• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    Vážení přátelé, zasloužilé matky (a otcové), tato diskuze vznikla jako reakce na nedávné zkušenosti s přijímáním dítěte do školky. Nás naštěstí vzali, ale soudě podle rozčarování v řadách známých, klientek nebo jen z rozhovorů s matkami tříletých capartů někde na hřišti toto štěstí měl opravdu málokdo. Ráda bych tuto diskuzi věnovala osobním zkušenostem ať už s kontaktem s konkrétními mateřskými školkami či přímo názor na chod školky v případě, že do ní vaše dítě dochází či docházelo, v každé mi totiž bylo řečeno něco jiného a podle všeho má každá školka jiná kritéria pro přijímání dětí. Dále by mě osobně zajímal i záhadný systém jednotlivých obvodů v Praze pro výběr školky pro dítě v případě, že bylo přihlášeno na více školek atp. Tak kdyby o tom někdo něco věděl...
    rozbalit záhlaví
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    ALDEMIK: já jsem o MŠ Arabská slyšela, že tam byla skvělá ředitelka, která šla do důchodu a že s novou to upadlo. Jedna známá si stěžovala, že je tam nutí jíst jednou rukou a druhou mít povinně v klídně a spát na jednom boku a druhá známa nadávala, že jí hnali z práce, že si má přijít pro kluka a pak jí řekli, že je to proto, že ráno nebrečel, tak určitě bude vyvádět odpoledne. Ale osobně jsem tam nebyla, jsou od nás směrem, kam nechodím venčit děti, tak vůbec nevím. Já jsem je léta šmírovala právě tu Na Dlouhém láně a Červený vrch a v obou jsem byla dni otevřených dveří, v MŠ Velvarská byl na dnech otevřených dveří muž a moc se mu to líbilo. Tondu vzali Na Dlouhých lán a je pět minut od nás.
    LISTICKA: Montessori je i druhá školka v ulici Na Dlouhém lánu, MŠ Čtyřlístek, tam je další známá spokojená velmi i s takovou dost specifickou holčičkou. Ale prý berou malý počet dětí. Ta starší Na Dlouhém lánu, kam chodí Tonda a vlastně i Vilík od ID Bonemina a chodívaly tam ještě děti od jednoho zdejšího ID, ale už nevím které (pardon) a všichni jsme spokojení, co vím. Jezdí na výlety, chodí hodně moc ven, nejen na obrovskou zahradu, co mají, ale i jinam mimo školku, jezdí tam divadlo. Já měla trochu problém s učitelkou, ale to nebylo kvůli vychovným postupům nebo že by s ní nebyl spokojen Tonda, ale že obě máme problém v komunikaci s dospělými a když jsem ji a vlastně všechny poznala na brigádě, tak jsou to všechno fajn ženský.
    ALDEMIK
    ALDEMIK --- ---
    LISTICKA: V MŠ Arabská jsem byla na týdenní praxi a působila na mě hodně hodně dobrým dojmem - ale pohled rodiče samozřejmě nemám. Plus je to asi 6 let :-)
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    LISTICKA: Ono to je s referencemi zvláštní, tady jeden člověk je spokojený, druhý ne. Já jsem s naší MŠ Na dlouhém lánu spokojená, ale znám lidi, kterým nesedla. Mně se vůbec nelíbí MŠ Na červeným vrchu podle dni otevřených dveří a že děti odtud nevidím si hrát venku, ale sousedka si jí pochvaluje. Na MŠ Arabská jsem slyšela hrozné reference od více lidí, k MŠ Velvarská ti víc řekne id Madietta, ta si jí chválila. Na MŠ Vokovickou se ti můžu zeptat známé.
    LISTICKA
    LISTICKA --- ---
    Jinak znáte někdo konkrétně MŠ Velvarská, MŠ Vokovická, MŠ Kohoutek a MŠ Alžírská? Nějaké reference?
    LISTICKA
    LISTICKA --- ---
    ADD: dík! No to musím taky zvážit, to mě nenapadlo. Máme školu blízko, ale je těžké do ní dítě dostat a navíc není moc dobrá :-(
    Blbý taky je, že jsem 2 týdny po porodu a obávám se, že ty zápisy fyzicky nezvládnu - s novorozencem v manduce obíhat zápisy do školek... Možná to vůbec nedám a školka nebude. Nebo bude ta lesní, jestli nás vezmou...

LBW: Já právě o Hvězdách v lese taky uvažovala, ale pro nás je blíž Šárynka. Johana Passerin byla dřív v Šárynce a pak si založila tuhle, že?
    A kamarádka je hodně alternativní (jako směr Walfdorf atd.) nebo spíš středně? Řeším i tohle. Ony ty mimopražské lesní školky jsou trochu méně ezo, ty pražské jsou někdy moc :-) Kámoška má lesní školku za Prahou, v Hostivicích, a tam je to spíš víc eko než ezo :-) Líbí se mi jejich přístup, akorát pro nás je to daleko.
    Nevíš, jaká mají kritéria pro přijetí dítěte? Jestli zase ty musíš splňovat jejich představy?
    ALDEMIK
    ALDEMIK --- ---
    ADD: jako ze to zohlednuji pri zapise jako jedno z kriterii? to slysim poprve...
    ADD
    ADD --- ---
    LISTICKA: Zjištění z letoška: pokud víš, kam chceš dát dítě do zš, zjisti si, s kterou školkou má "družbu" a pokus se dát dítě tam. Při přijímání do zš jsou za to pak body.
    LBW
    LBW --- ---
    LISTICKA: lesni skolka na P6, kamaradky syn tam chodi a spokojenost velika http://hvezdyvlese.cz/
    GLOBALISTA
    GLOBALISTA --- ---
    LISTICKA: Zajímá mě to samé. Čeká mě podávání přihlášek a nemám ani představu, kolik jich mám dát, abych měla jistotu, že se kluk někam dostane. Říkám si, že Terronská to jistí, měli by tam přijímat 42 dětí a naopak si nejsem jistá, jestli má cenu dávat přihlášku tam, kde se předpokládají volná místa 4 nebo i 12, ale asi to zkusím. Ale nevím úplně, jestli sem ta otázka takhle konkrétně patří, zkusím ještě napsat na fórum Prahy 6.
    LISTICKA
    LISTICKA --- ---
    Máte někdo reference na školky na Praze 6 obecně? Která je dobrá a kterou naopak ne? A máte někdo zkušenosti s lesními školkami?
    LISTICKA
    LISTICKA --- ---
    EUCHENIE: To je waldorfská školka. Je tam fajn ředitelka, kamarádka mojí kámošky. A kámoščina dcera tam chodila. Ale teda ředitelka už tam moc nebývá (neučí, myslím) a změnily se učitelky, takže je to tam prý horší než dřív. Ale prostředí hezké, chodí ven za každého počasí a pokud máš ráda waldorfský systém, tak asi dobrý. Hodně z těch dětí z téhle MŠ pak šlo do stejné třídy na ZŠ Petřiny Sever a třída je dobrá, chovají se k sobě hezky. A umí si hrát docela dlouho venku, třeba si stavět z klacků, dělat bunkry atd., což mi přijde, že děti z normálních MŠ tolik ne - ty se bez hraček nudí.
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    Tak jsem se dnes byla podívat na Petřinách v MŠ Dusíkova, protředí pěkný, pedagogika taky, ale Bambin už dva roky chodí do normální školky.. tak to nemá cenu lámat přes koleno, což? Mám spíš tenhle pocit, ale chci se poradit :) Navíc je možný, že se za rok, dva budem stěhovat upe jinam, tak by měl zas další školku..
    Ale byla jsem zvědavá. Paní říkala, že z nějakých školek, co maj na stránkách, se děti adaptujou dobře, ale ta naše to nebude určitě :)
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    IORETH: tohle přesně jsem byla já ve školce, učitelky slyšely můj hlas, jen když pro mě přišel rodič. Jinak jsem se koukala, jak si děti hrajou. Ale tenkrát jim to bylo šumák. Dnes jsem trochu exhibicionista- asi kompenzace :)
    HANEKA
    HANEKA --- ---
    Prominte za SPAM: Nabídka zaměstnání v soukromé MŠ Praha 5 a 6 - Pedagogy a zdravotní sestry nebo jiné odborně způsobilé pečující osoby (ošetřovatel, porodní asistentka, sociální pracovník, záchranář) na HPP nebo VPP a taky hledám jednu ředitelku MŠ na Prahu 5, více informací v poště
    ADD
    ADD --- ---
    SARGO: Občas a každý den jsou dvě různé věci.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    SARGO: souhlas....mladší měla sem tam nehody při spaní ve školce a ač jsem docela vehementně nabízela ne pleny, ale takové ty natahovací kalhotky, které si dítě i samo obslouží, tak mě učitelka přesvědčovala, že pro pobyt mezi ostatníma dětma je lepší občasná nehoda než dehonestace z titulu nošení plíny....tak nevím....každopádně to pominulo rychle a nijak jsem to už pak neřešila
    SARGO
    SARGO --- ---
    ADD: To už je pak otázka, co je horší. Být v plíně může být mnohem nedůstojnější - zatímco s tím, že nehoda se stane občas každému, jsou děti sžité dost v pohodě :-))
    ADD
    ADD --- ---
    BEBERA: To mi zní úplně hrozně, nechat dítě každý den se před ostatními pokakat/počůrat. To bych fakt trvala na pleně (já na ní trvala i při pouhém riziku, nosil je pár měsíců pro jistotu, jinak bych ho do školky nedala).
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    ZABITULKA: U nás to pokud vím učitelky nijak neřešily. Tak se dítě pokakalo, umyje se, jede se dál. Tak to aspoň ředitelka prezentovala na schůzce rodičů. Patří to k tomu, ty děti jsou malé. A co si pamatuju, jedna holčička tam loni byla pokakaná snad každé odpoledne, kdykoliv jsem přišla, šla ji učitelka mýt zadek. Věci počůrané při spaní mi vždy jen daly do igelitky do šatny, nikdy mi neřekly ani půl slova.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ZABITULKA: Jo, tak to nevím. U nás učitelky chápou, že ve školce jsou věci často jinak, než doma.
    ZABITULKA
    ZABITULKA --- ---
    TAPINA: a da se to nejak vysvetlit ucitelkam? vcera jsem si prisla, ze si mysli, ze jim lzu, kdyz tvrdim, ze mi to doma nedela.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam