• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    DELVIT
    DELVIT --- ---
    TORUVIEL: no to bylo právě kvůli ověření, že malá je moje, protože se to do nových občanek nepíše.
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    DELVIT: Tak občanka by měla stačit, vzhledem k tomu, že i k jejímu vydání člověk předkládá ten rodný list...
    DELVIT
    DELVIT --- ---
    TRISSIE: dítěte. Potřebovali jsme ji na dovolenou a ostatně i na Slovensko.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    DELVIT: svoji nebo dítěte?
    moje dítě třeba občanku ještě nemá, nepotřebovali jsme ji. A v mojí občance zapsané být nemůže, to už jsme nestihli.
    DELVIT
    DELVIT --- ---
    TRISSIE: na to jsem jim dal občanku, ale právě navíc chtěli ten rodný list.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    jinak teda u nás rodné listy (v originále) vidět chtějí, a kontrolují podle nich datum narození dítěte. Protože prý už se stalo, že v přihlášce to někdo uvedl blbě.
    DELVIT
    DELVIT --- ---
    EDERA: Bylo podobně stará jako malá. T.j. cca 3 roky.
    EDERA
    EDERA --- ---
    DELVIT: To cizí přijaté dítě bydlící mimo Prahu 3 bylo ani ne tříleté?

MEDVED007: U nás dítě u zápisu do školky vidět chtěli. Ale je to teda furt Praha 3. Možná tam vládne jinej duch. Nutno teda přiznat, že v obou školkách (Milíčův dům a Perunova) to měli připravené jako akci, která se má dětem líbit.
    DELVIT
    DELVIT --- ---
    MEDVED007: asi jak kde. Když mě ale sami řekli, že s ní mám přijít tak jsem předpokládal, že se jí budou věnovat. S tím pohráním to bylo tak, že samozřejmě nevydržela sedět, tak jí dali pohrát (což kvituji), ale jenom kvůli tomu, aby dokončili svůj proslov a mohli jsme jít.

RYBKA: Ano, ano. Tak ještě bych mohl si nechat za to platit, chcete své dítě do školky? Předvedu vaše dítě v nejlepším světle a budu působit věrohodně na pohovoru (zn. bohaté zkušenosti) :)))
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Nejlepší je, když je třídní schůzka, a je výslovně uvedeno, že bez dětí, prosíme vás ale fakt bez dětí, a stejnět tam někdo s dítětem přijde (oba rodiče, takže klidně mohl přijít jeden a druhý být s dítětem doma) a pak se jim za celou dobu nepodaří zařídit, aby bylo potichu.
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    TRISSIE: u nás na Praze 5 teď při vyzvedávání papírů měla jedna školka uvedeno "bez dětí" a "s dítětem" za týden při odevzdání přihlášek, jedna měla vyzvedávání papírů "s dítětem", třetí neměla uvedeno nic. U té druhé to bylo spojeno se dnem otevřených dveří, byly tam dvě učitelky, co si s dětma hrály/okoukly, ale moje si hrála sama s panenkama (nikdo tam zrovna nebyl, resp byli na odchodu) a nijak zvlášť si jí nevšímaly, akorát paní ředitelka (?) se kterou jsem to sepisovala, tak je mrkla, jestli támhleto dítě je to moje. Ale jako jo, aspon ji přivítaly, na jméno zeptaly atp.
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    TRISSIE: U nás dítě vidět chtějí. U tchýně na P10 taky (a dělají si poznámky do papírů, aby pak při rozřazování do tříd nakombinovali šikovné a méně šikovné děti tak, aby se učitelce nesešli třeba samé "neschopné" a ona z toho nezešílela).
    DELVIT: "A jaké máte koníčky?" "Čtení, fitko a chození na zápis do MŠ s cizími dětmi." :-D
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    DELVIT: řekla bych, že běžná praxe je, že dítě nikdo vidět nechce....to až při zápisu do školy....v přijetí nehraje žádnou roli, jestli je dítě šikovné nebo trumbera čili není důvod, aby se ho dítě zúčastnilo krom toho, že se má možnost do školky podívat.....takže to, že mu dali možnost si chvilku pohrát beru jako normální věc
    DELVIT
    DELVIT --- ---
    TRISSIE: Ano, tento "přijímací" pohovor se dal udělat po mailu a vůbec jsem tam nemusel chodit. Také se ptali po rodném listě, který vůbec nebyl v požadavcích, tak mě řekli "budeme vám věřit, že je to vaše dcera". Jsem si řekl, jasně půjdu přihlašovat cizí dítě do školky...
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    DELVIT: tak to pak chápu rozhořčenost, že si o něj řekli a pak si ho nevšímali.
    DELVIT
    DELVIT --- ---
    TRISSIE: Ano, když jsem tam byl pro přihlášku, tak mě paní ředitelka řekla, že dítě sebou, aby se na něj podívali.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    DELVIT: a vy jste měli povinně mít dítě s sebou? O tom jsem zatím nikde neslyšela... to až u zápisu do školy - do školky chodí k zápisu s dítětem ve vleku většinou jen rodiče, co ho nemají kde a komu odložit.
    DELVIT
    DELVIT --- ---
    VALENTINA: Ano, nejpíše dostane, ještě výsledek neznám. Však jsem psal, že nám nabídli přidruženou školku, mě hlavně zklamal ten přijímací proces. Vůbec si s dcerou nepovídali ani nic nezkoušeli jenom jí nabídli kočárek a celou dobu se bavili jen s mojí maličkostí.

EDERA: Není předškolní, bude jí za týden 3.

SARGO: Ano, to je přesně ono ;)). Fascinovala mě ta naprostá netransparentnost toho příjímacího řízení.
    EDERA
    EDERA --- ---
    DELVIT: Pokud bylo přijaté dítě předškolák, tak ho musí vzít i když není z příslušné obce. To jsem dohledávala vloni kvůli Annawě.
    RYBKA: S Milíčovým domem je to složitější. Integrované děti berou do mikrotříd, do ostatních doporučení lékaře žádnou přednost neznamená.
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    DELVIT: tak zrovna na praze 3 se dostane každé dítě, i tříleté, mám pocit. Hned kousek je školka v jesenince, naproti Na vrcholu, Na Balkáně.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam