• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    EDERA
    EDERA --- ---
    EVIANAIVE: No upřímně - když bude vědět, tak spíš už neochutná.:-) To už pak mozek nastaví blokádu. Roky jsem takovou měla např. vůči hovězímu jazyku (a přitom to fakt je moc dobrý a jemný maso).
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    EVIANAIVE: jak to, že se stravuje většinou ve školce ? vy doma nesnídáte a nevečeříte ? tam mu můžeš nacpat brokolice a špaget, co je ti libo, ne ?
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    EVIANAIVE: upřímně ? moc to prožíváš a učitelky ve školce z tebe asi slušně šediví.....
    ADD
    ADD --- ---
    EVIANAIVE:
    ILLUZE: Taky nechápu proč. Rozumím tomu, že někdo nejí maso / určité maso z přesvědčení, ať už náboženského nebo nenáboženského. Ale pokud se nebráníte masu obecně, proč zrovna tohle určité maso ne a proč ne zrovna do osmi let?
    Že se ti to ekluje, tomu rozumím. Sama taky vnitřnosti nerada, a vzhledem k tomu, že jsme se seznámily, když se ti dělalo zle z představy, že bys měla škvařit sádlo, mě nepřekvapuje, že některé věci si do kuchyně nepustíš. Ale prosit učitelku, aby to dítěti nedala ochutnat?
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    EVIANAIVE: Hele, nerýpu - jen se ptám - proč ne?
    Jíst to každý den nebude, doma jíte podle vašich pravidel.
    Když pojedete na dovolenou - budou tam jiné potraviny a jiná jídla, také neochutná?

P.S.
    Opravdu nerýpu, jen mne zajímá důvod.
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    SARGO: pozvěte Michalku
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    SARGO: Přesně! "Bleee, v tom je cuketa!" "Na jídlo se blé neříká. A paní kuchařka mi tuhle říkala, jak sis přidal cuketové jídlo." "Ale to byla jiná cuketa."
    "Cože, špenátová polívka? Fůůůůj, to nejím." "Na jídlo se fuj neříká. A tuhle jsi mi vyprávěl, že nejlepším zážitkem celého dne byla ve školce špenátová polívka." "Ale to byla jiná." "Neříkej, vzala jsem si od paní kuchařky recept a je to stejná." "Hmmm." Šťour, šťour do jídla. "Už nemám hlad."
    SARGO
    SARGO --- ---
    TRISSIE: "Ale maminko, já přece brambory nejím!"
    "Paní učitelky mi řekly, že už jíš, a žes jich snědl hodně."
    "Jenže ve školce jsou kulatý - jinak kulatý - mám jinou lžíci... a... a... a sedím u stolu s Michalkou! Takže je doma jíst nemůžu."
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ILLUZE: jojo, příklady v tomhle táhnou... takže uvidíme, třeba Evian Filípek taky dršťkovou do sebe naládoval, že se učitelky nestačily divit :-)
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    TRISSIE: hele, tohle vzdávám - doma co chvíli "tohle nejím", pak jsem se na to ptala různých učitelek - až na tvaroh apod. výrobky prý jí vše v pohodě

kdyby ne těchto informací, tak se asi do akcí "nejíš, nic jiného není" asi nedokopu

holt dav občas i stahuje jednotlivce v dobrém :)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    TAPINA: a kdyby aspoň to, že to jednou doma prohlásí za "moc doblý", bylo zárukou, že to člověku příště nehodí na hlavu bez ochutnání s tím, že "to mi nechutná!"...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    TRISSIE: Já nikdy nevím, co tomu tvorovi zrovna zachutná, fakt ne. Snažím se, aby v ničem nebyly rušivé ostré chutě a on se toho ani nedotkne (takže to ani nemůže zjistit), a pak se nacpe hlávkovým salátem v octové zálivce s pepřem.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    já jsem včera byla v šoku, že mé, doma v jídle extrémně konzervativní dítě hlásilo, že měli k obědu polívku s bramborama a česnekem a že byla moc dobrá. Protože na česnečku (i v baby verzi, tedy s minimem česneku) se posledně tvářil, jako že blivajz největší, a snědl jen krutonky.
    SARGO
    SARGO --- ---
    EVIANAIVE: My tuhle kolektivně dumaly nad nástěnkou, jestli "hrachová kaše s rohlíkem" znamená, že došly klobásy, nebo že jde o realistickou snahu o to, aby děti alespoň něco snědly, nebo někomu definitivně přeskočilo. :-))
    ADD
    ADD --- ---
    EVIANAIVE: A proč nechceš, aby to ochutnal? Chápu, že to nejíš a nebudeš to vařit doma, ale v čem je problém, aby to zkusil s ostatními dětmi?
    EDERA
    EDERA --- ---
    EVIANAIVE: Hmmm, já třeba jako malá dršťkovou polívku milovala. Určitě ještě ve školce. Máti je vystudovaná zootechnička, a tak mě naučila, jak se ty jednotlivé žaludky jmenují a rozeznávat je na talíři podle kousků.:-) Dneska teda dršťkovku nejím, neb mi nechutná.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    EVIANAIVE: Nemívají přecezenou? To je pak taková víceméně gulášová, ale přece jen trošku jiná.
    IORETH
    IORETH --- ---
    Pozitivní okénko:
    Dlouhodobě sleduji docházku našich dětí do školky, zejména poměr odchozených a promaroděných dní. Loni to bylo hodnš smutné číslo.
    A minulý týden naše děti pokořily magickou hranici padesáti procent odchozených dní, hurray!
    Musím to sem rychle napsat, páč mladá zase marodí, tak než se ta matematika zase pokazí :).

Skryté sdělení pro matky věčnejch marodů: Ono se to zlepší. I když se tomu teď těžko věří, tak vážně, ono se to jednou zlepší.
    NEBULA
    NEBULA --- ---
    TAPINA:
    MARKYSHA: fajn, díky holky, mně to přišlo už moooc dlouhý, takže se smířím s tím, že to tak bude prozatím furt :)
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    MEDVED007: Tak my jsme přeci jen z toho severu (teda já), ale dceru vedu stejně. Tady v tom paneláku v nížině u Labe, co teď bydlíme, je stále neskutečné teplo, tak musím stále větrat. Teď přijela na návštěvu kamarádka z nížin a láteřila, že tu v bytě máme zimu :-) My s Bárou tady lítaly v tílku/šatech a bosé, oni v dlouhém rukávu, bačkorech, flísových teplácích...než se zatopilo. Je to prostě o té otužilosti...my ještě teď, když je hezky, tak chodíme po chvilkách venku bosé. To teprva lidi na hřišti koukaj :-)) Ale co, já jim zas okouknu jejich nabalená děcka a jsme si kvit :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam