• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    ANNAWA: jednou týdně měli předškoláci společné sezení, kde vyplňovali nějaké pracovní listy, povídali si s učitelkou o nějakých základních věcech apod., prostě předškolní příprava v rámci posledního ročníku školky - já jsem měla za to, že je to ve školkách normální věc. Domácí úkoly teda nebyly žádné.
    GLOBALISTA
    GLOBALISTA --- ---
    MEDVED007: Však já s tebou souhlasím, ale nevěřím tomu, že disciplíně se děti naučí penálem a pracovními listy. Tím prvním komentem jsem chtěla říct, že ty učitelé na "vyšším stupni" vždycky počítali s tím, že ta situace je pro nás nová a podle toho k nám přistupovali. Pokud dítě má být neposlušné jeden až dva školní roky, pochybuji, že to jakákoli předškolní příprava zvrátí (spíš bych řekla, že je dítě nezralé a učitelky ve školce na to upozorní a navrhnou poradnu a tam odklad, a opět, věřím, že tohoto jsou schopny si všimnout i bez té předškolní přípravy).
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    GLOBALISTA: vlídně upozorní první týden, dva, možná měsíc, ale pochybuju, že by to tolerovala rok, dva.....to by měla ve třídě totálně anarchii a nenaučil by se nikdo nic + ona by měla nervy v kýblu...

GLOBALISTA
    GLOBALISTA --- ---
    MEDVED007: Ale tal z předchozího jsem pochopila, že trénují pracovní listy, ne sezení v lavicích. Ale my jsme měli v první třídě hodnou panil učitelku, když se někdo zapomněl, tak vlídně upozornila :) Navíc předpokládám, že zrovna s tímhle rozdílem děcka počítají...
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    GLOBALISTA: tak pravda je, že škola JE jiná než školka....tam když se předškolák natáhne na koberec a na celé slavné pracovní listy se vykvajzne, tak co jako....tak nic.....ve škole už by to byl docela slušný průšvih
    GLOBALISTA
    GLOBALISTA --- ---
    To mi připomíná, jak nám ve školce vyhrožovali, jak to ve škole bude jiné a na prvním stupni zase hrozili druhým stupněm, na druhém stupni strašili gymplem a na nižšším gymplu vyšším gymplem :) a ty jejich výhružky se nikdy nenaplnily, žádný náhlý dril se nekonal :)
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    IBERIA: můj predskolak po o potřebuje odpočinek. Ta snad pro tu novou dobu nebude málo výkonný ;-) Tohle je třída predskolaku, tak předpokládám, že tyhle věci mohou dělat dopoledne.
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    U nás penál taky standard. A předškolní přípravu ANNAWA: tedy hodnotím velmi pozitivně. V naší MŠ to vypadalo tak, že se předškoláci po o místo spaní sešli a vyplňovali různé pracovní listy, plus si učitelka dala v průběhu ledna s rodičem schůzku a ukázala, co žákovi jde, co eventuálně vylepšit. Na konci roku jsme celou složku s předškolní přípravou dostali domů. Za mě dost přínosné. Ale uznávám, že domácí úkoly nebyly, to by mě prudilo též.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    MADIETTA: ani v jedné školce, kde se dcery dožily předškolního věku, nikdo penál nepožadoval....tužek tam bylo vždy mraky na běžné malování i předškolní přípravu
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    MADIETTA: co to sakra jsou predskolacke hodiny? Hodlám dítě na školu adaptovat ve skole...
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    BEBERA: Aha, tak u nás ho museli mít na předškolácké hodiny oba kluci, zřejmě jako součást adaptace na školu.
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    MADIETTA: Penal syn ve skolce rozhodne nemel. Kdyz pracovali s pracovnimi listy,vzali si pastelky nebo tuzky ze skolkovych zasob,maji toho tam koneckoncu spoustu...
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    MADIETTA: loni penály potřeba nebyly.
    A tak jako tak, když je na stránkách záložka "co s sebou do školky", bylo by fajn, kdyby informace "a pro předškoláky penál" byla primárně tam, a ne jen v tom zápise ze schůzky pro nově nastupující děti.
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    ANNAWA:
    TRISSIE: penál pro předškoláky je standard, řekla bych
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    TRISSIE: mně to teda přijde přehnané, úkol i penál.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    my měli předškolákům pořídit penál.
    kterážto informace byla důvtipně ukrytá pouze a výhradně v zápise z informační schůzky pro rodiče nově nastupujících žáků (kterým je to na dvě věci, protože žádný nový předškolák nenastupuje), a v seznamu výbavy pro nový školní rok samozřejmě nefigurovala.

Ale očividně trénují rodiče na školu (a na rychlé reakce na obskurní požadavky a ukryté informace).
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    Quanti: předškolák je teď, tak uvidíme.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    MARKYSHA: to je asi jen pro předškoláky? Ale i tak, mazec.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    Annawa: tak úkol jsme snad nikdy nedostali.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    Tak to trvalo pět dní, ale už mě školka vytočila. Aneb včera domácí úkol - pracovní list s mrakem vybarvování a spojování čar, který jsme navíc nepostřehli, takže se dneska učitelka tvářila jak kyselá prdel.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam