• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    KAERI
    KAERI --- ---
    Včera milé překvapení - Klárčino fungl nové pyžamko, které se někdy v půli rou ztratilo v překladu a odolávalo vešekrému hledání (a které jsem už oželela), čekalo složené ve skříňce. Prázdninový hloubkový úklid nesl své ovoce :)
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    Naše školka má u vchodových dveří kouli, na prichodu se zvoni, na odchodu si rodiče otvírají sami. A mně to nejde. Dílem proto, že mám na rukách ekzem, takže to bolí, ale každopádně nejsem sto školku sama opustit :-)
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    MARKYSHA: tak hlavne skolkovne ti vrati na danich, pokud to chapu spravne...?

jinak tedy u nas docela zajimavy vyvoj... synka nevzali, coz jsem cekala... v dopise o neprijeti jsem si ale pozde vsimla, ze mu blba spocitaly ty uzasny body... ale bylo pozde a nam jde celkem o prd, spis kvuli nemu, aby se mnou a miminovou nenudil... tri mu budou v unoru...
    a dneska jdem s nejstarsi do druhy tridy a koukam naproti na seznam deti v prvni a... je tam nas mladej :-O... se ptam reditelky, co to jako...? a ona ze mi to pak nekdy vysvetli, ze ho berou od unora teda... tak ja nevim... mejl, dopis, telefon, NIC... ale myslim, ze uca z mrnat ma osypky uz ted :-D, a ja mam dost smisene pocity...
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    TAPINA: jeden nikdy neví. Bart šel do školky trochu nejistě, poprvé do velké státní, předtím chodil do soukromé, poslední rok spíše méně, když byla doma i Josefína. A v poledne muži hlásil, že domů nejde a že zítra rozhodně až "po spa".
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    NIENNA: my nijak, my jí máme v tý soukromý, nastoupit i tak měla až v listopadu, tak tam holt zůstane.
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    MARKYSHA: Jak jste to dneska vyřešili? Bylo to náhlé, ne?
    VVENDY
    VVENDY --- ---
    NIENNA: na tohle jsm pri hledani nenarazila. Ale vypada to, ze to bude ono.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    NIENNA: Ano, u nás jde přesně o tohle, ale snad vyjde, že budeme do ledna platit školkovné a v lednu nastoupí, ono se to vyplatí.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Uááá, tak dnešní nástup do školky byl jedna velká krize. Žádný rok předtím ani slzička a teď řev, scény už od domova. Snad to nebude trvat dlouho.
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    NIENNA: Mohlo by jít o tohle? http://www.epravo.cz/...-vzdelavani-ve-zneni-pozdejsich-predpisu-a-nektere-dalsi-vyhlasky-21237.html Vypadá to, že se hrozně mění maximální počty dětí podle věku a tak....
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    VVENDY: MARKYSHA: Ženský, vy mě děsíte...až budete vědět o co jde, tak prosím pište...
    Lenka loni měla ve školce snad samé mladší než je sama... Od září do března furt někdo slavil třetí narozeniny...
    VVENDY
    VVENDY --- ---
    MARKYSHA: to me taky zajima. Ja se stale nedopatrala niceho konkretniho.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    ANNAWA: podrobnosti zatím nevím, Tondu má nyní právě ředitelka a říkala to muži ráno a byl tam frmol.
    PETATA
    PETATA --- ---
    ANNAWA: to u nas je 24 a ucitelky tedy zadne mladice
    Natalie chodi do tridy starsich deti, ktere uz tam min rok chodily a jen je doplnily novyma, tak jsem z toho takova rozpacita.. nekterym je i 5 (i kdyz vim, ze ona naopak kolektiv starsich spise uvita)
    asi budu hodne vzpominat na tu malou Letovskou...

jinak min rok kamaradce vzali holcicku, co ji byly 3 az v prubehu rijna a do te doby tam nemohla spat a mohla chodit jen na omezeny pocet hodin tydne/mesicne (uz nevim presne)
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    A potěšilo mě, že v naší státní školce je jich ve třídě jen 18, to je rozhodně lepší, než kdyby jich bylo třicet. Z pančelky sem trochu rozpačitá, je to taková starší lehce nasládlá dáma, slyšela jsem ji, jak ševelí "holčičkýýýý", uvidíme.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    MARKYSHA:počkej, počkej, co je to za nařízení? A proč aspoň od prosince ne, když ji budou tři už v listopadu? Vždyť stát plánuje, že za pár let budou školky brát i dvouleté děti povinně.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    Takže prd, velebnosti, dnešním dnem vchází v platnost nové zařízení, takže Alenku mi můžou vzít případně od ledna a to mi ještě řeknou:-(
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    Oficialne druhacek. To je na panaka.
    KATIA
    KATIA --- ---
    EDERA: myslím, že u nás bylo 27, ale asi i s tím, že jedno dvě šly od ledna...
    EDERA
    EDERA --- ---
    KATIA: Bývalo, že pokud jsou ve třídě děti pod tři roky, tak jich tam nesmí být těch standardních 25-28. Ale jak to je teď, to teda fakt netuším.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam