• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    Vážení přátelé, zasloužilé matky (a otcové), tato diskuze vznikla jako reakce na nedávné zkušenosti s přijímáním dítěte do školky. Nás naštěstí vzali, ale soudě podle rozčarování v řadách známých, klientek nebo jen z rozhovorů s matkami tříletých capartů někde na hřišti toto štěstí měl opravdu málokdo. Ráda bych tuto diskuzi věnovala osobním zkušenostem ať už s kontaktem s konkrétními mateřskými školkami či přímo názor na chod školky v případě, že do ní vaše dítě dochází či docházelo, v každé mi totiž bylo řečeno něco jiného a podle všeho má každá školka jiná kritéria pro přijímání dětí. Dále by mě osobně zajímal i záhadný systém jednotlivých obvodů v Praze pro výběr školky pro dítě v případě, že bylo přihlášeno na více školek atp. Tak kdyby o tom někdo něco věděl...
    rozbalit záhlaví
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    VVENDY: podrobnosti nám nesdělila, ale v listopadu jí tři nebudou, až 30., akorát mám za ty první dva měsíce platit školkovné.
    VVENDY
    VVENDY --- ---
    MARKYSHA: syn prijaty je, pocita se s nim. A jestli ma tvoje dcera nastoupit az v listopadu, kdy ji budou tri, tak to vypada stejne jako u nas. Nastup az v lednu, kdy mu budou taky tri. Papirovani = vyrizeni osoby, ktera by tam o ni pecovala?
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    MARKYSHA: potvrdí nám to ve čtvrtek.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    VVENDY: zvláštní, mám dcerku 2r 9m a včera nám volali ze školky, že jí přijali na 99%, jestli jí to projde přes provozovatele, ale aby nastoupila až v listopadu (30.11. budou tři), že by s tím od září měli moc papírování.
    VVENDY
    VVENDY --- ---
    Syn (2r 8m) byl v kvetnu nomalne prijat do skolky. Domluva byla, ze nastoupi nekdy behem prvniho pololeti, zalezi na domluve. Dnes mi bylo vedouci skolky receno, ze teda ne. Ze muze nastoupit az mu budou tri. Duvod znel, ze vyslo nove narizeni, ze deti mladsi tri let musi mit ve skolce "chuvu", ktera by se o ne starala. Hledala jsem n netu, ale nic jsem nenasla. Vite o tom neco?
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    MADIETTA: jsem poněkud roztrzita.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    GIOMIKY: Jenže ono nejde o učitelky, ale hlavně o hospodářku, aby věděla, kolik do které třídy odpoledních svačin a komu nechystat lehátko.
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    MARKYSHA: Aha, u nas je malacku 12.
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    GIOMIKY: U nás taky. Ale myslím, že si to spíš pamatují děti...
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    GIOMIKY: to jsou dobrý, já bych to s 30 dětmi nedala.
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    U nas maji ucitelky pamet.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    EDERA: u nás je u dveří pověšená nástěnka a děti, které zůstávají na spaní, si na svou značku přicvaknou kolíček (s nalepeným zvířátkem, takže extra motivace, že jako nejít po o má svoje výhody).
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    EDERA: U nás měli magnetickou tabuli, kde byly nakreslené značky všech dětí a když šlo dítě po-o, tak se jeho značka přikryla magnetkou.
    GLOBALISTA
    GLOBALISTA --- ---
    Asi je to jak kde... Informační schůzka mě hodně uklidnila. Dozvěděla jsem se na ní asi toto: děti potřebují přezuvky, věci na ven, na spaní, komplet převlečení kdyby něco a láhev na pití. Dřív než v září nic neplatit a neučit je na srdceryvné loučení :) Někdo v šatně visí školní řád, se kterým by se měl rodič seznámit (podáno stylem "vždyť víte, jak to chodí").
    Rozdělení do tříd sem našla už před měsícem veřejně na internetu. Takže jsem zjistila, že náš mladý bude přímo ve třídě paní ředitelky. Nejdřív jsem měla trochu strach, teď to beru jako výhodu, že případné problémy budu řešit přímo s ní.
    Jak přesně je to s chozením po oběde si nejsem jistá, ale na vyzvedávání po o je tam celkem přesně vymezený čas, tak to chápu tak, že pokud si dítě nevyzvednu v tu dobu, tak jde spát. Ale vyrozuměla jsem, že všechno se dá nějak domluvit (kromě vegetariánské diety :))
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    U nás se ráno zapisovalo do archů,kde se dalo i odhlásit dítě,pokud se šlo domů po obědě.. ráno to zkoukla kuchařka a podle toho obědy odhlásila a připravila svačinky pro děti,co jdou domů
    EDERA
    EDERA --- ---
    Moje děti chodilly vždycky v konkrétním období buď jenom po obědě, anebo v jiném zase jenom těsně před zavíračkou. Nepřekrývalo se to, výjimky z toho byly tak jedna za půl roku. A nebylo třeba nic řešit, všichni měli dlouhodobě jasno. Vůbec netuším, jak se to v těch školkách řešilo u dětí, co to měly každý den jinak:-O Něco jsem propásla!
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    TAPINA: my prostě, když jde po obědě, nepřipíchnem beránka (jeho značka) na magnetickou tabuli a hotovo.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ANNAWA: Klid, na mě to taky působilo že začátku všelijak, ale v zásadě je to o tom, že dostaneš seznam nějakých těch hygienických potřeb, co má každý donést jednou za pololetí, a děti jdoucí po obědě se zapisují ráno do příslušné denní kolonky, čitelně a s podpisem :o)
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    ANNAWA: Hlavne pribal teple spodni pradlo, holinky a teplaky na ven.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    Mám dojem, že nástup do státní školky bude trochu nad moje síly. Začíná mě to děsit.
    Píšou nám "První den postačí dětem bačkůrky a převlečení na ven. Seznam ostatních věcí do MŠ dostanete při nástupu." a taky "Zda půjde dítě po obědě, či po odpoledním odpočinku se zapisuje do předem připravených archů. Rodiče budou v září poučeni, jak správně zapisovat." Nemluvě o rozdělení do tříd!
    EDERA
    EDERA --- ---
    INANNA: Taky na Fleru je jich spousta a jsou rozhodně hezčí, než co jsem viděla prodávat v kamenných prodejnách s dětskýma věcma.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam