• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    no tak ja mam se skolkou bohuzel zjevne dost jasno, dneska jsme prisli o 3minuty pozdeji (!!!), jen jsem nakoukla, zda jeste muzeme dal (ucitelka je na to velmi hakliva a naschval pak nikomu neotevira, vim a proto jsem se chtela jen zeptat, zda muzeme nebo je to moc... a dostalo se mi pred detmi (!!!) takove prednasky nejen na tema pozdnich prichodu (chodite porad pozde! = prisli j sme takhle podruhe od zari, v radech tech peti minut a vzdy jsem se omluvila a ptala, zda jeste muzeme dal, neumite se chovat ??? a a a NEZDRAVITE), ze jsem se zmohla jen na velmi slaby odpor a nasledne otoceni na pate a nashledanou a odesla jsem i s dcerou, probrecela cestu do prace a premyslim, jestli a jak to ustojim... vydrzim uz zjevne prd... neco takoveho se mi nestalo minimalne patnact let... a jeste ta dama bez toho, aby mi dala vedet, dceri zrusila jidlo na cely den (pro obedy se prvni den absence normalne chodi...)
    uf. ja a instituce zjevne nebudeme kamaradi :(
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    Máte prosím někdo zkušenost s vyřizováním žádosti o osobního asistenta u školkového dítěte? Jak dlouho od podání žádosti to může trvat? Situace s chlapečkem (a jeho bratrem), který neustále ubližuje a škodí ostatním dětem se nezměnila, denně slyším od syna, co zas prováděl, učitelkám už nejspíš tečou nervy, byla jsem svědkem jednoho v zásadě bezvýznamného výstupu (rozkopaný hrad z kostek), když už jsem v hlase učitelky slyšela vyloženě hysterii a zoufalství. Syn už do školky nechce chodit, dnes jsme o tom měli třičtvrtěhodinovou diskuzi, nelíbí se mu tam, vadí mu, že učitelky křičí a že chlapeček ubližuje. Ptala jsem se, jestli na něj učitelky křičí, na něj prý ne, ale křičí na toho chlapečka (něco jako "Chlapečku, nech toho!"), ale že mu to hrozně vadí, že mu je pak uvnitř těla zima. Teď se sešli rodiče a frustrace dost vyplavala na povrch, atmosféra ve školce se oproti loňsku změnila. Ředitelka přišla s řešením, že požádá o osobního asistenta. Zajímalo by mě, jak dlouhý proces ke schválení a vlastnímu nástupu asistenta to může být. Díky...
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    Tak jsme to koupili - erik mel pry z fotek hroznou radost a hned se sel pochlubit, jsk je krasny :) a fotka je to teda lepsi nez loni
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    ale taky jsem si myslela, že to budou třeba aspoň dvě fotky, ale je fakt, že moc nečtu. Máme 4 malý stejný, zbydou nám dvě, leda nějaký tetě dáme tu jednu
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    TAPINA: my jsme to třeba měli nalepené na dveřích jakto ude vypadat, s možností připlatit si PF atd a kdo chtěl, měl to hlásit ve své třídě. na Pze 6
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    KATIA: myslela jsem to taky 250 za balíček, ale ve skutečnosti jedna fotka , jednou v pasové verzi, druhá větší rozměr s nějakým rámečkem
    KATIA
    KATIA --- ---
    SINSEMILLA: u nás stál 250 nebo 300 celý balíček, ani jsem na to pořádně nekoukla, chtěla to babi a dítě se tam hrozně ksichti :-))
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    Loni jsem tyhle fotky vzala, jednu dala babicce a zbytek tu furt mam. A teda dojela jsem si pro hrnek, prave pro babicku, protoze ta tohle oceni a jinak jsme darky u ni zrusili. Nicmene fotka tridy na konci roku je super a o to nechci prijit. Ted se fofotili zas a jestli mebude nejaky dxtrapekny motiv, tak si to nevezmu, protoze 250 za jednu fotku davat nechci
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    S fotofirmou asi nic nenaděláte, ti chtěj prostě vydělat, ale na vedení školky by se zapůsobit možná dalo. Myslím, že naše ředitelka by s nima vyběhla, kdyby přišli s touhle strategií. Hned je to něco jiného, když má člověk možnost podívat se na vzorovou fotku a říct předem "tohle nechcem", pak se dítě ani nefotí a nic se nevyhazuje.
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    KAIRRA: obavam se, ze neprekracuje. ale moje nervy, ty rozhodne, asi jsem precitlivela a jeste malo obouchana, ze se takhle snadno naseru...
    KAIRRA
    KAIRRA --- ---
    a úplně úplně nejvíc mě sere, že to je normální citový vydírání. Že když se chceš vzepřít, tak musíš hodit do koše fotku svého dítěte, které se na tebe usmívá z fotky. Normálně mám chuť si zjistit, jestli to nepřekračuje nějakou míru "dobrých mravů" v podnikání.. >:((((
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    XMARGE: oficialne nejde, ale tim, ze mam ty kody a oni jeste nevedi, kdo si zaplatil ten balicek a kdo ne, tak se muzu prihlasit a objednat jen tu jednu fotku v elektronicke verzi (asi to neni uplne koser postup, ze..., ale zjevne by to slo...)
    ale i tam mne ta cena fakt zarazi, protoze je to vlastne jen "doobjednavka" k balicku, tech 125,- (kamarad by mi tam zajel a presdilel)... ale prijde mi fakt sileny.
    uprimne ted vaham, zda se na to vyprdnout uplne, nebo aspon tu elektronickou verzi obetovat. ale stve mne to :-(, za jednu fotku bych ted dala tech 65,- na miste (malou vytistenou), ale sest jich oni hodi do kose... proste za mne velky wtf...
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    HABRENKA: Kde maj provozovnu? A mít teda jen elektronickou verzi za 125 Kč nejde? nebo jak?
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    HABRENKA: Jsou to normální mafiáni...
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    mno, kauza fotky ma pokracovani... rano se mne dve maminky ptaly, kdyz videly, ze si opisuju kod a fotky vracim, co jsem delala... ja ze mne to nastvalo a rada bych si objednala jen tri kusy fotek, nebo elektronickou verzi... a ony ze se jim to taky nelibi a nechapou a uz to jelo...
    tak jsem se prihlasila na stranky fotofirmy... chapu, ze prace ma svou cenu, fotim rada, vim, ze je to prace, naklady, plus provozovna, jasne... ale tohle jsou normalni pasaci... 1fotka na cd/vlastnim usb - pouze osobni odber 40minut cesty... aha... 100,- plus 25,- "manipulacni poplatek"... aha... jedna fotka 10x15 40,-plus 25,-manipulacni poplatek plus 69,-posta... aha... zaplatit elektronickou verzi a zaplatit nelze. aha. tak jsem jim napsala, asi jako krava nejvetsi, ze takovy pristup mne nemile prekvapil od zacatku a tohle uz je na mne asi opravdu moc. pak jsem si tricetkrat zopakovala "nepis, at si to strcej do prdele", zamackla slzu, ze je mi lito, ze dcera nebude mit pamatecni fotku z prvniho foceni ze skolky a poslala, ze dekuji, ale nic nechci.
    achjo. takova blbost... takovy plejtvani, casem, penezma, papirem... uf. nesnasim marnost. a porad mam cukani, ale proste musim odolat, jde mi ted o princip... a aspon mam tuhle mikro fotokopii, pro ilustraci. neni to TAK zly, ale ten pristup... uzaviram kauzu foceni, snad, a omlouvam se za vylev, ale snad lepsi tu, nez aby mi ruply nervy ve skolce...

KAERI
    KAERI --- ---
    BEBERA: To zní dobře :) U nás taky docela pohoda - s mladšími sourozenci se počítá a vyráběla jsem zatím jen jednou - svícen z keramické hlíny. Bylo to dobře zorganizované, s celkem minimální snahou se dal najít způsob, jak zapojit i mé zručné dítě, a výsledek vypadal i celkem k světu. Mně tohle ani moc nevadí, vyrábím docela ráda a na zabavení K1 tímhle stylem nemám nápady - takže jsem to vzala jako milý a pro mě nenáročný způsob, jak spolu strávit čas. K2 nakonec mezitím pohlídala babička u nás doma, takže jsem měla v podstatě odpolední prázdniny :)
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    MEDVED007: u nas to probiha malinko jinak - po skolce je mnoho stanovist, naposled se treba vyrabela pro deti do skolky domaci modelina, jedna ucitelka ohrivala na panvi livanecky a deti si je matlaly jablecnou presnidavkou a sypaly drobenim, vedle reditelka hrala na piano a kdo chtel,zpival a tancoval, jinde s jinou ucitelkou deti hraly nejakou hru,na lepeni veci z papiru tam bylo letos jen jedno stanoviste a tam se synove obslouzili sami... Pro me to byla spis spolecenska udalost,popovidala jsem si s ostatnimi rodici,zatimco tlupy deti divoce litali po skolce...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    S dílničkama na nás zatím nepřišli :o) Akorát máme příští týden vánoční besídku, a dokonce bylo vedení školky tak prozíravé, že předem na webu prozradilo rodičům, co tam dostanou děti za vánoční dárek, aby se jim pak nesešly doma dva stejné. Čím dál víc se mi ta naše školka zamlouvá :o)
    KAIRRA
    KAIRRA --- ---
    MEDVED007: já u společného "tvoření" příšerně trpím, i když mi to jde.. nebo možná právě proto :D
    SARGO
    SARGO --- ---
    MEDVED007: Podepisuji... jen to ještě nemáme za sebou :-D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam