• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    TORUVIEL: i když to je taky fakt, napočítá asi do sto, chce, abych mu diktovala písmenka.. kdoví, jak to bude vypadat za dva roky, aby tam pak nezlobil..ale snad ne, když se do tý doby vyběhá a vyřádí ještě trošku..
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    TORUVIEL: tak to mi přijde divné i u Barta, kterému teď bylo pět :-)
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    ANNAWA: Ale teda když si uvědomím, že by měla vlastně za rok touhle dobou už být ready na školu... Ale to je spíš můj problém, nějak to rychle uteklo :-) Ona je poměrně vyspělá, intelektuálně, fyzicky... Nevim... Ale pro jistotu začnu zjišťovat, jaké tu máme školy :-)
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    mě to taky právě přijde, ať si ještě pohraje a proběhne se, dokaď může... i když na vejšku je velkej dost :) ale říkám si proč mu krátit dětství.

Díky všem!

ad to rozdělení... jako asi to má nějakej důvod, dobrá, ale překvapilo mě, že se to dovídám z papíru..
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    EUCHENIE: zvažovali jsme to, bylo nám to několikrát doporučeno...

než jsem pak zahlédla Eli mezi ostatními dětmi a došlo mi, že je o půl hlavy menší než děti v jejím věku, natož co potom ty sedmileté

nešli jsme do toho
    a zpětně jsme za to rádi - člověk má tendenci si děti idealizovat - Eli je moc chytrá holčička, ale když to porovnáme, ten šestý sedmý rok byl přelomový v tom vnitřním dozrání, schopnosti ustát i stres, ve zpracování své citlivosti, samostatnosti...
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    EUCHENIE:
    TORUVIEL: u kluka v takovém termínu bych o tom neuvažovala (ale taky neuvažuju o odkladu pro syna, který je v červnu), u dcery možná jednou budu. Je v září stejně jako já a u sebe to, že jsem nešla o rok dřív, považuju za chybu.
    SARGO
    SARGO --- ---
    Příprava na školu... přišlo mi, že ve školce toho po nich chtěli daleko víc než v první třídě :-D
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    EUCHENIE: Ještě nevím, Báře bude 5 teď v říjnu,...budu to ještě zvažovat, ten předčasný nástup do školy, nemám v tom ještě jasno.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    EUCHENIE: Jestli ty předškoláky nedělí třeba nějak podle "stupně způsobilosti", že s jednou třídou se bude víc pracovat a s druhou není tolik potřeba. Od nás taky z jedné třídy jdou děti do dvou různých předškolních, přece jen v tom posledním ročníku je už fakt potřeba je připravit na školu a ne hledět primárně na to, kdo s kým peče :o)
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    EUCHENIE: A nechceš se zkusit zeptat, jestli by ho ještě nemohli přešoupnout ke kamarádovi?
    EUCHENIE: My o tom předčasném nástupu uvažujem, K2 je v půlce září, je tažená starší ségrou, mohla by to dát, uvidíme, jestli se nějak nezasekne ve vývoji. Nechám si určitě poradit od učitelek ve školce, a stejně je k tomu potřeba mít vyjádření z PPP, takže si nechám poradit i tam.
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    jo a říjnu mu bude pět, takže je dva roky předškolní.. ale prej je hodně malejch dětí, který dali do naší třídy, proto prej ty přesuny.. přitom tam i je předškolní třída, co maj svůj vchod atp.

Což mi připomnělo, plánujete dát dítě někdo do školy „o rok" dřív? Jakože nastoupí a do měsíce mu bude 6? Já o tom neuvažovala, ale pár lidí se mě na to teď ptalo...
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    Tak jsem se z nástěnky v šatně dověděla, že od příštího roku je syn v jiný třídě, maj to nadepsaný jako předškolní děti. Jedný paní rozdělili bráchy do dvou tříd, ale aspoň ji k tomu něco řekli... Já mám Teouška s jedním tím bráchou, s tím se baví, s jedním klukem, s kterým se baví někdy, nejlepší kamarád a idol a ještě kamarádka jsou ve třídě vedle.
    Já vím, asi si to beru víc, než syn :) A stejně se nejspíš na jaře přestěhujem, ale docela jsem koukala, že Teo a Sašík jsou kamarádi do deště věděj a šup, každej jinam...
    ALDEMIK
    ALDEMIK --- ---
    ANNAWA: Dobrý kafe? Ale to je potřeba přes někoho zjistit...
    DRIZZT
    DRIZZT --- ---
    ANNAWA: Pořádný kus dobré slaniny? (mužská alternativa čokolády) :-)
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    ANNAWA: Láhev dobrého vínka se asi neztratí :-)
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    Tak si to tady čtu s pocitem, že se me to netýká, ale vždyť vlastně syn taky konci ve školce, soukromé. Tedy bude tam ještě chodit v srpnu, ale dárek už by to chtělo teď, že jo? Tip na darek pro učitele? :-)
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    BEBERA: Čokoláda se nezkazí, budou mít zásoby na celé prázdniny, nebo na nervy na příští školní rok ;-)
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    ILLUZE: Říkala jsem si, že víno bude dobrá volba... Ještě zvažuju čokoládu, ale té asi dostávají tuny...
    ADD
    ADD --- ---
    MADIETTA: To me taky napadlo, ale za ty roky se nezdalo, ze by nektera z nich byla duchovne zamerena, tak by to asi uspech nemelo. :-)))
    I kdyz, upravit verzi vedomostni deskovky, kterou jsem kdysi delala pro jedno nakladatelstvi, na detskou verzi, by mohl byt darek pro skolku jako takovou. Jenze to asi za tri dny nestihnu, kdyz mam jeste neco vyrabet pro skauty na tabor. :-(
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    ADD: no, já dávám svoje knihy, má to vždycky velký úspěch, ale to ti asi není nic platný. :-D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam