• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    HABRENKA: uz jsem i zvazovala,ze bych skolce nabidla,ze ty deti nekdy prijdu zadarmo vyfotit,ale zaprve nemam svetla,slo by to jen nejdy pred letem venku,aby to dobre vypadalo a deti nebyly zabalene v cepicich, a za druhe cim vic mluvim s ostatnimi rodici,je mi jasne,ze spouste z nich by chybela ta kasirka a trapne fotky deti na zahrade by nechteli...
    ADD
    ADD --- ---
    U nas foceni dopredu nehlasi, fotky spoluzaku mame moznost ziskat jen v podobe velkeho nastenneho kalendare za mnoho set korun (a znamena to 11 mesicu koukat na cizi deti), takze fotografickou pamatku na skolku mit nebudeme.
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    HABRENKA: fuj, tohle bych odmítla taky.
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    HABRENKA: U nas je kyc jen primereny,vhodny tak akorat pro fotky pro babicky,dopredu jsme vedeli termin a mohli tak do skolky dovalit i sourozence,aby to babicky mely komplet,popr. Zvolit vhodnejsi obleceni nez zaplatane teplaky. Souhlasila jsem s focenim,ale prekvapilo me,ze mi do ruky pak dali sadu fotek - jedna velka,nekolik 10x15,plus dodatecnou hotovou sadu s magnety a dalsimi fotkami za dalsi penize. Dodatecnou jsem nevzala, prislo mi to ujete,ze se to muselo vyhodit,taky nechapu,kdyz fotograf objizdi tolik skolek,ze si neudela internetove stranky a rodice si nenaklikaji,jak velke fotky a kolik jich chteji. Ale asi se boji,ze pak by neudal 5 fotek za 200,takhle neni na vyber...
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    U nás focení proběhlo na podzim....to jsem odmítla - kalendář,magnetky apod. A další bude na jaře...celá třída...a o to zase stojím... :-)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Já jsem tyhle kýčovité školkové fotky odřekla hned na začátku (u nás tedy bylo předem vyhlášeno, že se fotí jen ten, kdo bude chtít). Máme milion fotek z deseti různých foťáků, od historických analogů po moderní zrcadlovky, fakt nepotřebujeme za pětikilo ze školky s domalovanýma sněhovýma vločkama :D Přijde mi to školní focení jako přežitek z doby, kdy foťák v domácnosti nebyl samozřejmostí ve třech exemplářích, tak ty fotky na památku měly smysl. A nebyly kýčovité a nebyly předražené.
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    MEDVED007: no ja byla tak... TAK nasrana... 250 za jeden (!) zaber vytisknuty na par papirku... 70 deti ve skolce... jsem jedina, kdo se nasral... ano, vim, technika, cas... ale i tak to je kurva krutej kseft :-O, a jeste jsou jim za to vdecny... jako... na jednu stranu je mi lito, ze JEDNU fotku pro nas a JEDNU babicce nejspis nebudeme mit... pravda,dite v letnich satech u snehulaka slusne nasvicene si doma nevyfotim.. ale... uaaaarrrghhhh... kdyby dali dopredu vedet, co, jak, za kolik... pri soucasnych cenach tisku a hlavne, maji eshop, ze... fakt problem, aby si kazdy objednal, co chce... uf. no chvili to budu rozdychavat a zitra si opisu kod a heslo a uvidime. jsem trapna, je mi lito, ze kdyz to nezaplatim, tak ty hotove fotky vyhodi, ale... hrdost a znechuceni jsou zatim o moc silnejsi...
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    HABRENKA: není to běžný.....ve školce (i škole) to probíhá tak, že se předem řekne, kdy bude probíhat focení, co bude výstupem toho focení, jaká je cena a zda o to máme zájem...pokud zájem nemáme, tak se dítě vůbec v daný den nefotí....a ano, byla jsem jedna z mála, která to bojkotovala, protože to byl obvykle děsný kýč a fotek máme doma milion, nepotřebujeme další.... s radostí pozoruju, že jak děti stárnou, tak bojkotérů přibývá.....ale u školkových dětí má asi většina rodičů pocit, že jeho děti jsou ukrutně roztomilé a je nutné to zvěčnit podobným kýčovitým způsobem a navrch tuhle nádheru nacpat celé široké rodině
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    foceni deti... rekli nam jen kdy... vsechno ostatni se pry vcas dozvime... ted jsme dostali balicek s cenou, nazdar. "jestli se vam to nelibi, brat si to nemusite"... tak jsem pry jedina, komu se to nelibi (nejde o fotky... ale o ten pristup... proste nam ucitelka rano ukazala balicek, konkretne toto http://www.prestigephoto.cz/foto/galerie/1577.jpg bez moznosti cokoli resit, tu mate fotky, zaplatte a podekujte, pokud to nechcete, tak nic)
    wtf? ostatni podekovali a zaplatili... to je fakt bezny?
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    KAIRRA: jo, tak ten jsem našla a líbil se mi, tak dík za tip!
    WERKA
    WERKA --- ---
    KAIRRA: Mám recept na jedny, které mi chutnají (narozdíl od většiny jiných, které jsem po různu kde ochutnala). Když si vzpomenu, tak je večer hodím do cukrářského auditka(teˇsem šmíruju v pauze na poradě ;-)).
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    QUANTI: taky mám skvělej, během dne ho sem můžu dát. Co si pamatuju, jsou fakt dobrý, jen se musí rozležet, akorát už je nejím, alergie na ořechy.
    KAIRRA
    KAIRRA --- ---
    SEBIEN: tenhle (popletla jsem názvosloví pardon) http://www.pradobroty.cz/2015/02/tvarohove-rezy-se-skoricovou-polevou.html Je to strašně dobrý, ale bacha nepřepéct, to se mi jednou povedlo a rychle to pak vyschne.
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    KAIRRA: kterej skořicovej koláč přesně? :-)
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    TRISSIE: Vybrala bych taky rozhodně sušenky!
    Jen bacha, nekteré učitelky (třeba ty naše) jsou strašné dietářky.
    KAERI
    KAERI --- ---
    Tak jsem měla strach, jak se mé asociální dítě nezačlení, a poté, co se mi dvě ze tří učitelek svěřily, že je to takové jejich miminko (nejmladší ve třídě) se dnes od muže dozvím, že se tam prý o ni všichni kluci perou. A na scéně se objevil nový ctitel Honza, který je "zlý, ale hezký" a zlý je pro to, že "se zlobil na všechny ostatní děti, ale mě má rád." To jsou mi teda věci...
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    KAIRRA: já mám dokonalý recept na pracny... jen si vzpomenout, kde :D ale je po babičce a já je vždycky milovala suverénně nejvíc.
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    TRISSIE: Taky hlasuju pro domácí sušenky ;-) A když nestihneš upéct, bonbonierku můžeš koupit na poslední chvíli vždycky.
    KAIRRA
    KAIRRA --- ---
    XMARGE: no mně právě taky nechutnají, ale tady osazenstvo je vyžaduje, tak jsem myslela, že někde najdu recept co zachutná i mě. Nevadí, teším se na cokoliv jiného :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam