• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    Vážení přátelé, zasloužilé matky (a otcové), tato diskuze vznikla jako reakce na nedávné zkušenosti s přijímáním dítěte do školky. Nás naštěstí vzali, ale soudě podle rozčarování v řadách známých, klientek nebo jen z rozhovorů s matkami tříletých capartů někde na hřišti toto štěstí měl opravdu málokdo. Ráda bych tuto diskuzi věnovala osobním zkušenostem ať už s kontaktem s konkrétními mateřskými školkami či přímo názor na chod školky v případě, že do ní vaše dítě dochází či docházelo, v každé mi totiž bylo řečeno něco jiného a podle všeho má každá školka jiná kritéria pro přijímání dětí. Dále by mě osobně zajímal i záhadný systém jednotlivých obvodů v Praze pro výběr školky pro dítě v případě, že bylo přihlášeno na více školek atp. Tak kdyby o tom někdo něco věděl...
    rozbalit záhlaví
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    HABRENKA: Kde maj provozovnu? A mít teda jen elektronickou verzi za 125 Kč nejde? nebo jak?
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    HABRENKA: Jsou to normální mafiáni...
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    mno, kauza fotky ma pokracovani... rano se mne dve maminky ptaly, kdyz videly, ze si opisuju kod a fotky vracim, co jsem delala... ja ze mne to nastvalo a rada bych si objednala jen tri kusy fotek, nebo elektronickou verzi... a ony ze se jim to taky nelibi a nechapou a uz to jelo...
    tak jsem se prihlasila na stranky fotofirmy... chapu, ze prace ma svou cenu, fotim rada, vim, ze je to prace, naklady, plus provozovna, jasne... ale tohle jsou normalni pasaci... 1fotka na cd/vlastnim usb - pouze osobni odber 40minut cesty... aha... 100,- plus 25,- "manipulacni poplatek"... aha... jedna fotka 10x15 40,-plus 25,-manipulacni poplatek plus 69,-posta... aha... zaplatit elektronickou verzi a zaplatit nelze. aha. tak jsem jim napsala, asi jako krava nejvetsi, ze takovy pristup mne nemile prekvapil od zacatku a tohle uz je na mne asi opravdu moc. pak jsem si tricetkrat zopakovala "nepis, at si to strcej do prdele", zamackla slzu, ze je mi lito, ze dcera nebude mit pamatecni fotku z prvniho foceni ze skolky a poslala, ze dekuji, ale nic nechci.
    achjo. takova blbost... takovy plejtvani, casem, penezma, papirem... uf. nesnasim marnost. a porad mam cukani, ale proste musim odolat, jde mi ted o princip... a aspon mam tuhle mikro fotokopii, pro ilustraci. neni to TAK zly, ale ten pristup... uzaviram kauzu foceni, snad, a omlouvam se za vylev, ale snad lepsi tu, nez aby mi ruply nervy ve skolce...

KAERI
    KAERI --- ---
    BEBERA: To zní dobře :) U nás taky docela pohoda - s mladšími sourozenci se počítá a vyráběla jsem zatím jen jednou - svícen z keramické hlíny. Bylo to dobře zorganizované, s celkem minimální snahou se dal najít způsob, jak zapojit i mé zručné dítě, a výsledek vypadal i celkem k světu. Mně tohle ani moc nevadí, vyrábím docela ráda a na zabavení K1 tímhle stylem nemám nápady - takže jsem to vzala jako milý a pro mě nenáročný způsob, jak spolu strávit čas. K2 nakonec mezitím pohlídala babička u nás doma, takže jsem měla v podstatě odpolední prázdniny :)
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    MEDVED007: u nas to probiha malinko jinak - po skolce je mnoho stanovist, naposled se treba vyrabela pro deti do skolky domaci modelina, jedna ucitelka ohrivala na panvi livanecky a deti si je matlaly jablecnou presnidavkou a sypaly drobenim, vedle reditelka hrala na piano a kdo chtel,zpival a tancoval, jinde s jinou ucitelkou deti hraly nejakou hru,na lepeni veci z papiru tam bylo letos jen jedno stanoviste a tam se synove obslouzili sami... Pro me to byla spis spolecenska udalost,popovidala jsem si s ostatnimi rodici,zatimco tlupy deti divoce litali po skolce...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    S dílničkama na nás zatím nepřišli :o) Akorát máme příští týden vánoční besídku, a dokonce bylo vedení školky tak prozíravé, že předem na webu prozradilo rodičům, co tam dostanou děti za vánoční dárek, aby se jim pak nesešly doma dva stejné. Čím dál víc se mi ta naše školka zamlouvá :o)
    KAIRRA
    KAIRRA --- ---
    MEDVED007: já u společného "tvoření" příšerně trpím, i když mi to jde.. nebo možná právě proto :D
    SARGO
    SARGO --- ---
    MEDVED007: Podepisuji... jen to ještě nemáme za sebou :-D
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    BEBERA: dílničky....ble, hrůza a děs....jsem totálně levá, nenávidím různé výroby čehokoliv a děti jsem dávala do školky mimo jiné s motivací, že s nima ty blbosti bude patlat někdo jiný a pak došlo na dílničky a moje dítě kvílelo, že tam MUSÍM bezpodmínečně jít, protože ona by nepřežila, kdyby tam všichni matlali a my ne, takže jsme vyráběla adventní věnec, anděla, sněhovou kouli, čarodějnici na koštěti a asi dalších 100 kravin, které ve finále skončily v koši....do toho jsem tam naháněla mladší, kterou nebylo kam dát a která se tam setrvale snažila něco zničit, shodit, převrhnout lepidlo a tak.....noční můra ! bohužel v této "pěkné" tradici pokračovala i učitelka první a druhé třídy.....nechápu smysl těchhle akcí....díkybohu za větší děti....tohle už mám za sebou
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    U nas jsou dilnicky s rodici vzdy odpoledne,od pul ctvrte nebo od ctyr,mladsi sourozenci jsou tam taky,zboznuji to, a radi chodi i starsi...
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    HABRENKA: U nás předem avizují, že buď celý komplet, nebo nic. Tak nevím, jak pochodíš... Ale za zkoušku nic nedáš :-)

A co ti řeknou, když si mladýho vezmeš s sebou? Zakážou ti vstup? Tomu našemu půjčili auto, on byl v 7. nebi a já patlala lucerničku ;-)
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    RYBKA: dik za ujisteni. pro mne je skolka nova puda a nejak moc casto mam pocit, ze neco je spatne, zvlast, kdyz okoli (= zivi lide, ktere tu potkavam) se tvari, ze je to vsechno cajk... zitra si zkusim rano opsat kod a napsat jim, ze chci dve fotky na pamatku a zbytek holt kdyz uz stejne vytiskli, at si strci do prdele... pardon. proste citlive tema...

u nas se proste navic chovaji tak, ze clovek, co ma dite ve skolce, ma jen jedno a chodi do prace, asi nejaka mistni rezidencni norma ci co :-/
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    Já se teda na druhou stranu musím přiznat, že jsem za ty školkové fotky občas vděčná. Protože ať je ten "náš" fotograf jakkoli nedomýšlivý a hamižný, umí děti zachytit celkem pěkně - narozdíl ode mě. A kýčům se vyhýbá. A my moc nefotíme a všechny tři děti se mi na jednu fotku podaří dostat málokdy.
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    RYBKA: Ano, očekávám nějakou podobnou radost "společné focení = určitě nebude ve školce", ale doufám... doufám...
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    HABRENKA: U nás to probíhá stejně (akorát teda předem víme, že výsledkem je ta šílená sada). Vždycky předem říkám, že naše děti ani fotit nemusej, že ty fotky nechcem, vždycky je stejně vyfotěj, a my pak dětem vysvětlujem, proč si tyhle fotky nekoupíme. Ale taky jsme v menšině.
    TAPINA: Kdyby byla možnost koupit si jednu fotku na památku za nějakou rozumnou cenu, tak bych ji i holkám vzala, ale sadu za takový prachy prostě ne. Už z principu ne... Pro tu firmu, co má školky obšancovaný je to zlatej důl i bez mého přispění.
    NIENNA: O celou třídu jsem moc stála, ale naše děti na společný focení pokaždý marodily :-/
    HABRENKA: U nás jsou tyhle akce taky, ale je přesně dané, v jakou dobu máš dorazit (od svačinky dál, den si můžeš vybrat), mladší sourozence můžeš mít s sebou, a ještě je zhusta učitelky zvládnou zabavit.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    NIENNA: my měli dneska v autě bundy celé odpoledne všichni....nejdřív jsme jen vyběhli, že to je jako kousek a je zbytečné se oblíkat a pak jsme zjistili, že je vlastně teplo, tak není důvod nosit bundu
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    TAPINA: Dnes jsem odváděla dítě v mikině...bylo mi blbé, aby šla jen v triku jako já... :-)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Dneska jsem za příšernou matku, protože jsem si odvedla v deseti stupních dítě ze školky bez čepice (někde ji zašantročil, ona se najde) a na upozornění jedné maminky, jejíž dítě odcházelo v kulichu a rukavicích, jsem jen odvětila, že nemám čas ji hledat. A to kdyby ještě věděla, že jsme spěchali, protože jsme pak letěli zpátky do práce, kde jsem dělala akutní reoperaci feny, čemuž bylo dítě přítomno :D
    KAIRRA
    KAIRRA --- ---
    pardon za mazání, byly to takové výkřiky, jen prostě souhlas, tohle je rozhodně z těch vkusnejších a ne, nelze si odpustit červené (?) vločky fotošopem..
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    KAIRRA: no hele, nehádám se - já jsem v podstatě po grafické stránce dost prostá a nenáročná žena, a když i já bleju z 90 % vší školkové fototvorby, co vidím, je něco fakt zásadně špatně :D
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    EUCHENIE: vkusnější než drtivá většina, co jsem kdy viděla...
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    my měli sadu tři fotky asi 3x18 cm, jednu o chlup větší a jednu A4 s kalendářem dole, na všem jedna fotka, to celý za 195. Jako dárekmi to přijde dobrý.

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam