• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    Vážení přátelé, zasloužilé matky (a otcové), tato diskuze vznikla jako reakce na nedávné zkušenosti s přijímáním dítěte do školky. Nás naštěstí vzali, ale soudě podle rozčarování v řadách známých, klientek nebo jen z rozhovorů s matkami tříletých capartů někde na hřišti toto štěstí měl opravdu málokdo. Ráda bych tuto diskuzi věnovala osobním zkušenostem ať už s kontaktem s konkrétními mateřskými školkami či přímo názor na chod školky v případě, že do ní vaše dítě dochází či docházelo, v každé mi totiž bylo řečeno něco jiného a podle všeho má každá školka jiná kritéria pro přijímání dětí. Dále by mě osobně zajímal i záhadný systém jednotlivých obvodů v Praze pro výběr školky pro dítě v případě, že bylo přihlášeno na více školek atp. Tak kdyby o tom někdo něco věděl...
    rozbalit záhlaví
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    SOLEI: To u nás též, během roku, ale o prázdninách má školka omezený provoz a tak se platí jen jeden necelý měsíc v podstatě, protože červenec a kus srpna je zavřeno.
    Nevim jak u BEBERA nicméně.
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    BEBERA: u nás pro změnu mesicni paušál bez ohledu na jak dlouho tam dítě prijde, to musíš mít někde ve smlouvě
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    BEBERA: U nás se platí poměrná část.
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    Když je školka o prázdninách otevřená jen 10 dní, platí se u vás prosím normálně měsíční školkovné, nebo se rozpočítává poměrná část? Zapomněla jsem se minulý týden ředitelky zeptat, potřebuju tam kluky dát jen na 3 dny...
    MOTYLEK
    MOTYLEK --- ---
    HABRENKA: Můj syn až v druhé třídě. Ale on je hrozný mamánek, brečel při odjezdu i při návratu, pořád nás objímal a tak... Je celkově dost nemocný, ale ŠVP byla až v červnu po uzavření známek a v tu dobu děti už tolik nestonají (hlavní nápor je podzim-zima).
    EDERA
    EDERA --- ---
    MEDVED007: Pokud je to organizované přes agenturu, tak ty pojištění obvykle nabídnou, ale u nás třeba si to pančelky vyřizují samy, takže pojištění pak musím řešit individuálně.
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    HABRENKA: syn se ted vrátil ze školy v přírodě. .byl prvne bez nás. .mysleli jsme jak se mu bude stýskat. .nakonec slzu uronil jen při odjezdu v autobuse. .v pohledu napsal ať pomazlime plyšáky, takže se mu více stýskalo po nich..a po hrani her na mobilu.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    EDERA: já letos platila dvě školy v přírodě a u obou bylo rovnou zahrnuté pojištění, kdyby dítě kvůli nemoci nejelo, přišlo mi to docela rozumné....
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    EDERA: tak to uz nehrozi, ale tusim, ze to snad maji nejak osefovane ve skolce, ze maji nahradniky... doufam... jedou tam, co jsem jezdila se skolkou ja (!), tak mi to prislo v cajku, no tak holt uvidime no :-).

jinak "mamanci" a styskani a tak... ja jsem asi matka harpie nebo totalni ignorant, ale tohle si nejak nepripoustim, beru to jako pokus a uvidime, ze by se ji melo styskat se pokusim zamlcet. no, tak uvidime. btw synek je prvni pod carou, pry, na prijeti do skolky... tak to taky uvidime. zacina to byt nejaky drsny :-D
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    VALENTINA: Naše teď s sebou dostala deníček s našima fotkama a čelovku, aby si to mohla v případě stýskání prohlížet pod peřinou. Byla nadšená a brečela jen jednou, když udělaly nějakej průšvih :-)
    EDERA
    EDERA --- ---
    HABRENKA: Na hrozící onemocnění doporučuju pořídit pojištění (musí se to ale udělat před zaplacením zálohy).
    A jinak - Jr. byl na školce v přírodě prvně v pěti, další rok tam i slavil narozeniny. Za blondýny nikam nejezdili, tak byla aspoň jako pětiletá s pančelkama ze školky na minitáboře. Bruneta byla poslední rok školky na školce v přírodě u moře v Bulharsku. Letecky.
    Fakt záleží na konkrétním dítěti.
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    HABRENKA: syn byl v pěti a to na 9 dnů a dal to v pohodě, prý ani nebrečel, akorát vyžadoval s sebou moji fotku a měl ji pod polštářem:)
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    HABRENKA: tak drsný mi to nepřijde.
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    RYBKA: ze jo... imho je to riziko, ze bude nemocna, stejne obrovsky, ale zalohu jsem zaplatila a uvidime... ona trikrat meni zda chce nebo nechce jit do skolky, na tu SVP je zapsano dost deti od nich ze tridy, tak uvidime, jak to bude, ale neprislo mi to divny, dokud se lidi nezacali divne tvarit :D... holt je to prvni dite :D
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    HABRENKA: Mně to zas tak drsný nepřijde... Jestli tam dcera chce a není umamaná, proč by to nedala?
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    diky... u nas se jezdi normalne od tri let... dcerku jsem zapsala na podzim (kdovi, co zdravi, ze...), to ji bude 4,5. jet nemusi - budu doma, ze... ale chtela, tak jsem si rikala, ze to zkusim a uvidime, mam materskou, tak si to "muzu dovolit", pak bude hur. akorat mi ted vsichni s otevrenou pusou hlasej, ze to je teda drsny a mne to neprislo...
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    HABRENKA: U nás ve školce jezdí hlavně předškoláci, doplňují 5letýma, určitě tam nechtěj ty nejmenší. U neteře jezdí od 4 let. Naše nejstarší jela až teď v 1. třídě, mladší bych chtěla příští rok poslat, bude jí 5,5, ale nutit ji nebudu.
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    HABRENKA: já měla prďolku loni v létě od pondělí do pátku pryč dvakrát po těch pěti dnech, ale jel tam se školkou, kam dřív chodil, takže ne uplně s cizíma. Bylo mu tři a tři čtvrtě.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    HABRENKA: U nás ještě na realizaci nedošlo, ale počítám, že budeme z opačného spektra - Jirka byl letos první rok ve školce a chtěl už jet, to jsem ho ještě nebyla ochotná poslat, protože samostatnost ještě pokulhávala a asi by z něj učitelky měly hlavu jak rohový barák, ale příští rok už předpokládám skutečně pojede, to mu budou 4,5 roku. Už si na to koupil kufr :o)
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    HABRENKA: začnu nejmamánkovatějšíma dětma světa - obě jely poprvé ve druhé třídě.....ve školce nechtěly ani smykem :-) je teda fakt, že mladší byla v pěti letech na týdenním táboře, ale předtím nic a potom taky nic
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    kdy jste zacali posilat deti na skolku v prirode? je mi jasne, ze kazde dite je jinak zrale, nemocne... ale tak si delam pruzkum ze zajmu :), diky!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam