• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    NIENNA: Mohlo by jít o tohle? http://www.epravo.cz/...-vzdelavani-ve-zneni-pozdejsich-predpisu-a-nektere-dalsi-vyhlasky-21237.html Vypadá to, že se hrozně mění maximální počty dětí podle věku a tak....
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    VVENDY: MARKYSHA: Ženský, vy mě děsíte...až budete vědět o co jde, tak prosím pište...
    Lenka loni měla ve školce snad samé mladší než je sama... Od září do března furt někdo slavil třetí narozeniny...
    VVENDY
    VVENDY --- ---
    MARKYSHA: to me taky zajima. Ja se stale nedopatrala niceho konkretniho.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    ANNAWA: podrobnosti zatím nevím, Tondu má nyní právě ředitelka a říkala to muži ráno a byl tam frmol.
    PETATA
    PETATA --- ---
    ANNAWA: to u nas je 24 a ucitelky tedy zadne mladice
    Natalie chodi do tridy starsich deti, ktere uz tam min rok chodily a jen je doplnily novyma, tak jsem z toho takova rozpacita.. nekterym je i 5 (i kdyz vim, ze ona naopak kolektiv starsich spise uvita)
    asi budu hodne vzpominat na tu malou Letovskou...

jinak min rok kamaradce vzali holcicku, co ji byly 3 az v prubehu rijna a do te doby tam nemohla spat a mohla chodit jen na omezeny pocet hodin tydne/mesicne (uz nevim presne)
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    A potěšilo mě, že v naší státní školce je jich ve třídě jen 18, to je rozhodně lepší, než kdyby jich bylo třicet. Z pančelky sem trochu rozpačitá, je to taková starší lehce nasládlá dáma, slyšela jsem ji, jak ševelí "holčičkýýýý", uvidíme.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    MARKYSHA:počkej, počkej, co je to za nařízení? A proč aspoň od prosince ne, když ji budou tři už v listopadu? Vždyť stát plánuje, že za pár let budou školky brát i dvouleté děti povinně.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    Takže prd, velebnosti, dnešním dnem vchází v platnost nové zařízení, takže Alenku mi můžou vzít případně od ledna a to mi ještě řeknou:-(
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    Oficialne druhacek. To je na panaka.
    KATIA
    KATIA --- ---
    EDERA: myslím, že u nás bylo 27, ale asi i s tím, že jedno dvě šly od ledna...
    EDERA
    EDERA --- ---
    KATIA: Bývalo, že pokud jsou ve třídě děti pod tři roky, tak jich tam nesmí být těch standardních 25-28. Ale jak to je teď, to teda fakt netuším.
    KATIA
    KATIA --- ---
    VVENDY: o ničem nevím, syn loni nastupoval v září, 3 v listopadu. podmínkou bylo být bez plen. čekala jsem něco, co píšeš, ale nikdo to neřešil a děti do prosince 3lete šly všechny. v lednu nastupovali ti, co jim byli tři až letos....teď je teda novější školský zákon, tak jedině že by bylo něco tam.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    VVENDY: podrobnosti nám nesdělila, ale v listopadu jí tři nebudou, až 30., akorát mám za ty první dva měsíce platit školkovné.
    VVENDY
    VVENDY --- ---
    MARKYSHA: syn prijaty je, pocita se s nim. A jestli ma tvoje dcera nastoupit az v listopadu, kdy ji budou tri, tak to vypada stejne jako u nas. Nastup az v lednu, kdy mu budou taky tri. Papirovani = vyrizeni osoby, ktera by tam o ni pecovala?
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    MARKYSHA: potvrdí nám to ve čtvrtek.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    VVENDY: zvláštní, mám dcerku 2r 9m a včera nám volali ze školky, že jí přijali na 99%, jestli jí to projde přes provozovatele, ale aby nastoupila až v listopadu (30.11. budou tři), že by s tím od září měli moc papírování.
    VVENDY
    VVENDY --- ---
    Syn (2r 8m) byl v kvetnu nomalne prijat do skolky. Domluva byla, ze nastoupi nekdy behem prvniho pololeti, zalezi na domluve. Dnes mi bylo vedouci skolky receno, ze teda ne. Ze muze nastoupit az mu budou tri. Duvod znel, ze vyslo nove narizeni, ze deti mladsi tri let musi mit ve skolce "chuvu", ktera by se o ne starala. Hledala jsem n netu, ale nic jsem nenasla. Vite o tom neco?
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    MADIETTA: jsem poněkud roztrzita.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    GIOMIKY: Jenže ono nejde o učitelky, ale hlavně o hospodářku, aby věděla, kolik do které třídy odpoledních svačin a komu nechystat lehátko.
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    MARKYSHA: Aha, u nas je malacku 12.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam