• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    Vážení přátelé, zasloužilé matky (a otcové), tato diskuze vznikla jako reakce na nedávné zkušenosti s přijímáním dítěte do školky. Nás naštěstí vzali, ale soudě podle rozčarování v řadách známých, klientek nebo jen z rozhovorů s matkami tříletých capartů někde na hřišti toto štěstí měl opravdu málokdo. Ráda bych tuto diskuzi věnovala osobním zkušenostem ať už s kontaktem s konkrétními mateřskými školkami či přímo názor na chod školky v případě, že do ní vaše dítě dochází či docházelo, v každé mi totiž bylo řečeno něco jiného a podle všeho má každá školka jiná kritéria pro přijímání dětí. Dále by mě osobně zajímal i záhadný systém jednotlivých obvodů v Praze pro výběr školky pro dítě v případě, že bylo přihlášeno na více školek atp. Tak kdyby o tom někdo něco věděl...
    rozbalit záhlaví
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ANNAWA: Klid, na mě to taky působilo že začátku všelijak, ale v zásadě je to o tom, že dostaneš seznam nějakých těch hygienických potřeb, co má každý donést jednou za pololetí, a děti jdoucí po obědě se zapisují ráno do příslušné denní kolonky, čitelně a s podpisem :o)
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    ANNAWA: Hlavne pribal teple spodni pradlo, holinky a teplaky na ven.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    Mám dojem, že nástup do státní školky bude trochu nad moje síly. Začíná mě to děsit.
    Píšou nám "První den postačí dětem bačkůrky a převlečení na ven. Seznam ostatních věcí do MŠ dostanete při nástupu." a taky "Zda půjde dítě po obědě, či po odpoledním odpočinku se zapisuje do předem připravených archů. Rodiče budou v září poučeni, jak správně zapisovat." Nemluvě o rozdělení do tříd!
    EDERA
    EDERA --- ---
    INANNA: Taky na Fleru je jich spousta a jsou rozhodně hezčí, než co jsem viděla prodávat v kamenných prodejnách s dětskýma věcma.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    INANNA: od koho přesně už si nepamatuji, už to je dva roky, ale bylo to do týdne.
    INANNA
    INANNA --- ---
    MARKYSHA: Jak byli rychlí? Jsem víceméně mimo net, na compu budu az v pondělí nebo musim zadat manželovi.. Chtela jsem řešit koupí příští týden, ale vůbec mne nenapadá, kde by to mohli prodávat..
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    INANNA: já ho koupila na mimáči, ne použitý, ale nový, dokonce jsem si navolila i jméno, šije jich je tam spousta http://www.mimibazar.cz/nove_fotografie.php
    INANNA
    INANNA --- ---
    Poradíte, kde v Praze koupit kapsář do školky?
    SARGO
    SARGO --- ---
    BEBERA: Spíše celou čtvrť - školky se tu prostřídávají po dvou týdnech, takže jsem byla hlásit do třech, protože jsem předem nevěděla, které budeme potřebovat :-D Přihlásit se bylo možné jen v jediný den, nemilosrdné časy, platba v hotovosti... prostě je to přísný :-))
    KATIA
    KATIA --- ---
    BEBERA: u nás je školka celé prázdniny, jen jedna budova na celé město. hlásilo se do konce května, platilo se za jednotlivé dny. oser s placením - hotově, na jednom konkrétním místě školkovne a jinde oběd...ten stále nemáme zaplacený, ehm..
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    SARGO: Máte asi organizačně zdatnou ředitelku :) Nás se ptali jen tak předběžně, na dva poslední srpnové týdny, přičemž ten první začínal 17/08, tak jsem kluky zapsala, perfektně se mi to hodilo, koncem srpna mám státnice a chtěla jsem využít čas k učení. Pár dní před sedmnáctým jsem si ověřila, jestli to platí a prý to bylo špatně napsané, omyl, školka otevírá až 22.8. Měla jsem nakonec možnost zařídit klukům hlídání jinak alespoň na půl dne, ale počítat s tím napevno kvůli práci a pak najednou nemít kluky kam dát, byla bych naštvaná opravdu hodně...
    EDERA
    EDERA --- ---
    SARGO: Když chodila do školky blondýna, tak o prázdninách fungovali jen první dva týdny v červenci, přihlásit se muselo v březnu, platilo se to v červnu (a narozdíl od všech ostatních plateb, tohle muselo jít hotově).
    SARGO
    SARGO --- ---
    BEBERA: Ale vlastně mě nejvíc na tom zaujalo - to domlouváte až teď a jde to? U nás hrozné manévry, aby všichni byli zapsaní už před prázdninama, všechno zaplacené atd... :-)
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    Chjo. Někdo by měl ucitelkam ve školce vysvětlit, že karkulka není červená barva ale ta kapuce na zavázání pod bradou co nosila holčička do lesa
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    TORUVIEL: SARGO: Snad to bude stejně, dík...
    SARGO
    SARGO --- ---
    BEBERA: U nás se platí po týdnu, bez ohledu na to, kolik dní v tom týdnu dítku ochodí :-D Stravné pak podle jednotlivých dní.
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    SOLEI: To u nás též, během roku, ale o prázdninách má školka omezený provoz a tak se platí jen jeden necelý měsíc v podstatě, protože červenec a kus srpna je zavřeno.
    Nevim jak u BEBERA nicméně.
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    BEBERA: u nás pro změnu mesicni paušál bez ohledu na jak dlouho tam dítě prijde, to musíš mít někde ve smlouvě
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    BEBERA: U nás se platí poměrná část.
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    Když je školka o prázdninách otevřená jen 10 dní, platí se u vás prosím normálně měsíční školkovné, nebo se rozpočítává poměrná část? Zapomněla jsem se minulý týden ředitelky zeptat, potřebuju tam kluky dát jen na 3 dny...
    MOTYLEK
    MOTYLEK --- ---
    HABRENKA: Můj syn až v druhé třídě. Ale on je hrozný mamánek, brečel při odjezdu i při návratu, pořád nás objímal a tak... Je celkově dost nemocný, ale ŠVP byla až v červnu po uzavření známek a v tu dobu děti už tolik nestonají (hlavní nápor je podzim-zima).
    EDERA
    EDERA --- ---
    MEDVED007: Pokud je to organizované přes agenturu, tak ty pojištění obvykle nabídnou, ale u nás třeba si to pančelky vyřizují samy, takže pojištění pak musím řešit individuálně.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam