• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    SARGO: Máte asi organizačně zdatnou ředitelku :) Nás se ptali jen tak předběžně, na dva poslední srpnové týdny, přičemž ten první začínal 17/08, tak jsem kluky zapsala, perfektně se mi to hodilo, koncem srpna mám státnice a chtěla jsem využít čas k učení. Pár dní před sedmnáctým jsem si ověřila, jestli to platí a prý to bylo špatně napsané, omyl, školka otevírá až 22.8. Měla jsem nakonec možnost zařídit klukům hlídání jinak alespoň na půl dne, ale počítat s tím napevno kvůli práci a pak najednou nemít kluky kam dát, byla bych naštvaná opravdu hodně...
    EDERA
    EDERA --- ---
    SARGO: Když chodila do školky blondýna, tak o prázdninách fungovali jen první dva týdny v červenci, přihlásit se muselo v březnu, platilo se to v červnu (a narozdíl od všech ostatních plateb, tohle muselo jít hotově).
    SARGO
    SARGO --- ---
    BEBERA: Ale vlastně mě nejvíc na tom zaujalo - to domlouváte až teď a jde to? U nás hrozné manévry, aby všichni byli zapsaní už před prázdninama, všechno zaplacené atd... :-)
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    Chjo. Někdo by měl ucitelkam ve školce vysvětlit, že karkulka není červená barva ale ta kapuce na zavázání pod bradou co nosila holčička do lesa
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    TORUVIEL: SARGO: Snad to bude stejně, dík...
    SARGO
    SARGO --- ---
    BEBERA: U nás se platí po týdnu, bez ohledu na to, kolik dní v tom týdnu dítku ochodí :-D Stravné pak podle jednotlivých dní.
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    SOLEI: To u nás též, během roku, ale o prázdninách má školka omezený provoz a tak se platí jen jeden necelý měsíc v podstatě, protože červenec a kus srpna je zavřeno.
    Nevim jak u BEBERA nicméně.
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    BEBERA: u nás pro změnu mesicni paušál bez ohledu na jak dlouho tam dítě prijde, to musíš mít někde ve smlouvě
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    BEBERA: U nás se platí poměrná část.
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    Když je školka o prázdninách otevřená jen 10 dní, platí se u vás prosím normálně měsíční školkovné, nebo se rozpočítává poměrná část? Zapomněla jsem se minulý týden ředitelky zeptat, potřebuju tam kluky dát jen na 3 dny...
    MOTYLEK
    MOTYLEK --- ---
    HABRENKA: Můj syn až v druhé třídě. Ale on je hrozný mamánek, brečel při odjezdu i při návratu, pořád nás objímal a tak... Je celkově dost nemocný, ale ŠVP byla až v červnu po uzavření známek a v tu dobu děti už tolik nestonají (hlavní nápor je podzim-zima).
    EDERA
    EDERA --- ---
    MEDVED007: Pokud je to organizované přes agenturu, tak ty pojištění obvykle nabídnou, ale u nás třeba si to pančelky vyřizují samy, takže pojištění pak musím řešit individuálně.
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    HABRENKA: syn se ted vrátil ze školy v přírodě. .byl prvne bez nás. .mysleli jsme jak se mu bude stýskat. .nakonec slzu uronil jen při odjezdu v autobuse. .v pohledu napsal ať pomazlime plyšáky, takže se mu více stýskalo po nich..a po hrani her na mobilu.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    EDERA: já letos platila dvě školy v přírodě a u obou bylo rovnou zahrnuté pojištění, kdyby dítě kvůli nemoci nejelo, přišlo mi to docela rozumné....
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    EDERA: tak to uz nehrozi, ale tusim, ze to snad maji nejak osefovane ve skolce, ze maji nahradniky... doufam... jedou tam, co jsem jezdila se skolkou ja (!), tak mi to prislo v cajku, no tak holt uvidime no :-).

jinak "mamanci" a styskani a tak... ja jsem asi matka harpie nebo totalni ignorant, ale tohle si nejak nepripoustim, beru to jako pokus a uvidime, ze by se ji melo styskat se pokusim zamlcet. no, tak uvidime. btw synek je prvni pod carou, pry, na prijeti do skolky... tak to taky uvidime. zacina to byt nejaky drsny :-D
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    VALENTINA: Naše teď s sebou dostala deníček s našima fotkama a čelovku, aby si to mohla v případě stýskání prohlížet pod peřinou. Byla nadšená a brečela jen jednou, když udělaly nějakej průšvih :-)
    EDERA
    EDERA --- ---
    HABRENKA: Na hrozící onemocnění doporučuju pořídit pojištění (musí se to ale udělat před zaplacením zálohy).
    A jinak - Jr. byl na školce v přírodě prvně v pěti, další rok tam i slavil narozeniny. Za blondýny nikam nejezdili, tak byla aspoň jako pětiletá s pančelkama ze školky na minitáboře. Bruneta byla poslední rok školky na školce v přírodě u moře v Bulharsku. Letecky.
    Fakt záleží na konkrétním dítěti.
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    HABRENKA: syn byl v pěti a to na 9 dnů a dal to v pohodě, prý ani nebrečel, akorát vyžadoval s sebou moji fotku a měl ji pod polštářem:)
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    HABRENKA: tak drsný mi to nepřijde.
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    RYBKA: ze jo... imho je to riziko, ze bude nemocna, stejne obrovsky, ale zalohu jsem zaplatila a uvidime... ona trikrat meni zda chce nebo nechce jit do skolky, na tu SVP je zapsano dost deti od nich ze tridy, tak uvidime, jak to bude, ale neprislo mi to divny, dokud se lidi nezacali divne tvarit :D... holt je to prvni dite :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam