• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    EDERA
    EDERA --- ---
    EVIANAIVE: Hmmm, já třeba jako malá dršťkovou polívku milovala. Určitě ještě ve školce. Máti je vystudovaná zootechnička, a tak mě naučila, jak se ty jednotlivé žaludky jmenují a rozeznávat je na talíři podle kousků.:-) Dneska teda dršťkovku nejím, neb mi nechutná.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    EVIANAIVE: Nemívají přecezenou? To je pak taková víceméně gulášová, ale přece jen trošku jiná.
    IORETH
    IORETH --- ---
    Pozitivní okénko:
    Dlouhodobě sleduji docházku našich dětí do školky, zejména poměr odchozených a promaroděných dní. Loni to bylo hodnš smutné číslo.
    A minulý týden naše děti pokořily magickou hranici padesáti procent odchozených dní, hurray!
    Musím to sem rychle napsat, páč mladá zase marodí, tak než se ta matematika zase pokazí :).

Skryté sdělení pro matky věčnejch marodů: Ono se to zlepší. I když se tomu teď těžko věří, tak vážně, ono se to jednou zlepší.
    NEBULA
    NEBULA --- ---
    TAPINA:
    MARKYSHA: fajn, díky holky, mně to přišlo už moooc dlouhý, takže se smířím s tím, že to tak bude prozatím furt :)
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    MEDVED007: Tak my jsme přeci jen z toho severu (teda já), ale dceru vedu stejně. Tady v tom paneláku v nížině u Labe, co teď bydlíme, je stále neskutečné teplo, tak musím stále větrat. Teď přijela na návštěvu kamarádka z nížin a láteřila, že tu v bytě máme zimu :-) My s Bárou tady lítaly v tílku/šatech a bosé, oni v dlouhém rukávu, bačkorech, flísových teplácích...než se zatopilo. Je to prostě o té otužilosti...my ještě teď, když je hezky, tak chodíme po chvilkách venku bosé. To teprva lidi na hřišti koukaj :-)) Ale co, já jim zas okouknu jejich nabalená děcka a jsme si kvit :-)
    ZABITULKA
    ZABITULKA --- ---
    My jsme teda zimumriva cela rodina.deti nosi softshelly,bo stejne dost casto sedi,kleci na zemi,klouzou se na skluzavce a teda po prochladnuti a nemocech netouzim.cepice si obzvlast starsi syn bere sam i v situacich,kdy by uplne nemusel.holt trpel na ouska a asi si to jeho hlava pamatuje.vsak ja uz tento podzim cepici taky parkrat vytahla.a rukavice uz par ran na kolo taky dostali,bo si o ne samy rekly. Me deti tu patri asi k tem nabalenym,ale i pres chozeni ven v hnusnem pocasi byvaly nemocne dost casto,tak to beru dle toho.vlastne je neoblikam jinak nez sebe.
    TUTIK
    TUTIK --- ---
    My byli dneska v Zoo, bylo nadherne. Deti mely rano teplaky, mikiny a zimni bundy, cepice, dokonce rukavice :-D (Holcicky si vyzadaly, dostaly takove tenke).
    Kazdopadne uz za nejakou chvili, jak nas slunicko prohralo a zacali jsme se vice hybat, nechala jsem jim sundat mikiny (a cepice a rukavice) a holky byly zbytek dne v tricku a zimni (nebo podzimni? ne nijak extra teple) bunde. Ja chodila ve svetru, manzel mel dve tricka s kratkym rukavem, akorat nejmladsimu jsem nechala vlisovy overal pres teplaky a tricko (a body), ale uz zas nemel bundu.
    Mikiny jsem jim vytahla zas az po ctvrte, kdyz zacalo zachazet slunicko a udelala se zima.

Nezmrzli jsme nikdo a lidi byli obleceni tedy velmi ruzne - videla jsem asi desetiletou holcicku v trictvrtecnich leginach a sukni a videla jsem spoustu deti v zimnich bundach a podobne. Ale vetsina mela asi nejake kalhoty/teplaky a bundu.

Asi kazdy citi zimu jinak.
    Ovsem kdyz pak potkavam v zime v hypermarketu rodice s uvarenym ditetem, jak kraci, on pouze v tricku s kratkym rukavem, bundu kolem pasu, nebo ve voziku, ovsem dite nabalene v kocaru/sedacce, v zimni kombineze, cepici a ve fusaku a maximalne jim porozepnou bundu.... No uff... Musim se drzet, abych nebyla nezdvorila. ;-)
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    LORAIN: erární čepice....uf....po anabázích se všima....nebo jak se to vlastně skloňuje....to by si učitelka zkusila jednou a vyslechla by si něco velmi nepěkného...případně bych jí dcerku dovedla, aby s ní ty hodiny a hodiny vybírání vší a hnid trávila ona.....
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    MEDVED007: Není to žádné oficální vyjádření. Je to vzkaz, který hlásí děti. A někdy paní učitelka podotkne, že neměly čepici a musela jim zapůjčit erární. A o to zas tak moc nestojím, když tam mají imrvére vši :-)

MADIETTA: Může to být i tím, kluci chodí dost nakrátko, i když i tak si myslím, že je starší syn na tu hlavu nějak příliš citlivý :-)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Já vytahuju pro sebe čepici, když jdou teploty k - 10, ale Jirka ji nosí od podzima, přece jen do dvou let měl hlavu jako koleno a teď má pět chlupů ve dvou řadách. Ovšem krásnou lehkou podzimní čepici ve školce ztratil během prvního měsíce a takovou dobrou už jsme nesehnali.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    TORUVIEL: já myslím, že tohle je zcela typické....jak se lidi jednou oblečou do zimního, tak v něm až do jara zůstanou....a děti tuplem :-) my teda vyrazili včera ráno do lesa a musím říct, že nám zrána byla všem v mikině a vestě dost kosa, protože v tom stínu zas takové vedro nebylo....ale s postupem doby se oteplovalo a kolem jedné už byly vesty v batohu a všichni jsme mašírovali i ve stínu v rozepnuté mikině...za sebe, jsem hodně ráda, že děti už jsou natolik velké, že svůj tepelný komfort řeší po vlastní ose a já se s tím nemusím obtěžovat...vydávám pouze návody, jsem-li o to žádána....
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    LORAIN: to mě docela udivuje, že jsou ve školce nějaké pokyny....to jako fakt oficiálně ? já ani v jedné ze tří školek nic takového nezažila...jako jasně, člověk zmerčil ráno v šatně, že je jeho dítě oblečené jinak než okolí, ale nebyl k tomu nikdy žádný komentář ani požadavek od učitelek...tedy aspoň ne směrem ke mně....
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    LORAIN: není to třeba rozdílem ve vlasovém porostu? ;-) Já čepici nepotřebuju v podstatě nikdy, s polodlouhými superhustými vlasy mám pokrývku stále. Ovšem mladší syn s 12 mm kartáčkem, ten je na tom trochu jinak. :)
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    TAPINA: tak nějak. A to si včera B vzal kalhoty, které jsou mu krátké a na odrazedle se mu vyhrnuly a vypadalo to, že má kraťasy :-D
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    Ve školce už dávno dali pokyn, že děti MUSÍ mít čepice a můžou mít i rukavice. Pro mě asi dobře, že takové pokyny vydávají, protože já na čepice zas tak nemyslím, jak je sama moc nenosím. Naštěstí starší syn občas brblá, že mu je zima na hlavu. A to i v situacích, kdy já bych mu čepici nikdy necpala. nechápu :-)
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    TAPINA: Dneska na hřišti jsem koukala, jak byly děti nabalené...Dcera měla jen tepláky, tričko, mikinu a vestu,... ostatní děti regulérní zimní bundy, na nohou nějaké softshellové kalhoty, kulichy, zimní boty...a to tam v tu chvíli ještě svítilo slunce...nechápala jsem (kdyby jedno dítě, tak si řeknu, že je třeba nachlazené, tak proto...ale takto tam byly nabalené všechny děti).
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    TAPINA: A my dneska chytali vítr a chtěli pouštět draky a nedočkali jsme se :-)

Taky od září dávám Imunoglukan. A kupodivu mrňousově jsou zatím OK, i když do školky chodí první rok. Možná jsou už trochu promoření z předchozích let z toho, co jim přinesl starší brácha. Je mi ale jasné, že nemáme zdaleka vyhráno, protože vloni jsme sezónu začali 7. listopadu zápalem plic a skončili začátkem dubna zánětem středního ucha. Dny mezitím, kdy byli všichni tři zdraví, bych rozhodně spočítala na prstech jedné ruky. Takže už se pomalu začínám připravovat :-(
    BLLUE
    BLLUE --- ---
    XMARGE: To by tedy promorena byt mohla, drzim palce! :)
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    BLLUE: já tě naprosto chápu, loni jsem tu bila hlavou do zdi, tříměsíční miminko od něj chytalo kde co a já nevěděla, jestli ho z tý školky stáhnout, enbo co... tak jsem ho vracela až zcela uzdraveného, aby za týden přitáhl novou rýmu. od září do prosince měl rýmu 7x! POkaždé zeleno-žlutou (dcera asi 4x). Tonoucí se stébla chytá, a tak doufám, že až půjde Iv do školky za dva roky, tak bude od Přemka promořená a nebude vůbec, ale vůbec nemocná..
    BLLUE
    BLLUE --- ---
    XMARGE: Ja se holt chytam kazde nadeje, ze by se bez toho promorovani mohl obejit a raduju se z kazdeho dne, kdy je zdravy a do te skolky muze. S hlidanim v pripade nemoci to mam trochu slozite...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam