• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    MARKYSHA: taky říkám Vikimu Brigule a Bibině Vikouši :D zvlášť když mi tečou nervy a oba zlobí zároveň. Ale napsaný jsem je snad ještě neprohodila, doufám :))
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    ADD: tak máš aspoň kluky, já občas řeknu Toníkovi Alenko a Alence Tondo. A to jsme byli venku, Alenka ve věcech po Tondovi a já na ni celou dobu volala Toníku, pak mi nějaká paní řekla, že mám krásnýho chlapečka, já na to, že je to holčička a paní to vůbec nepobírala :-)
    HABRENKA: to jako do státní školky s plínama? :-O
    KATIA
    KATIA --- ---
    Tak podání žádosti je i signál pro zastupitele, že je zájem. Coz mi přijde dobře. U nás teda už teď děti na jaře hlásili s termínem nástupu v lednu.
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    ja budu macka (unor) zapisovat taky, i kdyz tu "neni sance"... Al je dubnova a nevzali ji hned, pritom mladsi decka s plinama ano (hlavne, ze mame cool prehledny bodovy system, ze ;-) ), ale na konci srpna tel, ze ji berou, ono se tu u nas dost pretrasa, jak kazdy da nekolik prihlasek... a dokonce ted od unora nastoupil novej chlapecek, takze teoreticka sance by i byla (btw tam maji dvouapuletacku, co je dcera ucitelky z jine tridy...)
    ale loni byl jeste dost natresk a letos ze tri trid odchazi polovina deti a na druhe pobocce to same, minus par odkladu...
    tedy uz rok se drzim nazoru, ze skolka je proste loterie a nema cenu se z toho zblaznit a vetsi sanci, ze vse casem "klapne", jak ma, je, ze vyhraju v opravdove loterii a budu mit na tu soukromou...
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    to zní nadějně, ale u nás ředitelka říkala, že jim děti v průběhu roku neodpadávají, že zimní nemají šanci. Ale stejně ji zapíšu, co kdyby zrovna....
    ADD
    ADD --- ---
    QUANTI: Nikovi. :-))) Mne se ty kluci pletou, vypadaj vsichni stejne. :-) A Elise jsem pri psani kojila, to pak jsou vsichni Elis. :-)
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    Já taky kdysy byla s Matym u zápisu a neměl ještě ani 2 roky, chtěla jsem aby ho vzali od 2,5. Ředitelka se tenkrát tvářila, že není šance, ale zapsala ho. Byl 23.pod čarou. V listopadu mi volali, jestli mám ještě zájem, že se uvolnilo misto. .školku jsem platila od listopadu s tim že Maty nastoupil v pulce ledna kdy mu bylo 2,5 roku.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    ADD: Elísovi?! :)))
    ADD
    ADD --- ---
    MARKYSHA: Ja podavala prihlasku, kdyz Elisovi nebyly dva. Presne za rok, tj. na jare toho skolniho roku, volala reditelka, jestli chce od zitrka chodit. :-)
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    My se taky chystáme k zápisu, M. je sice lednový, ale já musím v září nastoupit. Byla jsem kvůli tomu za ředitelkou, jaká je šance, a ona právě říkala, ať se určitě hlásíme, že ho asi nevezmou hned, ale že si myslí že třeba během podzima by to mohlo klapnout. Že už ta největší vlna dětí opadává. Tak snad to klapne...
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    MARKYSHA: Je dobře, že jsi ji zapsala. I kdyby se nedostala hned, v průběhu roku některé děti z různých důvodů odcházejí a sourozenci "pod čarou" je (aspoň u nás) nahrazují. Nedávno začal chodit prosincový nebo lednový chlapeček
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    Tak jsem Alenku zapsala, ale ředitelka říkala, že pokud jí budou tři až v listopadu, že je to dost bez šance, já s tím počítala, vlastně jsem letos ani k zápisu jít nechtěla, ale muži říkaly učitelky, že to mám zkusit.
    Je sice po zápisu, ale já konečně potkala známou, co má synka ve Vokovické a pěje na ní chválu. Se spaním po obědě je to tak, že si všichni včetně předškoláku poslechnou pohádku a kdo nechce, tak si může odejít s předškoláky a hrát si. Ven chodí přiměřeně. Mají výchovu založenou na respektování s prvky Montessori, když je míň dětí, tak Montessori hry provozují i aktivně.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    TORUVIEL: mně se s dětmi komunikuje líp, než s dospělými, kterých se stydím, ale ne vždy se to u rodičů setkává s pochopením...jenže zase takový, jít k rodiči a "dělejte něco s tím svým dítětem" a žalovat, to se mi nějak příčí víc.
    KAERI
    KAERI --- ---
    BEBERA: Tak, snažíme se - obě sady rodičů, už delší dobu, ne/úspěchy jsou střídavé. Asi by pro mě bylo snazší, kdyby moje dítě bylo to kontaktní (ostatně, za rok uvidíme, Kikina je to samé v bleděmodrém), takhle se snažím naučit ji, aby si řekla nebo třeba z té situace unikla (to hlavně se ségrou, která ji přepadá), ale často vidím, že prostě zamrzne a vypne a neví - a já pak taky moc nevím, co s ní.
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    KAERI: Nemohli byste s dcerou i klukem zapracovat na "nelíbí"? Syn bývá taky dost kontaktní vůči dětem, které má hodně rád, popř. ostatní ze hry pošťuchuje, tak ho cepujeme, aby na první "nelíbí" přestal a docela to funguje. On si bohužel opravdu občas neuvědomuje, že to je moc a často ani druhá strana nedokáže jasně říct, že se jí/mu to nelíbí, stahuje se, snaží se unikat, tváří se otráveně, ale jasně to neřekne a nejasné signály on nevnímá. Většinou stačí těm dětem pomoct otázkou: "Pepíčku, líbí se ti to?" a Pepíček řekne: "Nelíbí." a syn toho okamžitě nechá.

Když má tvoje dcera s chlapečkem jinak celkem pěkný vztah,mohlo by jim to pomoct nenarušovat ho nedorozuměními. A jí by to pomohlo určitě i ve vztahu k jiným dětem...
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    ADD: Mně taky přijde lepší, když lidi komunikují přímo s dítětem. Není to pak tím stylem "vaše dítě zlobí, dělejte s tím něco", ale dítě má přímou zpětnou vazbu a ne zprostředkovanou skrze "zlého" rodiče...
    ADD
    ADD --- ---
    KAERI: Mně to přijde taky dobrý způsob řešení. Já občas žádám jiný lidi, aby mým klukům řekli, když jim něco vadí, protože nám to kluci nevěřej. Když to řekne někdo zvenku, stojí jim to za úvahu.
    KAERI
    KAERI --- ---
    HABRENKA: Díky, už se tu lehounce usmívám :)
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    KAERI: dobre jsi udelala.. a byla bych rada, aby takhle fungovaly i jiny matky vuci mejm detem, protoze nejsem vsude a taky se chovaji poruznu jinak a vsechno ma sve meze, za mne v poradku. navic tedy ono mi neprijde vubec spatne, kdyz neco slysi i od nekoho jineho, nez svych rodicu, protoze ty maj (aspon ty nase) docela dost na haku (a to same funguje i mezi mnou a muzem btw :D, co reknu ja protece, ale pak to rekne nekdo jiny a to je objev!)
    vcera na hristi, kde jsem byla s mladsim, bylo nekolik trid ze skolek, ucitelky kecaly spolu a decka na zabiti, nikdo nic neresil, jedno dite mlatilo jiny, dalsi k nam prislo somrovat hracky a pul hodiny si ho nikdo nevsimal...
    jen vic "pohledu"!
    KAERI
    KAERI --- ---
    Moc díky všem. Připadám si trochu méně jako záporák.

KAIRRA: To muselo být hustý. Ale stane se. Zas naprosto chápu, že jsi svoje děti bránila. U mě to včera taky byla naprostá automatika, vůbec jsem nad tím v tu chvíli nepřemýšlela.

MEDVED007: Přesně. Já doufám, že se oklepe tak, aby z toho nebyl špatný, ale aby mu došlo, že ne každému jsou některé věci příjemné a je potřeba nějak to respektovat.

TORUVIEL: No, ona mi přímo řekla, že jsem dobře udělala, tak snad...

LBW:
    ANNAWA: Díky.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam