• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    TORUVIEL: U nás ovoce dávají, jen není psané na jídelníčku, dozvěděla jsem se to náhodou, když se syn ptal, jak se jmenuje to chlupaté hnědé ovoce, co dnes měli po obědě. Taky se snažím kompenzovat, první snídani mají bezlepkovou, po návratu ze školky krájím talíř ovoce a k večeři vymýšlím jídla, aby obsahovala zeleninu, to se mi teda bohužel vrací jak ze strany dětí (eee, zase květááák), tak ze strany muže (proč jim prostě nenamažeš rohlík, ať je to rychle, bezpracně a nic se neušpiní), zatím vytrvávám. Ale kdybych se vracela v šest servaná z práce domů, nevím, jestli bych ještě dokázala vyvařovat...
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    BEBERA: Mě třeba překvapuje, proč dětem nedávají více sezónního ovoce. Teď třeba jablka - to mají čtvrtku jednou za 14 dní. Jinak na svačiny je to vždy pečivo s pomazánkou. 1x za 14 dní nějaký ochucený tvaroh nebo něco podobného.

Ale tak já vidím ty nedostatky a snažím se to nějak kompenzovat po zbytek dne. Ale prostě 3 jídla z 5-6ti má nyní pod palcem školka, a to mi přijde jako podstatná část na to, abych k tomu mohla vyjádřit svůj názor. Zvlášť když vidím, že ten jídelníček ani nevypadá tak, jak by dle platné metodiky vypadat měl (čili nevymýšlím si nesmysly, vycházím z toho, co by mělo být platné, ze spotřebního koše a metodiky k němu). To tak obecně do diskuze...
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    TORUVIEL: 2x denně pečivo mi taky přijde zbytečné. Vzhledem k tomu, že většina dětí doma pečivo snídá a velká část populace večeří zase pečivo s pomazánkou. Ale holt rohlík stojí dvě koruny a pomazánky se na něj dá jen trocha, zatímco kdyby měli dát našlehaný tvaroh nebo jogurt, vyšlo by to dráž.
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    Mléko do škol dává dětem nevhodné výrobky - Vitalia.cz
    http://www.vitalia.cz/clanky/mleko-do-skol-dava-detem-nevhodne-vyrobky/
    KAIRRA
    KAIRRA --- ---
    EDERA: no, tak věz, že scholarest je ještě dobrej (to byl ten náš původní), teď je tam Adeva.. ale možná se s touhle diskusí přesunu vedle, měla jsem stejně záměr to zkonzultovat
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    RYBKA: v to jsem doufala, díky!
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    MEDVED007: A to se nějak vylučuje s tím, co jsem psala? Je to prostě o vzájemné komunikaci. A neberu, že rodič má držet hubu a krok, když už si tuto školu pro dítě zvolil.
    EDERA
    EDERA --- ---
    WERKA: My máme taky vlastní ZJ a vařej tam tak dobře, že to při pohovorech uvádíme jako hlavní benefit novým uchazečům o práci.:-) Jr. má Eurest, resp. Scholarest a podle popisu dost děs.
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    EDERA: jako důvod, proč si dáváš ten večer už třetí biftek, to nezní špatně ;)
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    EUCHENIE: Podle mě když už jste jednou přijatí, nehrozí, že by vás vyhodili kvůli přestěhování.
    WERKA
    WERKA --- ---
    EDERA: KAIRRA: Poskytovatel bývá dost často skutečně zlo. my máme v práci ZJ a je to OK, když jsem se před časem bavila s bývalou spolužačkou, které v práci stravuje Eurest, tak moc nejásala. Taky jsme si ZJ při auditu, co u nás probíhal asi před 10 lety, bránili zuby nehty....
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    Jinak teda Tonda tu dršťkovou nechal ležet na stole, že mu nechutná a Alenka se do ní pustila v 15 měsících, než jsme to stačili uklidit. Měla jsem docela strach, ono to je tuhé a docela kořeněné, ale nic se nestalo. Tonda maso nechce vůbec, i z řízků strhává obal a miluje zeleninu. Alenka zeleninu nechce, ale ze všeho vybírá jenom maso.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    Tak vám děkuju, já dostala tak strašlivou chuť na držkovou polévku, že zítra sháním ingredience a udělám si jí :-D

MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    TORUVIEL: jenže na druhé straně myslím, že člověk musí být trochu soudný....když je ve třídě 28 dětí, x z nich má dietu ze zdravotních důvodů, x nechce jíst to nebo ono, musí se dodržet nějaké rozložení stravy a ještě do toho krafou rodiče s rozdílnými představami o stravování, tak to by museli být kouzelníci, aby všem vyhověli

včera byli třídní schůzky a já teda spíš pozoruju tendenci, že se furt o všem děsně komunikuje...jinak řečeno řeší se každá kravina horem dolem.....a navíc u mnoha rodičů vidím tendenci pokud možno všechno na školu (nebo školku) hodit....škola má vychovávat děti, aby nezlobili....škola je má všechno naučit.....škola je má připravit na přijímačky....škola prostě všechno.....a když se něco nepovede ? no tak to je chyba školy, učitelů, ředitele.....neříkám, že takoví jsou všichni, ale tenhle pohodlný postoj dneska zastává nemálo rodičů....na třídních schůzkách si to vyřvat a mít vegáč
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    ILLUZE: No, ale ona i ta doma připravená strava je někde problém. Někde je problém vše, někde skoro nic. Je to o lidech, z obou stran samozřejmě. Já neříkám, že rodičové jsou ti osvícení a školní jídelny ti tmáři. Je to o komunikaci.
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    nocé téma.) když bych se přestěhovala a tudíž si změnila trvalý, dává to obec, kde jsem bydela a kde dítě chodí do školky, vědět do té školky? Spíš hypotetická otázka, když bych se nakonec rozmyslela, že se stěhovat nechci, aby nebyl vyhozenej i ze stávající školky.
    KAIRRA
    KAIRRA --- ---
    EDERA: šťastlivci!! No u nás na to není ani prostor :( Dost mě to štve, ve školce měli (a prostřední stále má) taky vlastní skvělou jídelnu a tohle byl dost propad, a to se považuji za velmi stravně tolerantní..
    EDERA
    EDERA --- ---
    KAIRRA: Škola má svoji vlastní jídelnu, na poskytovatele pečou.
    KAIRRA
    KAIRRA --- ---
    EDERA: co je to za poskytovatele prosím?
    EDERA
    EDERA --- ---
    ADD: Hele, ne nutně. U blondýny ve škole za standardní cenu zvládají i kaši z brambor i neblátivé ryby. Salát teda mají taky většinou jen na výběr jako jedno ze tří jídel, ale zato ta ostatní mají zeleninu často jako jednu ze složek. Dneska měli tradiční svatomartinskou husokachnu, přespříští týden mají tematický (Itálie)... Spokojenost naprostá.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam