLLUE --- ---
    Plus jsme teda prestali denne cestovat do a ze skolky (40min/jedna cesta) metrem, ale jezdime autem. Jinak teda teda bezne mhd jezdime. To teda neresi skolkove bacily, ale taky to muze mit vliv.
    BLLUE
    BLLUE --- ---
    A davate nejake ty syrupy na imunitu? J byl taky vzdycky spis zdrave dite a prvni mesic ve skolce mel taky temer nonstop nudli jako strudli a vice nez tyden byl regulerne nemocny doma. Udruhy mesic ho denne dopuju syrupem - jsou ruzne typy, my mame multiIMUN - a je klid. Nevim, jestli to teda je ucinkem toho syrupu, ale minimalne se tim nic nepokazi ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam