• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    ahoj, chtela jsem se zeptat, je problem pro školku, ze nemam trvale bydliste v miste skolky, ale mam tam prechodne bydliste a partner trvale? ( potvrdit to muzu napr. najemni smlouvou). sonduju do budoucna.
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    HABRENKA: no ale ne ofiko, ne? pracující matky, samoživle.. obálky samozřejmě neofiko :)
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    EUCHENIE: tady se hraje na spoustu veci... zrovna na pracujici matky prekvapive dost. ale obalky zjevne vedou.
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    HABRENKA: na matky samoživitelky se už pár let nehraje
    ZABITULKA
    ZABITULKA --- ---
    mne prijali dceru ve 2 a ctvrt, dokonce i v tu dobu nastoupila. A to se nekonala ani obalka, dokonce jsme nemeli ani trvaly pobyt v miste. Proste jsme meli stesti na slabsi rocnik. Takze za me osobne bych rozhodne nehazela flintu do zita!
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    já jsem měla taky syna přijatého od 2,5roku. Pro školku super, půl roku nechodil, přesto jsme platili školné.
    Ano, bylo to asi tím, že tam měl starší sestru, ale nikoho jsme nepodplatili:)
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    ZEGA: prijmou dite od tri let, presne to ted nenajdu, mrknu pozdeji, ,ale bezne se tu davaji prihlasky dvouletakum, protoze rok na to mas bod za predchozi prihlasku. na logiku se mne neptej, je to tu totalne posrany a stejne ani nefunguje, takze... skoda slov.
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    ZEGA: Ale tak u nás je to taky tak napsáno. A syn chodí. Ale týká se to tedy jen sourozenců.
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    SEBIEN: aha tak u nas to maj trocchu vic huste napsany.. jako do konce roku jinak nej vubec sanci a netreba se vubec hlasit.

diky
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    ZEGA: v kritériích je, že mají dovršit tři roky do 31. 8. 2016. Ale když zbydou místa, můžou brát i mladší.
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    HABRENKA: a vy nemate k kriteriich ze prijimaj jen deti, co dovrsi 3 let do konce daného roku tedy do prosince 2016?
    vincik je na zacatku brezna a tak jsem myslela, že nemáme šanci
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    ORIKA: Ne, všude ne. Jak tu někdo psal, že nějaká paní učitelka má ve školce 2,5leté dítě, tak my jsme v synových třech prosili tchýni, která je učitelka, jestli by taky syna lačnícího po dětském kolektivu nemohla vzít do její školky. A ABSOLUTNĚ to nešlo! Zato u nás ve školce je holčička, která zrovna tak nastoupila ve třech, ačkoliv i čtyřletý syn byl tehdy pod čarou, holt asi jak psala Habrenka, paralelní obálkový/kamarádovský bodový systém.
    KAERI
    KAERI --- ---
    Tak jak to dopadlo: Klárku jsem včera vyzvedla, chlapeček k ní přišel, vrhl na mě obezřetný pohled, pohladil ji po ruce, usmál se na ni, zamával jí a odkvačil. Klárka v pohodě, řekla mu ahoj a když jsme před školkou potkali jeho tatínka, oznámila mu, že dneska ji chlapeček vůbec nezlobil a že už je hodnej. A celkově ty dva dny působila mnohem uvolněněji a když o něm mluvila, tak jen hezky: o hračky se rozdělili, vezme si ho za muže, je to její kamarád... Uvidíme, jak dlouho jim to vydrží, ale doufám, že dlouho :)
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    ORIKA: zapominame asi na body v obalce... nejdriv jsem myslela, ze ma treba ten chlapecek sourozence, nebo matku samozivitelku nebo tak "neco"... ne... ma tatinka "podnikatele" (takova mistni rezidencni diagnoza) a maminku hodnou, ale opravdovou blondynu...

kazdopadne i pres kecy bych dite prihlasila a uvidi se (ja to zkusim... kdyby ho vzali od unora, tak proc ne, i kdyz pochybuju... skolkovne, chapu-li spravne, nam vrati v tom novem skolkovem prispevku v danich a plati se jen strava, kdyz tam je = znacka ideal, ale kdyz to neprojde, neprojde... stejne budu muset rano vypravovat tri deti kazdy den...)
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    HABRENKA: mě přijde, že se ten slavnej bodovejh systém obchází snad všude - v době kdy se starší dostal do školky mu bylo už 4,5 (rok předtím bez šance) a to byl na posledním místě nad čarou...no a v ten stejný rok s ním nastoupila i holčička, co měla teprve v listopadu 3, takže dle tehdejšího bodování by tam vůbec být neměla (body byly za věk, trvalé bydliště obou rodičů v obvodu školky a celodenní docházku)
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    MARKYSHA: taky říkám Vikimu Brigule a Bibině Vikouši :D zvlášť když mi tečou nervy a oba zlobí zároveň. Ale napsaný jsem je snad ještě neprohodila, doufám :))
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    ADD: tak máš aspoň kluky, já občas řeknu Toníkovi Alenko a Alence Tondo. A to jsme byli venku, Alenka ve věcech po Tondovi a já na ni celou dobu volala Toníku, pak mi nějaká paní řekla, že mám krásnýho chlapečka, já na to, že je to holčička a paní to vůbec nepobírala :-)
    HABRENKA: to jako do státní školky s plínama? :-O
    KATIA
    KATIA --- ---
    Tak podání žádosti je i signál pro zastupitele, že je zájem. Coz mi přijde dobře. U nás teda už teď děti na jaře hlásili s termínem nástupu v lednu.
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    ja budu macka (unor) zapisovat taky, i kdyz tu "neni sance"... Al je dubnova a nevzali ji hned, pritom mladsi decka s plinama ano (hlavne, ze mame cool prehledny bodovy system, ze ;-) ), ale na konci srpna tel, ze ji berou, ono se tu u nas dost pretrasa, jak kazdy da nekolik prihlasek... a dokonce ted od unora nastoupil novej chlapecek, takze teoreticka sance by i byla (btw tam maji dvouapuletacku, co je dcera ucitelky z jine tridy...)
    ale loni byl jeste dost natresk a letos ze tri trid odchazi polovina deti a na druhe pobocce to same, minus par odkladu...
    tedy uz rok se drzim nazoru, ze skolka je proste loterie a nema cenu se z toho zblaznit a vetsi sanci, ze vse casem "klapne", jak ma, je, ze vyhraju v opravdove loterii a budu mit na tu soukromou...
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    to zní nadějně, ale u nás ředitelka říkala, že jim děti v průběhu roku neodpadávají, že zimní nemají šanci. Ale stejně ji zapíšu, co kdyby zrovna....
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam