• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    TORUVIEL: No já mám z práce zkušenost tu, že čím jsem ochotnější někomu udělat ústupek v zaběhnutých pravidlech, tím víc mě vymáchá v případném problému. Takže jsem byla nucena striktně nastavit pravidlo "buď se bude postupovat mým způsobem, nebo jděte jinam".
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    TAPINA: Takže v podstatě chceš říct, že by člověk měl rezignovat na komunikaci? Spousta věcí se dá změnit, s touhle logikou by nikdy k žádné změně nedošlo...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    TORUVIEL: To je totéž, co se řeší neustále u dětských lékařů. Prostě je potřeba najít si lékaře, školku, všechno takové, které mi bude vyhovovat a budu tomu důvěřovat a pak už držet linii, kterou tam vedou. Nemůže si každý všude vymýšlet extrabuřty.
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    TAPINA: Ale to už je trochu přehnané ne? Někdo si přeje, aby dítě nejedlo denně uzeniny a jiné věci, a je z toho hned hon na matky mučící své děti podvýživou? Chce se to trochu mrknout na nějaké jídelníčky, ony fakt nejsou dokonalé a často by zasluhovaly nějaký zásah, a to i v rámci platné metodiky spotřebního koše...
    Ono to není o tom, že dítě 1x ochutná "nevhodné" jídlo, je to o tom, že někde jsou prostě různé hnusy na denní bázi.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ORIKA: Taky máš právo dítě do školky nedávat, že ano. Já pořád nechápu ten systém, kdy někdo chce využívat něčích služeb, ale diktovat si podmínky. A že se občas setkám i s lidma, kteří chtějí u mě léčit zvíře, ale sami si určovat, co se mu bude dávat za léky. No tak to prostě ne.
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    TAPINA: mám za to, že tento stát už takto dosti nevhodným způsobem zasahuje do rodičovských práv a je pro mě neakceptovatelné, aby mi kdokoli zasahoval do toho, jak a čím se stravují moje děti...jediný, s kým jsem toto ochotná konzultovat, je pediatr
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    TAPINA: jsem nedávno četla v nějakém anglickojazyčném médiu článek, že už to bylo regulérně přidáno do seznamu psychických poruch (že lidé odmítají jíst určité skupiny potravin, aniž by k tomu měli objektivní zdravotní důvod).
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ORIKA: Ještě před pěti, deseti lety bych s tebou souhlasila. Ale dneska se rojí tolik stravovacích úchylek, že bych se nedivila, kdyby se znovu začaly objevovat malnutriční vývojové poruchy, které viděli pediatři naposled za války. Když se má lidstvo moc dobře, tak si problém vyrobí dobrovolně.
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    EVIANAIVE: hele, já taky vůbec nechápu, proč to tu vyvolalo takovou vlnu nevole...mám za to, že já jsem matka a tudíž jsem to já, kdo (do určitého věku) rozhoduje, co dítě bude jíst a jaká bude skladba jeho jídelníčku...a absolutně nechápu, proč bych to měla komukoli (natož neznámým ženckým na netu) zdůvodňovat a ještě za to dostat pojeb
    EDERA
    EDERA --- ---
    EVIANAIVE: Bavíme se furt o pár lžících polívky, která se v jídelníčku objeví s frekvenci tak jednou za půl roku?
    Máš pravdu, je to komické.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Vnitřnosti jsou ve stravě celkem důležité, kvůli vitamínům.
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    EVIANAIVE: Mám taky problém se spoustou jídel, co cpou do dětí v naší školce...například každý den 2x denně pečivo, skoro žádné ovoce a zelenina...maso no comment (jsem vegetarián). Sladkosti "za odměnu" radši taky bez komentáře.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    já osobně bych byla ráda, kdyby ve školních jídelnách přestali dětem dávat ryby....naše děti je mají rády a doma je v pohodě jedí, ale ve škole je mají hodně často a já i chápu, že při ceně stravenky není rozpočet na to, aby koupili ryby kvalitní tj. koupí na co mají a holky si pak stěžují, že to bylo hnusné bláto....a to hnusné bláto mají min. 1x za týden......kdyby se na to škola vyprdla, tak udělá líp....ale holt je nějaký výživový vzorec a tam ryby být musí....ve školce to ožulili pomazánkou, ta se dá udělat i za levno, ale do hlavního jídla už to je problém
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    EVIANAIVE: hele, fakt jsem se tě nechtěla dotknout...
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    EVIANAIVE: on tady asi nikdo (včetně mě) nepochopil, co je na dršťkách tak hrozně nezdravého a škodlivého....jako je to jídlo, které třeba já osobně ráda nemám a nejím, ale není na tom nic nezdravého....stejně jako nemám ráda koprovku, ale nebudu zakazovat svým dětem jí ochutnat....
    EDERA
    EDERA --- ---
    EVIANAIVE: No upřímně - když bude vědět, tak spíš už neochutná.:-) To už pak mozek nastaví blokádu. Roky jsem takovou měla např. vůči hovězímu jazyku (a přitom to fakt je moc dobrý a jemný maso).
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    EVIANAIVE: jak to, že se stravuje většinou ve školce ? vy doma nesnídáte a nevečeříte ? tam mu můžeš nacpat brokolice a špaget, co je ti libo, ne ?
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    EVIANAIVE: upřímně ? moc to prožíváš a učitelky ve školce z tebe asi slušně šediví.....
    ADD
    ADD --- ---
    EVIANAIVE:
    ILLUZE: Taky nechápu proč. Rozumím tomu, že někdo nejí maso / určité maso z přesvědčení, ať už náboženského nebo nenáboženského. Ale pokud se nebráníte masu obecně, proč zrovna tohle určité maso ne a proč ne zrovna do osmi let?
    Že se ti to ekluje, tomu rozumím. Sama taky vnitřnosti nerada, a vzhledem k tomu, že jsme se seznámily, když se ti dělalo zle z představy, že bys měla škvařit sádlo, mě nepřekvapuje, že některé věci si do kuchyně nepustíš. Ale prosit učitelku, aby to dítěti nedala ochutnat?
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    EVIANAIVE: Hele, nerýpu - jen se ptám - proč ne?
    Jíst to každý den nebude, doma jíte podle vašich pravidel.
    Když pojedete na dovolenou - budou tam jiné potraviny a jiná jídla, také neochutná?

P.S.
    Opravdu nerýpu, jen mne zajímá důvod.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam