• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    TRISSIE: U nás dítě vidět chtějí. U tchýně na P10 taky (a dělají si poznámky do papírů, aby pak při rozřazování do tříd nakombinovali šikovné a méně šikovné děti tak, aby se učitelce nesešli třeba samé "neschopné" a ona z toho nezešílela).
    DELVIT: "A jaké máte koníčky?" "Čtení, fitko a chození na zápis do MŠ s cizími dětmi." :-D
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    DELVIT: řekla bych, že běžná praxe je, že dítě nikdo vidět nechce....to až při zápisu do školy....v přijetí nehraje žádnou roli, jestli je dítě šikovné nebo trumbera čili není důvod, aby se ho dítě zúčastnilo krom toho, že se má možnost do školky podívat.....takže to, že mu dali možnost si chvilku pohrát beru jako normální věc
    DELVIT
    DELVIT --- ---
    TRISSIE: Ano, tento "přijímací" pohovor se dal udělat po mailu a vůbec jsem tam nemusel chodit. Také se ptali po rodném listě, který vůbec nebyl v požadavcích, tak mě řekli "budeme vám věřit, že je to vaše dcera". Jsem si řekl, jasně půjdu přihlašovat cizí dítě do školky...
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    DELVIT: tak to pak chápu rozhořčenost, že si o něj řekli a pak si ho nevšímali.
    DELVIT
    DELVIT --- ---
    TRISSIE: Ano, když jsem tam byl pro přihlášku, tak mě paní ředitelka řekla, že dítě sebou, aby se na něj podívali.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    DELVIT: a vy jste měli povinně mít dítě s sebou? O tom jsem zatím nikde neslyšela... to až u zápisu do školy - do školky chodí k zápisu s dítětem ve vleku většinou jen rodiče, co ho nemají kde a komu odložit.
    DELVIT
    DELVIT --- ---
    VALENTINA: Ano, nejpíše dostane, ještě výsledek neznám. Však jsem psal, že nám nabídli přidruženou školku, mě hlavně zklamal ten přijímací proces. Vůbec si s dcerou nepovídali ani nic nezkoušeli jenom jí nabídli kočárek a celou dobu se bavili jen s mojí maličkostí.

EDERA: Není předškolní, bude jí za týden 3.

SARGO: Ano, to je přesně ono ;)). Fascinovala mě ta naprostá netransparentnost toho příjímacího řízení.
    EDERA
    EDERA --- ---
    DELVIT: Pokud bylo přijaté dítě předškolák, tak ho musí vzít i když není z příslušné obce. To jsem dohledávala vloni kvůli Annawě.
    RYBKA: S Milíčovým domem je to složitější. Integrované děti berou do mikrotříd, do ostatních doporučení lékaře žádnou přednost neznamená.
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    DELVIT: tak zrovna na praze 3 se dostane každé dítě, i tříleté, mám pocit. Hned kousek je školka v jesenince, naproti Na vrcholu, Na Balkáně.
    SARGO
    SARGO --- ---
    DELVIT: Chápu. Jen jsem chtěla nadhodit, že občas jsou možnosti, které ani člověka nenapadnou; a vcelku si dovedu představit, že se nechtějí dostat do situace, kdy se rodiče budou snažit vzájemně přeargumentovávat a dohadovat se, čí kritéria jsou zásadnější.
    Ale proč máme ve třídě dvouleťáka v plínkách, když má oba rodiče i babičku, a nedostanou se běžně tříleťáci, tam si důvod opravdu představit nedovedu. :-))
    DELVIT
    DELVIT --- ---
    SARGO: Já mám rád férové jednání. Kdyby řekli na rovninu, máme málo místa, protože se nám hlásí děti, které mají sourozence na základce. Řeknu si, v pořádku také bych byl rád, kdyby to tak šlo u mých dětí. Ale tohle mlžení se mě opravdu nelíbí a vybírání informací jenom podle toho co jim právě přeletělo přes nos.

RYBKA: Hlásili jsme se do spádové školky (nová), přímo u ZŠ Jarov. Do Milíčova domu to máme poměrně daleko a dali jsme přednost pouze jedné přihlášce a to sem a pro blízkost od domu.
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    DELVIT: Určitě to zkus. Nevím, jak je to s předškoláky, jestli náhodou nemají přednost před spádovými dětmi. A do které jste se hlásili? Mám dojem, že třeba Milíčův dům bere přednostně integrované děti, které mají doporučení od lékaře a SPC.
    SARGO
    SARGO --- ---
    DELVIT: Nás třeba vzali do nespádové školky proto, že jsme měli staršího na základce přes plot té školky :-) Tam jsem hodně ocenila pochopení, protože na vzdálenost bychom nachodili stejně, ale ušetřilo nám to hromadu času, nervů a logistiky, a to úplně každý den ráno i odpoledne.
    Ale občas jsou ta kritéria vážně magická :-/
    DELVIT
    DELVIT --- ---
    RYBKA: Tohle je právě také na Praze 3. Zvažuji, jestli se nedá zeptat úřadu, v rámci otevřeného přístupu k informacím, na to z jaké městské části jsou umístěné děti.
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    DELVIT: Naše ředitelka tvrdí, že děti z jiných částí může brát jen v případě, že by tam jinak měla neobsazená místa. Že po ní dupe zřizovatel, kterej to platí. Asi to funguje jak kde. Na Praze 3 jsem v tomhle směru spokojená, před 2 lety nám dokonce volali z úřadu, že vědí, že jsme hlásili dceru do školky a nevzali ji, a nabízeli místo v jiné školce.
    DELVIT
    DELVIT --- ---
    RYBKA: my jsme byli na zápisu a tedy musím přiznat, že mě to hodně zklamalo. Vůbec se nás na nic neptali, suše oznámili, že nemají místo a dají nás do přidružené školky v knize přijatých jsem viděl děti úplně z jiné městské části. Co si o tomhle přístupu myslíte? Je to úžasné jak všichni politici a ředitelé(ky) mají plnou hubu keců, ale když člověk vidí realitu tak je mu z toho smutno.
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    Byli jsme dneska s nejmladším na zápisu, nakrmil tam učitelku rohlíkem, žmoulal ho, když jsme šli dovnitř, a ona na něj: Jé, ty máš rohlík? A dáš mi kousnout? Prej si myslela, že jí nedá, že se jí bude stydět, no a náš borec jí ho rovnou narval do pusy :-D Prej si ho vezme do své třídy :-D
    Jinak by měli mít 45 míst, my byli druhý den zápisu asi hodinu a půl před koncem 48. dítě, tak doufám, že po nás nedorazilo dalších 20 dětí a že máme slušnou šanci na přijetí, i když je syn až lednovej...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    GIOMIKY: Jo jo, sledujeme (ze záznamu, přímo nestíháme). Foukací fotbal měl velký úspěch :o)
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    Dobry porad je ted na Decku Logohratky. Odvisilany dily sou na jejich strankach v poradech. Dcerku to moc bavi. Ale predpokladam, ze je to znama vec.
    KATIA
    KATIA --- ---
    EUCHENIE: osobně bych řekla, že je primárně speciální pedagozka. Psychoterapeut, podle oficiálních stanovisk (se kterými leckdo nesouhlasí), má výcvik, ale také zdravotnickou atestaci
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam