• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    GLOBALISTA
    GLOBALISTA --- ---
    To mi připomíná, jak nám ve školce vyhrožovali, jak to ve škole bude jiné a na prvním stupni zase hrozili druhým stupněm, na druhém stupni strašili gymplem a na nižšším gymplu vyšším gymplem :) a ty jejich výhružky se nikdy nenaplnily, žádný náhlý dril se nekonal :)
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    IBERIA: můj predskolak po o potřebuje odpočinek. Ta snad pro tu novou dobu nebude málo výkonný ;-) Tohle je třída predskolaku, tak předpokládám, že tyhle věci mohou dělat dopoledne.
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    U nás penál taky standard. A předškolní přípravu ANNAWA: tedy hodnotím velmi pozitivně. V naší MŠ to vypadalo tak, že se předškoláci po o místo spaní sešli a vyplňovali různé pracovní listy, plus si učitelka dala v průběhu ledna s rodičem schůzku a ukázala, co žákovi jde, co eventuálně vylepšit. Na konci roku jsme celou složku s předškolní přípravou dostali domů. Za mě dost přínosné. Ale uznávám, že domácí úkoly nebyly, to by mě prudilo též.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    MADIETTA: ani v jedné školce, kde se dcery dožily předškolního věku, nikdo penál nepožadoval....tužek tam bylo vždy mraky na běžné malování i předškolní přípravu
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    MADIETTA: co to sakra jsou predskolacke hodiny? Hodlám dítě na školu adaptovat ve skole...
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    BEBERA: Aha, tak u nás ho museli mít na předškolácké hodiny oba kluci, zřejmě jako součást adaptace na školu.
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    MADIETTA: Penal syn ve skolce rozhodne nemel. Kdyz pracovali s pracovnimi listy,vzali si pastelky nebo tuzky ze skolkovych zasob,maji toho tam koneckoncu spoustu...
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    MADIETTA: loni penály potřeba nebyly.
    A tak jako tak, když je na stránkách záložka "co s sebou do školky", bylo by fajn, kdyby informace "a pro předškoláky penál" byla primárně tam, a ne jen v tom zápise ze schůzky pro nově nastupující děti.
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    ANNAWA:
    TRISSIE: penál pro předškoláky je standard, řekla bych
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    TRISSIE: mně to teda přijde přehnané, úkol i penál.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    my měli předškolákům pořídit penál.
    kterážto informace byla důvtipně ukrytá pouze a výhradně v zápise z informační schůzky pro rodiče nově nastupujících žáků (kterým je to na dvě věci, protože žádný nový předškolák nenastupuje), a v seznamu výbavy pro nový školní rok samozřejmě nefigurovala.

Ale očividně trénují rodiče na školu (a na rychlé reakce na obskurní požadavky a ukryté informace).
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    Quanti: předškolák je teď, tak uvidíme.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    MARKYSHA: to je asi jen pro předškoláky? Ale i tak, mazec.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    Annawa: tak úkol jsme snad nikdy nedostali.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    Tak to trvalo pět dní, ale už mě školka vytočila. Aneb včera domácí úkol - pracovní list s mrakem vybarvování a spojování čar, který jsme navíc nepostřehli, takže se dneska učitelka tvářila jak kyselá prdel.
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    Letos teda ty školkové bacily zaútočily až nečekaně rychle. Včera pozdě večer se Bertík probudil s laryngitidou... Loni co si pamatuju vydržel aspoň ze začátku školního roku tři týdny chodit do školky (pak už to bylo horší...). Očekávala jsem, že letos to bude spíš lepší než horší, ale asi ne.
    DELVIT
    DELVIT --- ---
    ANNAWA: holt si tam budeš muset hrát celý den s dětmi :)
    KAERI
    KAERI --- ---
    Včera milé překvapení - Klárčino fungl nové pyžamko, které se někdy v půli rou ztratilo v překladu a odolávalo vešekrému hledání (a které jsem už oželela), čekalo složené ve skříňce. Prázdninový hloubkový úklid nesl své ovoce :)
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    Naše školka má u vchodových dveří kouli, na prichodu se zvoni, na odchodu si rodiče otvírají sami. A mně to nejde. Dílem proto, že mám na rukách ekzem, takže to bolí, ale každopádně nejsem sto školku sama opustit :-)
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    MARKYSHA: tak hlavne skolkovne ti vrati na danich, pokud to chapu spravne...?

jinak tedy u nas docela zajimavy vyvoj... synka nevzali, coz jsem cekala... v dopise o neprijeti jsem si ale pozde vsimla, ze mu blba spocitaly ty uzasny body... ale bylo pozde a nam jde celkem o prd, spis kvuli nemu, aby se mnou a miminovou nenudil... tri mu budou v unoru...
    a dneska jdem s nejstarsi do druhy tridy a koukam naproti na seznam deti v prvni a... je tam nas mladej :-O... se ptam reditelky, co to jako...? a ona ze mi to pak nekdy vysvetli, ze ho berou od unora teda... tak ja nevim... mejl, dopis, telefon, NIC... ale myslim, ze uca z mrnat ma osypky uz ted :-D, a ja mam dost smisene pocity...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam