• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    Já se teda na druhou stranu musím přiznat, že jsem za ty školkové fotky občas vděčná. Protože ať je ten "náš" fotograf jakkoli nedomýšlivý a hamižný, umí děti zachytit celkem pěkně - narozdíl ode mě. A kýčům se vyhýbá. A my moc nefotíme a všechny tři děti se mi na jednu fotku podaří dostat málokdy.
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    RYBKA: Ano, očekávám nějakou podobnou radost "společné focení = určitě nebude ve školce", ale doufám... doufám...
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    HABRENKA: U nás to probíhá stejně (akorát teda předem víme, že výsledkem je ta šílená sada). Vždycky předem říkám, že naše děti ani fotit nemusej, že ty fotky nechcem, vždycky je stejně vyfotěj, a my pak dětem vysvětlujem, proč si tyhle fotky nekoupíme. Ale taky jsme v menšině.
    TAPINA: Kdyby byla možnost koupit si jednu fotku na památku za nějakou rozumnou cenu, tak bych ji i holkám vzala, ale sadu za takový prachy prostě ne. Už z principu ne... Pro tu firmu, co má školky obšancovaný je to zlatej důl i bez mého přispění.
    NIENNA: O celou třídu jsem moc stála, ale naše děti na společný focení pokaždý marodily :-/
    HABRENKA: U nás jsou tyhle akce taky, ale je přesně dané, v jakou dobu máš dorazit (od svačinky dál, den si můžeš vybrat), mladší sourozence můžeš mít s sebou, a ještě je zhusta učitelky zvládnou zabavit.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    NIENNA: my měli dneska v autě bundy celé odpoledne všichni....nejdřív jsme jen vyběhli, že to je jako kousek a je zbytečné se oblíkat a pak jsme zjistili, že je vlastně teplo, tak není důvod nosit bundu
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    TAPINA: Dnes jsem odváděla dítě v mikině...bylo mi blbé, aby šla jen v triku jako já... :-)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Dneska jsem za příšernou matku, protože jsem si odvedla v deseti stupních dítě ze školky bez čepice (někde ji zašantročil, ona se najde) a na upozornění jedné maminky, jejíž dítě odcházelo v kulichu a rukavicích, jsem jen odvětila, že nemám čas ji hledat. A to kdyby ještě věděla, že jsme spěchali, protože jsme pak letěli zpátky do práce, kde jsem dělala akutní reoperaci feny, čemuž bylo dítě přítomno :D
    KAIRRA
    KAIRRA --- ---
    pardon za mazání, byly to takové výkřiky, jen prostě souhlas, tohle je rozhodně z těch vkusnejších a ne, nelze si odpustit červené (?) vločky fotošopem..
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    KAIRRA: no hele, nehádám se - já jsem v podstatě po grafické stránce dost prostá a nenáročná žena, a když i já bleju z 90 % vší školkové fototvorby, co vidím, je něco fakt zásadně špatně :D
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    EUCHENIE: vkusnější než drtivá většina, co jsem kdy viděla...
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    my měli sadu tři fotky asi 3x18 cm, jednu o chlup větší a jednu A4 s kalendářem dole, na všem jedna fotka, to celý za 195. Jako dárekmi to přijde dobrý.

SARGO
    SARGO --- ---
    Cha chá, tak to musím i z druhého břehu - nám totiž to školkové focení přišlo náramně vhod :-D Součástí sady byly dokladové fotky, které se vždycky hodily, dítko tam vypadalo nezvykle příčetně (z bambilionu domácích fotek se vybere tak půl promile použitelného výrazu) a babičkám nad "ateliérovkami" zazářila očíčka. Výstupy byly zpravidla i docela vkusné.
    Odmítla jsem je akorát teď jednou, kdy měl mrňous vyrážku na bradě, která z té fotky příšerně vyvstávala (i já bych to měla vyretušované tak za minutu a půl... nějaké minimum snahy přeci jen očekávám) a ze školy už si bereme jen hromadné, nebo si nechává udělat s kamarády, protože je konečně ve věku, kdy i doma zvládneme něco, kde si je podobný :-))
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    díky za tuhle debatu....vždycky jsem měla pocit, že jsem jediný fotkový oportunista...a jak vidno, je jich na zeměkouli i víc....akorát jsou asi hodně rozesetí, protože naživo jich fakt moc neznám.....

děti to odjakživa vědí, že tyhle fotky nee a ani nijak úkorně neberou, že se nefotí, prostě to tak je....fotí se jen na společné fotky na konci školního roku, OK, tam to beru jako památku a cena je v řádu desetikorun
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    HABRENKA: Che :)) A zkus v soukromé školce nahlas říct, žes to prostě zasklila a nemáš zájem, když jiná matka tam řeší, že by jako byl vhodný pronájem rovnou fotoateliéru za 4 litry :-D

KAIRRA
    KAIRRA --- ---
    KAIRRA: *každé dítě přimět usmivat se
    KAIRRA
    KAIRRA --- ---
    haha tuhle nasranou scénu už je ztropila taky :)))) hlavně samozřejmě jsem na to naše první focení zapomněla, holka se nechala vyfotit a balíček za 250 pak přinesla babička, která vyzvedávala a myslela si, že to bylo objednané.. a vytvořila precedens, takže u druhé dcery jsme jednu tuhle šaškárnu absolvovali taky. Jinak beru pouze fotku z hromadného focení celé třídy, která se fotí zvlášť a někým jiným.
    Je to strašnej byznys, ty firmy mají kartelem rozdělené školky a nějakým způsobem se jim daří se dobře vnutit, ble..
    Jo a navíc ten fotograf dokáže každé dítě usmívat se jak po lobotomii..
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    HABRENKA: Ne, my věděli, kdy focení bude, den předem nás na to ještě učitelka upozorňovala (ať jako načešeme dcerku). A pak kdo chtěl, tak si to vzal, ale prý si to rozhodně nebrali všichni. Učitelka se mi skoro omlouvala, že mi to nabízí :D
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    U nás focení taky hlásí. Letos ale třeba fotili jen hlavu na kalendář. Mám ve školce tři děti, vyfotili každé zvlášť. Kalendáře by nám visely i na záchodě a obdarovaní prarodiče by zřejmě museli mít všechny tři vedle sebe.
    Naštěstí to překvapilo i paní ředitelku (nevím, proč to neměla pod kontrolou), takže je odmítla sama a pan fotograf přijel znovu vyfotit děti dohromady.
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    BEBERA: no presne... a zatim mi kazdy, s kym jsem frustraci sdilela, rekl, ze "to tak je, co ti vadi, se s tim smir, hlavne nic neres, dostanes nalepku kravy" a tak... no, tu uz zjevne mam :-D, tak je to skoro jedno.

btw tento tyden visi na nastence, ze rodice jsou srdecne zvani do skolky, kreslit s detmi certiky, v patek bude certikova slavnost. dneska se ptam ucitelky, kdy jako je to vhodne (kvuli svacinam, vychazkam etc, ze moc nechapu). odvetila mi, ze to musim prijit brzy rano, nez detem zacne program, nebo pak nekdy odpoledne, az detem skonci program... eh... tak jsem zas zjevne jedina, kdo v sedm nenakluse do skolky kreslit certy, ani tam nebude sedet po ctvrte... navic samozrejme bez mladsiho ditete!!!
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    HABRENKA: uz jsem i zvazovala,ze bych skolce nabidla,ze ty deti nekdy prijdu zadarmo vyfotit,ale zaprve nemam svetla,slo by to jen nejdy pred letem venku,aby to dobre vypadalo a deti nebyly zabalene v cepicich, a za druhe cim vic mluvim s ostatnimi rodici,je mi jasne,ze spouste z nich by chybela ta kasirka a trapne fotky deti na zahrade by nechteli...
    ADD
    ADD --- ---
    U nas foceni dopredu nehlasi, fotky spoluzaku mame moznost ziskat jen v podobe velkeho nastenneho kalendare za mnoho set korun (a znamena to 11 mesicu koukat na cizi deti), takze fotografickou pamatku na skolku mit nebudeme.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam