• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    HABRENKA: není to běžný.....ve školce (i škole) to probíhá tak, že se předem řekne, kdy bude probíhat focení, co bude výstupem toho focení, jaká je cena a zda o to máme zájem...pokud zájem nemáme, tak se dítě vůbec v daný den nefotí....a ano, byla jsem jedna z mála, která to bojkotovala, protože to byl obvykle děsný kýč a fotek máme doma milion, nepotřebujeme další.... s radostí pozoruju, že jak děti stárnou, tak bojkotérů přibývá.....ale u školkových dětí má asi většina rodičů pocit, že jeho děti jsou ukrutně roztomilé a je nutné to zvěčnit podobným kýčovitým způsobem a navrch tuhle nádheru nacpat celé široké rodině
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    foceni deti... rekli nam jen kdy... vsechno ostatni se pry vcas dozvime... ted jsme dostali balicek s cenou, nazdar. "jestli se vam to nelibi, brat si to nemusite"... tak jsem pry jedina, komu se to nelibi (nejde o fotky... ale o ten pristup... proste nam ucitelka rano ukazala balicek, konkretne toto http://www.prestigephoto.cz/foto/galerie/1577.jpg bez moznosti cokoli resit, tu mate fotky, zaplatte a podekujte, pokud to nechcete, tak nic)
    wtf? ostatni podekovali a zaplatili... to je fakt bezny?
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    KAIRRA: jo, tak ten jsem našla a líbil se mi, tak dík za tip!
    WERKA
    WERKA --- ---
    KAIRRA: Mám recept na jedny, které mi chutnají (narozdíl od většiny jiných, které jsem po různu kde ochutnala). Když si vzpomenu, tak je večer hodím do cukrářského auditka(teˇsem šmíruju v pauze na poradě ;-)).
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    QUANTI: taky mám skvělej, během dne ho sem můžu dát. Co si pamatuju, jsou fakt dobrý, jen se musí rozležet, akorát už je nejím, alergie na ořechy.
    KAIRRA
    KAIRRA --- ---
    SEBIEN: tenhle (popletla jsem názvosloví pardon) http://www.pradobroty.cz/2015/02/tvarohove-rezy-se-skoricovou-polevou.html Je to strašně dobrý, ale bacha nepřepéct, to se mi jednou povedlo a rychle to pak vyschne.
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    KAIRRA: kterej skořicovej koláč přesně? :-)
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    TRISSIE: Vybrala bych taky rozhodně sušenky!
    Jen bacha, nekteré učitelky (třeba ty naše) jsou strašné dietářky.
    KAERI
    KAERI --- ---
    Tak jsem měla strach, jak se mé asociální dítě nezačlení, a poté, co se mi dvě ze tří učitelek svěřily, že je to takové jejich miminko (nejmladší ve třídě) se dnes od muže dozvím, že se tam prý o ni všichni kluci perou. A na scéně se objevil nový ctitel Honza, který je "zlý, ale hezký" a zlý je pro to, že "se zlobil na všechny ostatní děti, ale mě má rád." To jsou mi teda věci...
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    KAIRRA: já mám dokonalý recept na pracny... jen si vzpomenout, kde :D ale je po babičce a já je vždycky milovala suverénně nejvíc.
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    TRISSIE: Taky hlasuju pro domácí sušenky ;-) A když nestihneš upéct, bonbonierku můžeš koupit na poslední chvíli vždycky.
    KAIRRA
    KAIRRA --- ---
    XMARGE: no mně právě taky nechutnají, ale tady osazenstvo je vyžaduje, tak jsem myslela, že někde najdu recept co zachutná i mě. Nevadí, teším se na cokoliv jiného :)
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    KAIRRA: prany ze mě nedostaneš:o( mně nechutnají, nepeču je...:o(
    KAIRRA
    KAIRRA --- ---
    XMARGE: pradobrotí koka sušenky bodují na všech našich akcích a skořicovej koláč si nedávno prostřední výslovně vyžádala místo dortu k narozeninám, pradobroty jsou NEJ! ;) (a šup šup nějaká ta vánoční témata, například už pátým rokem nemůžu najít ten nejlepší recept na pracny ;)
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    TRISSIE: sušenky! zvlášť když budou z pradobrot:oD
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    TRISSIE: dobré učitelky ocení jistě víc dobré doma upečené sušenky ;)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    co myslíte, že učitelky ve školce ocení jako vánoční dárek víc - obligátní kosmetiku/bonboniéru, nebo když s dětmi upečeme vánoční sušenky (nějaké fakt dobré z pradobrot)?

Klonila bych se k těm sušenkám (jako, že to bude i od dětí...), ale nevím, jestli takhle okolo vánoc je to vhodný dárek :-)
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    LEPEK: na zápise jsme byli ve dvou školách. .na jedné tvrdili,že budou 3 třídy a ve finále otevřeli 4 a ve druhe (logopedicke) meli otevřít 2 třídy a nakonec otevřeli jen jednu. Rozhodli az po zápisech. Podle me záleží na velikosti města, počtu škol a hlavně o počtu předškolních deti.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    LEPEK: http://www.msmt.cz/ministerstvo/novinar/vyjadreni-msmt-k-tematu-zapisu-deti-do-zs

zřizovatelem školy (a tedy investorem) je obec; ta je také povinna zajistit podmínky pro plnění povinné školní docházky dětí s místem trvalého pobytu na jejím území a dětí umístěných na jejím území.

škola nemůže přijmout více dětí, než je její rejstříková kapacita; obec by se měla postarat o to, aby v případě, že v jejím školském obvodu je více dětí, než je rejstříková kapacita školy, byla rejstříková kapacita zvýšena. Financovat to musí alespoň částečně obec, ale lze na to získat docela dost dotací. Ovšem samozřejmě na rozšíření školy musí být prostory - pokud to nejde, je to zase obec, která musí dohodnout kapacitu ve škole jiné obce.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam